Top 5 Trekking Bestemmingen voor na Corona

Het ene moment wil je wat epische dingen van je bucket list strepen en het andere moment zit je ineens midden in een corona-crisis en kun je je huis amper verlaten. Alles gaat voorbij, en we moeten naar de toekomst kijken. Wat vandaag niet mogelijk is, kan morgen nog. Bovendien waren de bergen er al lang voor dat jij kwam en zullen ze er de komende jaren nog steeds zijn. In deze blogpost laten we je kennismaken met de vijf tochten die je doen dromen over de coolste bestemming voor als de corona-crisis achter de rug is. 

Inca Trail Peru  

Het is maar een fractie van het enorme netwerk aan paden dat door de Inca’s is aangelegd, maar hij gaat rechtstreeks naar Machu Picchu: De Inca Trail. Stap weg van de moderne beschaving en maak een trekking door de rijke geschiedenis van een mysterieus volk dat één was met de natuur. De Inca Trail lopen doe je met of zonder gids. 

Alle paden die naar Machu Picchu leiden, worden vandaag de dag de Inca Trail genoemd. De circa 45 kilometer aan trails zijn onderdeel van een veel groter, deels verdwenen netwerk dat door de Inca’s werd aangelegd. De paden zijn halverwege de 20e eeuw vrij gemaakt en sindsdien hebben miljoenen hikers, trekkers en dagjesmensen hun weg naar Machu Picchu gevonden. Het is dan ook geen wonder dat de Peruaanse autoriteiten een limiet ingevoerd hebben. Een vergunning moet tegenwoordig zes maanden te voren aangevraagd worden.

Inca Trail 728x90
Inca Trail Peru Trekking Bestemmingen

Everest Base Camp Trek

Hij torent boven alles en iedereen uit en staat bovenaan vele verlanglijstjes. Mount Everest, de Chomolungma, de Moeder Godin van de Aarde. Duizendenden boeken zijn erover geschreven en honderden films zijn er geschoten. De mens probeert al honderden jaren de grootsheid van Mount Everest te begrijpen en te bedwingen. In Nepal kunnen ze niet om de Himalaya’s. Het bepaalt het weer, de topografie, de infrastructuur, het geloof en de handel. Op het moment van lezen zijn er klimmers onderweg naar het bijna 9 kilometer hoge dak van de wereld. De Everest Base Camp Trek is een absolute klassieker die je moet doen wanneer we ons hebben bevrijd van het coronavirus. 

Als je de Everest Base Camp Trek in Nepal goed wilt doen, dan doe je dat in 12 dagen. Met een rustdag in Namche Bazaar en een acclimatisatiewandeling naar Chhukung Valley, overwin je hoogstwaarschijnlijk de symptomen van hoogteziekte (AMS) en zal je trek naar het Everest Base Camp comfortabel zijn. Het is niet alleen slecht voor jouw gezondheid, maar het kan ook de vreugde-factor uit je ervaring halen. Een goede voorbereiding is daarom ook erg belangrijk.

Everest base camp trek trekking bestemmingen

Tasmanië in Australië

Als je naar Australië reist, kun je de kans niet missen om een van de meest bijzondere plaatsen ter wereld te bezoeken: Tasmanië. Dit eiland, dat deel uitmaakt van Australië, wordt gepromoot als een natuurlijke staat, en bijna de helft van zijn grondgebied wordt beschouwd als beschermd gebied. Deze gebieden zijn omgetoverd tot nationale parken en werelderfgoed om hun unieke natuurlijke omgeving te behouden. Dit eiland, waar de beroemde Tasmaanse duivel woont, heeft een grote verscheidenheid aan exotische flora en fauna die nergens anders ter wereld te vinden is. 

Van eucalyptusbossen tot alpiene heidevelden en regenwouden, Tasmanië’s zeer diverse vegetatie is een van de belangrijkste schatten van het eiland. Mis de kans niet om een trekking te maken in Tasmanië! Ontdek alle verborgen juweeltjes die dit eiland te bieden heeft. Van de Bay of Fires tot het Tarkine National Park, Tasmanië heeft genoeg mogelijkheden om te wandelen die je de adem zullen benemen. Niet omdat ze fysiek zwaar zijn, maar omdat het uitzicht zo adembenemend mooi is.

Tasmanië Australië Trekking Bestemmingen

Trekking te paard door Mongolië

Mongolië is een niet aan zee grenzend land en heeft dus geen zeeën om de temperatuur te matigen. Dit feit geeft Mongolië een van zijn belangrijkste kenmerken: de temperatuur amplitude. Het grootste deel van het land is erg warm in de zomer en extreem koud in de winter. De temperaturen in Mongolië kunnen variëren van 40° C in warme zomerdagen tot -40°C in koude winternachten. Ulaanbataar is de hoofdstad en grootste stad van Mongolië. Bijna 45% van de Mongoolse bevolking woont in de hoofdstad. Het bijzondere aan dit land is dat 30% van de bevolking nomadisch is.

Mis de kans niet om door Mongolië te trekken en kennis te maken met hun unieke manier van leven en cultuur. Van de Gobiwoestijn tot aan de Orkhonvallei, je zult verliefd worden op dit magische land en zijn bevolking! Wandel met een paard in de Orchon-vallei en leer het leven op een andere, nieuwe manier leren waarderen. 

Hoge Atlas

Als je op zoek bent naar de natuur tijdens je verblijf in Marokko, moet je op een trekking expeditie gaan. Natuurlijk is Marokko beroemd om zijn exotische stranden bij Agadir en Casablanca, maar het Koninkrijk is de thuisbasis van een aantal van de mooiste bergketens ter wereld: Het Atlasgebergte.

Het Atlasgebergte wordt beschouwd als een verborgen juweeltje voor toeristen die Marokko bezoeken. Maar ze zijn de thuisbasis van het dak van Noord-Afrika, Jebel Toubkal, of de berg Toubkal. Trekkingsexpedities starten vanuit Marrakech en onderweg ervaar je de kleurrijke Berbercultuur in de Atlasdorpen. Naast Toubkal zijn er in het Atlasgebergte in Marokko ook N’goun en Jebel Saghro te vinden.

Hoge Atlas Marokko Trekking bestemmingen

Het maken van een trekking op een van bovenstaande bestemmingen is toch fantastisch? Zoek je het toch liever dichterbij huis, denk dan eens na over een huttentocht door de Alpen.

Sierd van der Bij

'Sierd brengt het grootste deel van zijn tijd door op de Tafelberg in Kaapstad. Hij is werkzaam bij Bookatrekking.com en schrijft als trekking-expert dan ook over de mooiste trekking bestemmingen.'

Bekijk alle artikelen