• Menu
  • Menu

Favorieten: overnachtingsplekjes met het lekkerste ontbijt

Het is nogal simpel, wij van Reistop5 zijn absoluut fan van overnachtingsplekjes met een goed ontbijt. Dat geeft toch het maximale vakantiegevoel? Onze favorieten hebben we even voor je op een rijtje gezet, wel zo gemakkelijk. Thank us later.

Bed & Breakfast ForRest – Ermelo

Deze Bed & Breakfast is een pareltje op de Veluwe en de ideale plek om even tot rust te komen. Wat je verblijf op deze plek helemaal afmaakt? Het ontbijt natuurlijk. Van American pancakes met bosvruchten, verse smoothies en kleurrijk fruit, tot knapperige croissantjes en perfect gekookte eitjes! Zeeën van tijd (want je bent een weekendje weg!) zorgen voor lange ontbijtsessies aan de picknicktafel op ons terras. Dit zijn de momenten die als een herinnering mee naar huis gaan.

Het Sfeerhuis aan Zee

Jaja, we waren direct verliefd op deze plek vanwege de waanzinnige inrichting en het unieke dakterras. Hoe we ons voelden toen we wakker werden gemaakt met een ontbijtje from heaven? Meer dan gelukkig. Het ontbijt is uitzonderlijk goed en meer dan volledig. Van vers fruit & yoghurt met aardbeien tot een knapperig croissantje, gekookt eitje en macarons: hier worden we blij van. Of het ontbijtje het schopt tot de beste ontbijtjes van Reistop5? Zonder twijfel!

Huize Druivelaar – Breda

Op het terras in de kas staat ’s ochtends een kakelvers ontbijt van streekproducten klaar dat de eigenaresse met liefde heeft klaargemaakt. Een heerlijke acai bowl met home-made granola, verse broodjes met Zundertse kaas, een overheerlijke wafel met aardbeien uit de stadstuin, eggs benedict met zalm en uiteraard kan het Brabantse worstenbroodje niet ontbreken. Heerlijkheid!

Boutique Hotel Finch – Deventer

Hotel-ontbijtjes zijn onmisbaar wanneer je in een hotel slaapt natuurlijk. Want dat maakt de ervaring natuurlijk compleet. Wij hebben in ieder geval een grote liefde voor ontbijtjes buiten de deur en bij Finch is die he-le-maal top of the bill. Hier hebben ze de magische balans gevonden tussen gezond en ongezond. Geniet extra van het knapperige croissantje om vervolgens de gezonde fruitsalade te eten. Balance is key, right?

Bed & Breakfast Slapen bij Eva – Middelburg

Liefhebbers van ontbijtjes opgelet, hier word je namelijk bijzonder blij van. Het ontbijt staat klaar op de door jou gewenste tijd. En wanneer we zeggen dat het ‘finger licking good’ is, dan menen we ieder woord wat we zeggen. Met een overdosis aan vers fruit worden sowieso al flink wat punten gescoord en daar komt het verser dan verse brood nog bij. Een heerlijk sapje, yoghurt, granola, vleeswaren, kaas: it’s just perfect.

Studio Koning – Haarlem

Een ontbijt om van-te-houden. Deze ga je zeker terugvinden in ons lijstje met B&B’s met beste ontbijtjes van NL. Een overdaad aan vers fruit, heerlijke pannenkoekjes en vitaminerijke sapjes sieren de tafel. Marjan noemt het een klein ontbijt, wij noemen het een breakfast for Champions. We zijn niet alleen verliefd op het kleurrijke spektakel maar voelen ons na het ontbijt ook nog eens reuze gezond. Win-win to the max.

Bed & Breakfast Draafsingel – Hoorn

We hebben er weer eentje te pakken hoor. Een stek met een uitzonderlijk goed ontbijt. Van te voren kies je of je wilt gaan voor ‘broodjes’ of ‘yoghurt met muesli’. Wij (twee personen) kozen beide voor een andere waardoor we een ruime hoeveelheid aan keuze hadden bij het ontbijt. Alles wat op tafel staat is van top klasse en komt van lokale ondernemers. Alleen al voor het ontbijt komen we nog een keer terug.

Bed & Breakfast slapen bij DKW- Oldebroek

In de schitterende ontbijtruimte (want ja, die hebben ze hier ook) staat het ontbijt ‘s ochtends op je te wachten. Het kleurrijke geheel is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens erg gezond. Vers fruit, een overheerlijke smoothiebowl en verse sapjes zorgen voor een flinke vitamineboost. Maar het ontbijt is niet compleet zonder de zelfgemaakte American pancakes en heerlijke croissantjes. De tweede B van B&B is hier bovengemiddeld goed aanwezig!

Bed & Breakfast Logeren bij Lies – Harderwijk

Naast goddelijk slapen kun je hier ook buitengewoon goed ontbijten. Op de door jou gewenste tijd wordt het uitgebreide ontbijt gebracht en uitgestald op de eettafel. Van zelfgemaakte taart en verse sapjes tot zomers fruit en knapperige croissantjes: het is bovengemiddeld goed.

De Stadsherberg – Alpen aan den Rijn

Een culinaire staycation. Het ontbijt is minimaal zo fantastisch als het diner en brengt twee werelden bij elkaar: de gezonde & de lekkere. Want ja, een croissantje bij het ontbijt is onmisbaar, maar dat is vers fruit net zo goed. En van dat laatste krijg je beaucoup.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen