• Menu
  • Menu

Logeren bij B&B Draafsingel: een ultra knappe plek in Hoorn

Oh Hoorn, mooie havenstad uit de Gouden Eeuw. Eindeloos dwalen langs de schitterende pakhuizen en de historische haven is meer dan fantastisch. Deze stad in Westfriesland (maar dan toch in Noord-Holland, wie begrijpt het?) is een trekpleister in ons kikkerland en dat verbaast niemand. Waar je moet slapen wanneer je hier bent? Wij hebben dé spot gevonden: een fenomenale Bed & Breakfast met de luxe van een vakantiehuis én toch ook een ontbijt. Welkom bij B&B Draafsingel.

De Bed & Breakfast (of: het vakantiehuis)

Op een steenworp afstand van het centrum van Hoorn vind je een beeldschoon monumentaal woonhuis met aan de achterkant een eigen opgang naar de Bed & Breakfast. Een reuze fijne tuin met grote eettafel geven toegang tot deze razend knappe stek. Hoezo weinig privacy in een Bed & Breakfast? Op & top je eigen plek waar je ongestoord je stedentripje Hoorn kunt vieren.

Inrichting voor in de boeken

Wat we daarmee bedoelen? Dat het interieur van B&B Draafsingel zonder twijfel terug zou kunnen komen in een of ander hip interieur tijdschrift. Oh boy, we weten gewoon niet waar we moeten kijken. De keuken is er eentje om jaloers op te zijn, net als de gigantische eettafel. Ook het zitgedeelte is maximaal on fleek en met een flinke vleug groen. Hier wil je aan de ene kant eindeloze chill-avonden meepakken maar tegelijkertijd wil je Hoorn van binnen – en buiten leren kennen. De oplossing? Gewoon een paar nachtjes komen logeren. Eentje is hier toch veel te weinig.

Extra’s voor de gasten

Ja maar ho eens even, is die fles bubbels op tafel echt voor ons? En al dat lekkers? En die drankjes in de koelkast? We voelen ons als Koninginnen in B&B Draafsingel en willen nooit meer naar huis. Overal is aan gedacht. Wil je je travelmate beter leren kennen? Dan pak je een van de kletspotten erbij. Dansje wagen? Dan slinger je de JBL aan en zet je wat pasjes in de ruime woonkamer. Het is hier o-v-e-r-c-o-m-p-l-e-e-t en wij danken onze gastvrouw voor eeuwig dat we hier mogen slapen.

De kamers & badkamer

ALs Reistop5 bad-liefhebbers selecteren we onze slaapplekken bij voorkeur op ‘bad’. Gebeurd (en hoeft) natuurlijk niet altijd, maar oh, wat fijn als er dan toch zo’n grote witte kom prijkt waar we in kunnen liggen. Dus: first things first. De badkamer van B&B Draafsingel is namelijk een ware parel. Met een groot vrijstaand bad, een ruime inloopdouche en een prachtige wastafel wil je hier in ieder geval de helft van je verblijf doorbrengen. Meen ik hoor. Op de bovenverdieping vind je naast de badkamer twee ruime slaapkamers met beide een heerlijk bed, televisie en weer zo’n lekkere inrichting. Ook ideaal dus wanneer je met vrienden op pad gaat.

Het ontbijt – finger licking good

We hebben er weer eentje te pakken hoor. Een stek met een uitzonderlijk goed ontbijt. Van te voren kies je of je wilt gaan voor ‘broodjes’ of ‘yoghurt met muesli’. Wij (twee personen) kozen beide voor een andere waardoor we een ruime hoeveelheid aan keuze hadden bij het ontbijt. Alles wat op tafel staat is van top klasse en komt van lokale ondernemers. Alleen al voor het ontbijt komen we nog een keer terug.

Wat je doet in Hoorn?

Er zijn na ons verblijf in Hoorn twee supertips die we je willen meegeven. En to be continued want dat ene nachtje in Hoorn was veel te kort. Maar daar komen ze:

E-choppers huren

De beste, serieus, beste manier om Hoorn te ontdekken is natuurlijk op een e-chopper. Want op die manier kan je én heel veel zien en ontdek je de stad ook nog eens op een hele originele manier. Wij huurden onze E-chopper bij Rent & Event Volendam (in Hoorn) en maakten een schitterende tocht vanaf Hoorn richting het pittoreske dorpje Schellinkhout en vanaf daar over de dijk richting terug naar de haven van Hoorn. Het rijden met elektrische scooters is heerlijk en met een snelheid van 25 kilometer per uur kan je een hele hoop van de omgeving ontdekken. Ook wanneer het minder weer minder goed is kan je prima op pad met een E-chopper, alleen moet je je dan wel even warm aankleden. Op de dijk kan het flink waaien namelijk.

Restaurant de Tuynkamer

Oh my, high class food at home. Dat is precies wat restaurant de Tuynkamer is en meer. Want wanneer het weer kan (corona-technisch) ga je natuurlijk uitgebreid tafelen in het prachtige restaurant zelf (lunchen kan gelukkig alweer). Maar tot die tijd is dit onze favo plek in Hoorn om eten af te halen en een fikse aanrader voor iedereen die verblijft bij B&B Draafsingel. Dat je het maar even weet.

Hoe reserveer je B&B Draafsingel? 

Ja, natuurlijk hebben we je nu zo enthousiast gemaakt dat je direct wilt logeren bij B&B Draafsingel. Begrijpen we. Hoe je dat moet doen? Heel simpel, gewoon even de website van B&B Draafsingel bezoeken en reserveren is easy peasy.

Just so you know: onze bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door B&B Draafsingel. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen

1 comment