De Stadsherberg Alphen aan den Rijn

De Stadsherberg: logeren in een kakelvers boutique hotel

De Stadsherberg is een droom van een kleinschalig boutiquehotel met een inrichting om van te smullen zo stijlvol. En dat het hotel dan in Alphen aan den Rijn of all places te vinden is, maakt niemand wat uit. Want jij wist vast niet dat ze in dit stadje ook hele hippe koffieplekjes hebben. En dat je schitterend kunt wandelen langs de Molenviergang Aarlanderveen. Enfin, wij mochten slapen bij De Stadsherberg: een plek waar alles klopt.

Sfeer en kwaliteit van de bovenste plank

Je kent het wel, dat je ergens binnen loopt en denkt: “dit is precies waar ik wil zijn”. Het restaurant van De Stadsherberg is zo’n plek. Daar waar je koffie wilt drinken aan een van de gezellige tafels terwijl je geniet van de fijne sfeer in het restaurant. Niet helemaal te plaatsen of het nou een tikkeltje een Scandinavische- of tóch een Mediterrane vibe heeft. En precies dat maakt het zo uniek: de eigenaren hebben een eigen sfeer weten te creëren met een lekkere portie groen, een bar als pronkstuk en een heuse sjoelbak.

Had ik al genoemd dat de eigenaren van De Stadsherberg jaren in Frankrijk hebben gewoond? Misschien is het dan toch een petit peux Franse sfeer die ik in het hotel proef.

Beeldschone kamers

De kamers bij De Stadsherberg zijn een ware ode aan de romantiek. Kamers met een flinke vleug intimiteit, lichte pastel tinten, eigentijdse badkamers en grote ik-wil-er-nu-slapen bedden. Alle kamers zijn even fijn, of je nou kiest voor de familiekamer met bad, de ruime deluxe kamer met balkon of de romantische comfortkamer met details to die for.

Culinaire Staycation bij De Stadsherberg

We weten allemaal dat goed eten minstens zo belangrijk is als goed slapen. Voor de innerlijke mens wordt bij De Stadsherberg subliem gezorgd. Het avond eten kan to-go worden afgehaald in het restaurant en in je eigen kamer opgegeten worden aan de schitterend gedekte tafel. De eigenaresse tovert (met passie & succes) de allerlekkerste gerechten op tafel die 100% vallen in de categorie neusje van de zalm.

Het ontbijt is minimaal zo fantastisch als het diner en brengt twee werelden bij elkaar: de gezonde & de lekkere. Want ja, een croissantje bij het ontbijt is onmisbaar, maar dat is vers fruit net zo goed. En van dat laatste krijg je beaucoup.

Arrangementen om van te houden

Wanneer de arrangementen qua prijs én invulling zo aantrekkelijk zijn als bij De Stadsherberg dan is de keuze snel gemaakt. Want ergens slapen inclusief eten is anno nu natuurlijk precies wat je wilt. En als er dan ook nog eens door een ander is nagedacht over activiteiten tijdens je verblijf hoef jij alleen maar te reserveren en te genieten. Een win-win wanneer je het mij vraagt.

Alphen aan den Rijn & het Groene Hart

Dat tweede klinkt nét een tikkeltje aantrekkelijker dan het eerste. En waarom dat zo is? Onwetendheid. Want niemand weet wat je in Alphen aan den Rijn moet zoeken tot je ontdekt wat je er allemaal kunt doen. Kijk, het is geen wereldstad en ik mis een mooi plein met terrasjes en een kerk. Maar wat je er wél hebt (en daar kun je beter naar kijken dan wat er niet is), is Knøss. En Knøss is een stukje Scandinavië in een knappe koffie- en lunch spot aan het water. Klinkt net zo fijn als dat het er is. Daarnaast is Barista Café ook zo’n hotspot, net als WOODSTONE Pizza & Wine.

Maar niet alleen op culinair gebied is er in Alphen voldoende te vinden, ook de omgeving vraagt er om ontdekt te worden. Deze stad is onderdeel van Het Groene Hart en wordt gekenmerkt door een landschap van rivieren en veenweide. Een uniek en onmisbaar stuk is de Molenviergang Aarlanderveen. Niet alleen schitterend om langs de molens te wandelen (en oh zo lekker typisch Nederlands), maar ook bijzonder omdat het de enige nog werkende molengang in de wereld is. Toch leuk om mee te pakken wanneer je er dan toch bent.

De Stadsherberg

Ook overnachten bij De Stadsherberg?

Overnachten bij De Stadsherberg is ultiem genieten en een aanrader voor iedereen. Je kunt de accommodatie reserveren via de website van De Stadsherberg. De gehele maand februari kun je het Valentijns-arrangement, inclusief 3 gangen diner, ontbijt en overnachting in een deluxe kamer, reserveren voor €99,- p.p.p.n.

Just so you know: onze overnachting werd mede mogelijk gemaakt door De Stadsherberg. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen