TOP 5 – De mooiste stranden van Curaçao

Curaçao. Het eiland van de gekleurde huisjes, het altijd heerlijke tropische klimaat, het diepblauwe water en de fenomenale witte stranden. Alles wat Nederland niet heeft is daar wel en ondanks het redelijk aantal vlieguren(+-10) is de bereikbaarheid super en vliegt KLM bijna dagelijks heen en weer. Samen met o.a. Bonaire is dit de ideale bestemming voor een vakantie van +- 9 dagen. Curaçao heeft 37(!) stranden en wij hebben er een aantal bezocht en daarvan een TOP 5 gemaakt. Wat vind jij een mooi strand? Laat het in de comments weten!

1. Porto Marie

Playa Porto Marie is niet het meest idyllische strand op Curaçao maar toch mijn absolute nummer 1 op dit eiland! Waarom? Omdat het strand poederwit is, het water blauwer dan blauw en omdat er twee varkens op het strand wonen: Woody en Willie. De varkentjes gaan de hele dag met iedereen op de foto maar krijgen ook een hoop lekker eten, zijn niet fotoschuw en chillen in de zon. Wat een leven:) Het strand ademt een luxe sfeer en heeft alles wat je op een stranddag nodig hebt: goede bedjes, een heerlijke lunchtent, het is niet overspoeld door mensen maar wel gezellig druk en het is ook nog eens goed bereikbaar.

Lees ook: Puglia (Italië) 5 hoogtepunten op een rijtje

Toch liever weg in eigen land? Bekijk hier alle droomplekken van Reistop5!

2. Playa Grandi (Playa Piskado)

Van te voren had ik me één ding voorgenomen: ik moest en zou gaan zwemmen met schildpadden. Ik had natuurlijk wel even uitgezocht of schildpadden dat zelf ook wel leuk vinden en dat bleek zo te zijn. Althans, als je ze niet aanraakt en niet te dichtbij gaat zwemmen vinden ze het allemaal prima. Op internet was het snel gevonden: Playa Grandi is dé ultieme plek als je wilt zwemmen met schildpadden op Curacao. Bepakt en bezakt zijn we die kant opgereden en bij aankomst eerst maar even de balans opgemaakt. Niet te druk? Check. Blauw water? Check. Een plek om het water in te gaan? Check.

Zodra ik, gewapend met snorkel en al, het water in spring komt er gelijk een joekel van een schildpad voorbij zwemmen. Kippenvel all over the place. Iets verder zag ik er nog veel meer: van grote tot schattige kleintjes. Ze zwemmen gewoon heen en weer langs de pier en lijken totaal niet ‘mensenschuw’. Dit verbaast me ook, maar nadat ik het geheel een tijdje observeer begrijp ik de situatie.

De vissers maken hun vangst schoon op de pier en gooien het afval terug in het water. Dat weten de schildpadden natuurlijk ook dus die hebben het daar prima naar hun zin. Uiteraard is dat dus ook ontdekt door de toeristen, maar het geheel gaat prima zo. Zolang de vissers het afval in het water blijven gooien blijven de schildpadden daar lekker zwemmen en zullen er regelmatig wat toeristen komen snorkelen. Ik vond het een geweldige ervaring en dat maakt dit strand zeker de moeite waard om te bezoeken(voor de rest is er niet zoveel te doen hier, dus na het zwemmen kun je weer lekker verder rijden).

Lees ook: Dominica, een verborgen juweel in het Caribisch gebied

3. Grote knip

Een van de meest toeristische stranden van Curaçao is de Grote Knip. Bij aankomst begrijp ik daar niet zoveel van, want als Curaçao zoveel verschillende strandjes heeft, wat doen al die mensen dan hier? Komt er nog eens bij dat ik het strand wat ouderwets vind aandoen, vooral het eettentje vind ik jaren ’80 en dan niet op een leuke manier.

Maar dan: als ik besluit het water in te gaan om te zwemmen word ik verrast door de blauwheid van dit water. Het is ongekend, het is helderblauw, zoals een zwembad maar dan nog mooier. Opeens zie ik de rotsformaties aan beide zijden van het strand wat het geheel een nog tropischer gevoel geeft. En opeens vind ik alle mensen op het strand ook wel wat gezelligs hebben en haal ik een snack bij het jaren 80 strandtentje. Ja, als je naar Curaçao gaat is de Grote Knip toch de moeite waard om mee te pakken. Maar natuurlijk niet als enige strand:)

4. Director’s Bay

Dit is het enige strand wat we helemaal voor onszelf hadden op Curaçao! En alleen dat al zorgt voor een plek in deze TOP5. Dat is toch ook heerlijk? Volledige privacy aan de ‘andere kant van de wereld’ met prachtig turquoise water en een schitterend uitzicht over de oceaan. Ja, het is een bijzonder plekje, zoiets als dit mag met recht idyllisch genoemd worden.

ReizenReizen

Director’s Bay ligt op de Caracasbaai Peninsula en is onderdeel van een beschermd natuurgebied. De weg er naar toe voelde wat verwarrend, het is namelijk in the middle of nowhere en door sommige gebouwen waar je langs komt doet het wat industrie-achtig aan. Toch zie je op een gegeven moment het mooie water en weet je: je bent er bijna! Het is voor dit strand belangrijk waterschoentjes aan te trekken, er ligt hier namelijk geen zand maar versteend koraal en dat loopt niet zo prettig. Maar naar dit strand kom je toch om te snorkelen, er is namelijk een prachtig rif wat wordt beschermd door een kleine landtong. Dit zorgt ervoor dat je hier rustig kunt snorkelen zonder dat je last hebt van de golfslag van de oceaan.

5. Strand Boca 19

Richting het zuiden van Curaçao aan de ingang naar het Spaanse Water ligt een prachtig strand. Dit strand hoort gedeeltelijk bij het Santa Barbara Beach & Golf Resort maar er is ook een gedeelte vrij toegankelijk voor gasten. Doordat het bij de ingang van het Spaanse Water ligt komen er regelmatig (zeil)bootjes voorbij wat erg leuk is om naar te kijken. Er is een klein haventje voor het strand en een leuke strandtent(Boca 19). Doordat het strand helemaal niet zo bekend is, is het er relatief rustig. Het uitzicht is mooi en ook hier is het water helderblauw! Mocht je nou heel veel geld hebben zouden een paar nachtjes in het Santa Barbara Beach & Golf Resort ook niet verkeerd zijn;)

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen

1 comment