• Menu
 • Menu
Harbour Village Bonaire

Harbour Village Bonaire: verblijven in een tropisch paradijs

You found it: een tropisch paradijs op het net zo paradijselijke eiland Bonaire. Wat Harbour Village Bonaire dan zó uniek maakt dat we er wel zouden willen wonen? Dat vertellen we je graag. Iets met helderblauw water, witte stranden en wuivende palmbomen.

Harbour Village Bonaire: een waanzinnige locatie

Harbour Village Bonaire vind je op het mooiste plekje van Bonaire: aan de westkust van het eiland met een beeldschoon prive-strand voor de deur. En waar Bonaire bekend staat om kiezelstranden vind je hier een heus zandstrand. Wat ons betreft is dat al dé reden om te verblijven bij Harbour Village. Want Caribisch schoon bestaat toch uit zand, blauw water & palmbomen? Je vindt het hier. En dan ook nog eens met uitzicht op het tropische Klein Bonaire. Heaven.

Het resort ligt net een stukje buiten Kralendijk, maar alles op Bonaire is dichtbij dus met een scooter of auto ben je zo in het hart van de stad. Wandelend kan ook alleen ben je dan een klein half uurtje onderweg.

Het resort #1: de sfeer

Kleinschalig is het niet, maar overweldigend ook niet. Geen grote zwembaden met schreeuwende kids en all-inclusive madness (kan heel leuk zijn hoor, maar daar zochten wij dit keer even niet naar) maar een overload aan groen, Caribisch gekleurde laagbouw en dan ook nog dat lekkere zandstrand met palmbomen + hangmatten. Dit is hoe een Reistop5 droomplek hoort te zijn. Dineren doe je tijdens je verblijf zeker een keer in het La Balandra Restaurant & Bar. Het bevindt zich op een nagemaakt Spaans schip, heeft een adembenemend uitzicht en een grandioze kaart. Vervelen op deze plek bestaat niet, want naast twee zwembaden en het strand vind je hier ook een gym en een spa.

Harbour Village Bonaire

Toch liever verblijven in een kleinschalige accommodatie op Bonaire? Dan is deze Bed & Breakfast misschien wel iets voor jou!

Het resort #2: watersport

Bonaire en duiken gaan hand in hand. Is natuurlijk geen verplichting, maar waarom zou je het niet doen? De onderwaterwereld op dit eiland wordt tot een van de mooiste ter wereld gerekend en laat Harbour Village nou de ideale plek zijn om te water te gaan. En ook wanneer je het nog niet eerder hebt gedaan vind je hier een ‘menukaart’ vol duik-introductie-mogelijkheden. Je kunt je PADI halen of gewoon een proefduik reserveren. Harbour Village Bonaire is bij uitstek een ‘van-alle-markten-thuis’ locatie.

Kamers om van te houden

De Beachfront Suite valt in de categorie top of the bill. Het uitzicht is fenomenaal en kan wat ons betreft niet beter zijn dan dit. Dit is de plek waar je uren- en uren geniet van het geluid van de zee, wijn drinkt tijdens een perfecte zonsondergang of in stilte staart over de zee. Deze kamer krijgt alleen daardoor al een 10! Qua inrichting doet het wat Amerikaans aan, met de grote koloniale meubels. Een schitterende badkamer met gigantisch bad, woonkamer met sofa & klein keukentje maken deze kamer meer dan compleet. Eerlijk is eerlijk, er hangt wel een prijskaartje aan maar je krijgt er dan ook wel heel veel voor terug. Eerlijk.

Waarom je hier echt naar toe moet?

Het kan niet anders dan dat Harbour Village Bonaire nu prijkt bovenaan je bucket-list lijstje. Want zo’n plek is het dus wel. Toch nog wat redenen nodig? Komen ze:

 • Zonder twijfel een van de mooiste hotels op Bonaire
 • Een waanzinnig privé-zandstrand voor de deur
 • Groen, groener groenst: het is een tropisch paradijs
 • Een restaurant om over naar huis te schrijven
 • Ruim opgezet & niet massaal
 • Duiken vanaf de pier van Harbour Village
 • Waanzinnige kamers met een onbetaalbaar uitzicht

Niets is perfect, dus neem deze punten ook even mee voor je reserveert.

 • Net iets te ver van Kralendijk om een paar keer per dag heen en weer te wandelen
 • Je moet een liefhebber zijn van resorts, want dat is het natuurlijk wel
 • Ben je op pad met kleine kids zijn er andere plekken met meer faciliteiten
 • Het is niet goedkoop. Maar dan heb je wel wat (meer dan wat!)

Reserveren doe je eenvoudig via deze link.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen