Kas ChuChubi: luxe overnachten in een Bed & Breakfast op Bonaire

Liefhebbers van kleinschalige accommodaties opgelet: op Bonaire hebben we een unieke plek voor je gevonden, namelijk Kas Chuchubi. Op het hele eiland zijn namelijk maar twee (!) Bed & Breakfasts te vinden waarvan deze er dus een is. Ons gevoel in een notendop? Het voelt als thuis komen!

De locatie van Kas ChuChubi

Kas Chuchubi vind je op een steenworp afstand van zowel de zee als het centrum van Kralendijk. En deze ideale ligging is gelijk één van de hoogtepunten van deze accommodatie. Op een scooter rondscheuren op dit eiland is waanzinnig, maar ’s avonds heen en weer naar het centrum kunnen wandelen heeft toch duidelijk onze voorkeur. Kas ChuChubi bevindt zich niet in het centrum, maar in een nabij gelegen woonwijk. In het straatje vind je nog een aantal accommodaties, verschillende woonhuizen en een hoop groen (palmbomen & cactussen: we love it!)

Vind hier de voordeligste tickets met KLM naar Bonaire

De Bed & Breakfast

Deze Adults Only Bed & Breakfast bestaat sinds 2018 dus alles is heerlijk ‘vers van de pers’. Wanneer je het het huis van buiten ziet verwacht je niet dat je er een B&B in vindt en juist dat is zo leuk. Het perceel is niet groot, maar perfect voor een kleinschalige B&B. Nieuw, groen & ongedwongen zijn woorden die deze plek het beste omschrijven. Naast je eigen kamer (waar je zo meer over leest) is er een grote woonkamer waar je, wanneer de deur open staat, gebruik van mag maken.

Lees ook: de mooiste stranden van Curacao

Kamers met een eigen terras

Drie comfortabele kamers een een ruime studio is waar je uit kunt kiezen wanneer je verblijft bij Kas ChuChubi. De kamers zijn sfeervol ingericht, super schoon (!) en hebben ieder een eigen terrasje. En dat laatste is wat ons betreft het leukste aan deze kamers. Wanneer je namelijk op het terras zit (met buiten ventilator: gotta love it) heb je direct het maximale vakantiegevoel te pakken. Het is een groene oase met schitterende planten en zo nu en dan een voorbij vliegende ChuChubi (een tropische spotvogel, it’s all in the name). Op de kamer heb je natuurlijk airconditioning & een ventilator, een frisse badkamer en voldoende ruimte om je kleding en spullen op te bergen.

Lees ook: de 5 must do’s op Bonaire

Meer dan een ontbijt

Jaaaa, mogen wij even heel enthousiast zijn over het concept ‘samen-met-andere-gasten-ontbijten-aan-een-tafel’? In de woonkamer van Kas ChuChubi staat een grote eettafel maximaal te shinen. En op de door jou gewenste tijd mag je daar aanschuiven voor een heerlijk, huisgemaakt ontbijt. Natuurlijk ontbijten niet alle gasten op dezelfde tijd, maar er is meestal een moment dat de tafel gevuld is voor de eerste gasten de tafel weer verlaten. Reuze gezellig, socializen mag maar hoeft natuurlijk niet en maximaal genieten van het goede ontbijt.

Gastblijheid

Natuurlijk zijn we liefhebbers van hotels en is het heerlijk soms ‘incognito’ rond te bewegen. Maar de gastvrijheid van eigenaren Philip & Mariëlle is zo overdonderend fijn dat we bijna niks anders meer willen. Opgehaald worden van de airport, een Amstel Bright drinken terwijl de beste tips voor het eiland worden gedeeld, enthousiasme en de aanwezigheid wanneer het nodig is vonden wij meer-dan-fijn. Uniek is het zeker en afscheid nemen was daardoor opeens een stukje lastiger. Houd je van deze persoonlijke sfeer, dan is Kas ChuChubi helemaal iets voor jou.

Hoe reserveer je Kas ChuChubi? 

Klinkt een verblijf bij Kas ChuChubi jou ook zo fantastisch goed in de oren? Reserveer je overnachting dan via hun eigen website (of via Booking) en ontdek hoe fijn het is om deze plek te bezoeken!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen

1 comment