Slapen in stijl – overnachten in het schitterende Middelburg

We hebben weer een overnachtingsplekje in de categorie top of the bill gevonden hoor. Bij Number 9 vind je aantrekkelijk ingerichte appartementen die schitteren op een perfecte locatie aan het water in de ongekend mooie stad Middelburg. Voel je ‘m al aankomen? Wij zijn verliefd!

Vakantiegevoel in Zeeland

Stap in je auto naar Middelburg en je krijgt binnen no-time een vakantiegevoel. Want Zeeland is voor de meeste Nederlanders niet bepaald om de hoek (laat staan het zuidelijk gelegen Middelburg). Na grote steden, hoge bruggen en industrieterreinen wacht het gemoedelijke Zeeland je met liefde op. Kleine dorpjes, uitgestrekte landschappen en Zeeuwse stranden vliegen aan je voorbij. En dan duikt in de verte de charmante skyline van Middelburg op. En in die stad, op een schitterende plek aan het water vind in een karakteristiek pand ‘Number 9’.

Ook zo’n fan van Zeeland? Lees dan alle blogs van Reistop5 over Zeeland.

Knappe appartementen

In het oude maar volledig gerenoveerd pand huizen drie stijlvol ingerichte appartementen. Ieder appartement heeft een luxe en unieke inrichting met een flinke vleug Scandinavisch design. Geen 13-in-een-dozijn-sfeertje hier, maar appartementen waarbij de eigenaren keihard aan hebben gewerkt om er een unieke vibe te creëren. Door het gebouw heen vind je op verschillende plekken mooie authentieke details, zoals de bakstenen muur in appartement T en de originele balken in appartement J.

Logeren in appartement E

Een poederig zacht-roze muur, een groene plantenmuur als eye-catcher, een diepblauwe grote keuken en een (open) slaapkamer met een heerlijk bed: beter gaat het niet worden. Maar het zit hier niet alleen in ‘het grote’, maar juist ook in de kleine details. Want het bosje gekleurde droogbloemen, de goede wijnen, een hippe waterkoker en het kleurrijke notitieblokje geven ons het echte ’thuisgevoel’. Of beter gezegd: we zouden willen dat ons huis er zo uit ziet. En de badkamer met de ruime inloopdouche en het bad? Dat maakt het plaatje compleet.

GastBlijheid bij Number 9

Soms wil je je ergens incognito rond bewegen en dat kan bij Number 9 zeker. Maar als daarmee de kous af is, doen we écht tekort aan de twee fantastische eigenaren van dit pand. Alles wat je hier ziet ademt namelijk de passie die de eigenaren er in hebben gestoken om het zo te krijgen als het nu is. Stap voor stap creëren ze appartementen die een heuse droomplek zijn voor reizigers die er een paar dagen (of langer) willen neerstrijken.

Een heuse ontdekking: Middelburg

Ja, we zijn snel dol op mooie plekjes en schrijven daar dan ook vol passie over. Maar de historische stad Middelburg is toch wel een ontdekking waar we even wat meer woorden aan vuil moeten maken. Slenteren door de schilderachtige smalle straatjes was zelden zo fijn, ze zijn namelijk eindeloos. Van het ene mooie straatje wandel je zo de andere in. Maar dat is nog lang niet alles, de koopmanshuizen aan de grachten zijn adembenemend. En wat helemaal ideaal is? Alles is op loopafstand.

Tip: Wandel vanaf Number 9 langs het water (en die mooie net genoemde koopmanshuizen) naar de Spijkerbrug om bootjes te kijken. Vanaf daar loop je via de Kuiperspoort (magisch mooi) naar de dam. Bestel vast je avondeten bij La Presa (of wanneer het weer open is: reserveer een tafel) zodat je zeker weet dat je de lekkerste tapas kunt eten en haal een lunch-to-go bij het heerlijk hippe lunchcafé de Juf. Vanaf de Reigerstraat heb je vervolgens een mooi uitzicht op de Abdijtoren de Lange Jan. Natuurlijk moet je die even goed bekijken en vanaf daar richting de binnenplaats van de Abdij lopen. Met een beetje geluk vind je de geheime gang naar de schitterende binnentuin (niet altijd geopend). Nog zin om verder te wandelen? Pak de wandelkaart van Middelburg er dan bij en bezoek de vele monumentale panden die deze stad rijk is.

Wij komen hier terug, niet alleen in Middelburg maar ook bij Number 9. We zijn namelijk verliefd.

Ook overnachten bij Number 9?

Overnachten bij Number 9 is heerlijk en de ideale uitvalsbasis om Middelburg te ontdekken. Je kunt de accommodatie reserveren via de website van Number 9.

Just so you know: onze overnachting werd mede mogelijk gemaakt door Number 9. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen