• Menu
  • Menu
mangel halto

De 5 beste tips voor ‘one happy island’, Aruba

Bon bini!
Twintig jaar geleden zette ik voor het eerst voet op Arubaanse bodem. Het was ‘love at first sight’ want sindsdien blijf ik steeds weer terug komen. De afgelopen tien jaar zelfs elk jaar 6 maanden: tijdens de wintermaanden verbleef ik een half jaartje op het zonovergoten Caribische eiland Aruba om te wonen en werken. Dit kon ik gemakkelijk combineren met mijn werk (in de zomermaanden) in Nederland. Wat een luxe!

Inmiddels mag ik mezelf dus wel een part-time local noemen en kan ik iedereen dan ook van harte aanbevelen om dit ‘One Happy Island’ te bezoeken. Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 10 uurtjes naar Oranjestad. Ik deel daarom graag mijn Aruba-reistop 5 met jullie, en wie weet worden jullie dan net zo dol op het eiland als ik!

1. Baby Beach

Mijn nummer 1 in deze Aruba top 5 is zonder twijfel een bezoek aan Baby Beach. Dit zuidelijk gelegen, uitgestrekte strand is prachtig wit en het water is kraakhelder. Drink een cocktail bij de gezellige strandbar en vergeet vooral je snorkelgear niet!

baby beach aruba

2. Natural Pool

Naast alle mooie stranden waar je maxinaal kunt relaxen heeft Aruba ook nog wat avontuurlijkers te bieden. Eén van de meeste toffe dingen die je kunt ondernemen op het eiland is een jeepsafari door het Nationale Park Arikok. Met een gehuurde jeep of quad kun je de gehele, ruige noordkust doorkruisen. Onderweg kom je veel leuke bezienswaardigheden tegen met als hoogtepunt de bekende Natural Pool. Dit natuurlijke zwembad, waarbij het ruige water over de rotsen de Pool inslaat, is dé place to be voor een verfrissende duik.

natural pool arikok aruba

3. Mangel Halto

Zonder twijfel één van mijn favoriete zwemplekjes op Aruba. Naast de mooie kustlijn en het super blauwe water zijn vooral de mangroves een echte aanrader. Verborgen tussen deze mangroves bevinden zich namelijk knusse, verborgen strandjes waar je heerlijk in de schaduw kunt relaxen en pootje baden.

Mangel Halto

4. De Hooiberg

Midden op het eiland staat een 165 meter hoge heuvel genaamd de Hooiberg. Je kunt de top bereiken via 562 treden maar deze klim is de uiteindelijke view meer dan waard. Vooral met zonsondergang heb je een geweldig uitzicht over het hele eiland!


5. De Palm Island:

De Palm Island is een klein all-inclusive eilandje waar je heel fijn kunt snorkelen. Je wordt er per boot heen gebracht en kunt er vervolgens de hele dag genieten van alle leuke faciliteiten. Denk aan onbeperkt eten en drinken, mooie stranden en met name zwemmen tussen de vele kleurrijke vissen.

palm island aruba

Lijkt Aruba je een toffe vakantiebestemming? Misschien is Bonaire dan ook wel wat voor jou! Lees snel alle reistop5 tips!

Sjef van Santvliet

‘Al tien jaar lang vliegt Sjef heen en weer tussen Nederland en het prachtige Aruba. In de zomermaanden werkt hij in Nederland en in de wintermaanden op Aruba(hoe ideaal!). Ondertussen is hij dus een part-time local en deelt hij zijn beste tips graag met de lezers van reistop5.com. Uiteraard vind je een hele hoop toffe foto’s ook terug op zijn instagram. Heb je vragen over Aruba? Laat het dan weten, hij vertelt er graag meer over!’

Bekijk alle artikelen