Het Sfeerhuis aan Zee

Het Sfeerhuis aan Zee: een droomplek aan de Zeeuwse kust

We mochten weer en daar hadden we kneiter-veel zin in. Op pad naar een van onze favo provincies in Nederland waar het vakantiegevoel altijd maximaal aanwezig is: Zeeland. Dit keer reden we nog een stukje verder dan de vorige keren (Slapen in Stijl & Slapen bij Eva vind je in het schitterende Middelburg). Daar waar de weg stopt en je niet verder kunt vindt je Vlissingen, een plek die ons méér dan heeft verrast. Onze eindstop? Het Sfeerhuis aan Zee. Onze interesse is direct gewekt, wij willen die sfeer wel eens proeven.

Over Het Sfeerhuis aan Zee

Het Sfeerhuis aan Zee huist in een schitterend pand aan een doorgaande weg in Vlissingen. Achter de charmante voordeur bevinden zich twee luxe suites, een appartement en de woning van de eigenaren. En hoewel de straat redelijk druk oogt is het binnen een oase van rust. Een frisse geur komt je bij binnenkomst tegemoet en via het trappenhuis (wat spikker-dan-span is) kom je -wanneer je slaapt in een van de luxe suites- uit op de bovenste verdieping van het pand. Suite Es Vedra: we zijn er.

Suite Es Vedra: logeren in Ibiza-style

Eerlijk is eerlijk, Suite Es Vedra steelt ons hart zodra we de deur openen. De kamer is ruim & licht en is gevuld met accessoires met een flinke Ibiza-vibe. Aardetinten, rotan en het gebruik van verschillende materialen zorgen voor een serene en rustige sfeer. Het voelt even alsof we ons op een eiland bevinden, waar de zon altijd schijnt en we all-day-all-night witte zwierige jurkjes kunnen dragen. Het bad (!) is een enorme eye-catcher en kan niet mooier zijn dan dit. Zonnestralen schijnen door de gordijnen naar binnen en weerkaatsen op het bad. Wat deze kamer daarnaast uiterst uniek maakt? Het dakterras.

Dakterras Suite Es Vedra

Oh, wat een plek uit duizenden is dit! Een dakterras met een inrichting van heb ik jou daar. Het buiten-hemelbed is dé plek voor een kopje koffie in de ochtend of een goede sundowner aan het einde van de middag. Je kijkt uit op het, minstens zo mooie, dakterras van de eigenaren waar je exact de zelfde Ibiza-sfeer ziet. De styling is buitengewoon waanzinnig. Sidenote: alles wat je hier mooi vindt aan accessoires is te koop. Inpakken & (niet te snel) wegwezen zouden we zeggen.

Ontbijt voor in de boeken

Oehhh lala, wat een heerlijkheid is dit. Het ontbijt is uitzonderlijk goed en meer dan volledig. Van vers fruit & yoghurt met aardbeien tot een knapperig croissantje, gekookt eitje en macarons: hier worden we blij van. Of het ontbijtje het schopt tot de beste ontbijtjes van Reistop5? Zonder twijfel!

Vlissingen: what’s not to love

Denk vooral wat je wilt, maar voor ons is Vlissingen één groot succes. Flanerend over de lange boulevard worden we door meerdere ‘locals’ aangesproken en hebben we de leukste gesprekken. Gastvrijheid viert hier de boventoon en we voelden ons zelden ergens zo welkom. Blijkbaar vallen we als ’toerist’ op hier, maar dat is alleen maar leuk. Vlissingen heeft iets kneuterigs waar wij heel lekker op gaan.

Eten doen we met onze voeten in het zand bij Pier 7 Strandpaviljoen waar we met geluk het laatste beschikbare tafeltje scoren. Lunchen moet je nergens anders doen dan bij La Bella Cucina, want Italiaanse broodjes & maaltijden gaan er altijd in. Komt nog eens bij dat La Bella Cucina ook nog eens een fantastische winkel is waar je de lekkerste delicatessen kunt kopen. Aanrader wanneer je deze Vlissingen bezoekt dus.

Hoe Vlissingen is in de winter weten we niet, maar in de zomer is het een groot succes. En ben je er klaar mee, dan rijd je gewoon naar Middelburg, het is zo goed als om de hoek.

Hoe reserveer je Het Sfeerhuis aan Zee? 

Pak nou even die nazomer mee in Vlissingen, daar ga je geen spijt van krijgen. Een overnachting reserveer je eenvoudig via de website van Het Sfeerhuis aan Zee en voor je het weet zit je te shinen op dat heerlijke dakterras (afhankelijk van welke accommodatie je boekt natuurlijk).

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen