Huize Druivelaar: een hidden gem in het centrum van Breda

Je zou het niet zeggen wanneer je de woonwijk Princenhage in Breda in komt fietsen of rijden maar tussen de huizen bevindt zich een hele bijzondere B&B: Huize Druivelaar. Een haast verborgen en met planten begroeid paadje leidt je naar een oude druivenkas en een prachtige tuin vol bloemen en planten.

Huize Druivelaar

Huize Druivelaar is dé grote trots van eigenaren Chantal en Rutger. Bij aankomst worden we dan ook enthousiast ontvangen door Rutger, die ons door de ruim honderd jaar oude druivenkas naar ons gastenverblijf brengt. Al lopend onder de druivenranken door vertelt hij ons over de boerderij als woonhuis voor henzelf, de omgebouwde kippenstal, de schietgaten uit de Tweede Wereldoorlog, bloeiende tabaksplanten en de door het kasglas heen piepende druivenboomstammen.  

Heerlijke vakantiehuizen in Nederland, België en Duitsland

De stadstuin

Aan het einde van de 36 meter lange druivenkas stappen we de sprookjesachtige stadstuin van 2600m2 in. Over kruip en sluip door paadjes wandelen we langs de appelboomgaard, wildbloemenvelden, rozenpriëlen en de tweepersoonsschommel richting de zijkant van de druivenkas die van buiten minstens zo betoverend is als van binnen. De wilde tuin, het getjilp van vogels en de fijne plekjes om te relaxen doen de tijd even stilstaan en laten je vergeten dat je je in het centrum van Breda bevindt.  

Gastenverblijven om van te houden

De twee stijlvol ingerichte gastenverblijven doen Scandinavisch aan en zorgen eveneens voor een ontspannen sfeer. Het behang met dennenprint, bloemglaasjes aan de muur, kristallenset op het nachtkastje… Chantal heeft werkelijk overal aan gedacht bij het inrichten van de kamers.
Na het (uit)slapen op de luxe boxspring en het genieten van de regendouche in de ensuite badkamer kwam voor ons daar waar we al likkenbaardend naar uitkeken: het ontbijt.

Het ontbijt

Op het terrasje voor de kamer stond een kakelvers ontbijt van streekproducten klaar dat Chantal met liefde heeft klaargemaakt. Een heerlijke acai bowl met home-made granola, verse broodjes met Zundertse kaas, een overheerlijke wafel met aardbeien uit de stadstuin, eggs benedict met zalm en uiteraard kon het Brabantse worstenbroodje niet ontbreken.

Brabantse gastvrijheid

We hebben na het ontbijt nog zeker een uur gekletst met Chantal, die ons enthousiast en honderduit over het Huize-Druivelaar avontuur heeft verteld. Aan Brabantse gezelligheid ontbreekt het dus ook zeker niet tijdens je verblijf. Gezien de plannen tot het bouwen van een wellness gedeelte in de tuin (lees: sauna, hottub en kas waarin je kunt genieten van een kop thee of wijntje) komen wij zeer zeker nog eens terug naar deze met recht hidden-gem van ’t Zuiden! 

Funfacts en tips:

  • Binnen 10 minuten ben je in de gezellige binnenstad van Breda!
  • Huize Druivelaar is gelegen aan de van Gogh fietsroute. Vincent van Gogh kwam hier regelmatig op bezoek bij ‘Oom Cent’, die aan de Haagweg in de villa ‘Huize Mertersem’ woonde. Vincent was dol op de schilderijencollectie van zijn oom.  
  • Wil je graag in de groene sferen blijven, ga dan zeker naar de Botanist voor een frisse cocktail en heerlijke shared-dining gerechten. 
  • Breda heeft veel historische bezienswaardigheden: een kasteel midden in de stad, de Onze Lieve Vrouwe kerk en het begijnhof.
  • Meer zin in street-art? Fiets of wandel dan langs alle Blind Walls. Hét museum op straat waar internationale kunstenaars werken aan een collectie muurschilderingen die zijn geïnspireerd op het verleden, heden en toekomst van Breda.

Hoe reserveer je een overnachting bij Huize Druivelaar? 

Ook op ontdekkingstocht in Breda en slapen op een unieke plek? Reserveer dan je overnachting bij Huize Druivelaar via de website. Ga je geen spijt van krijgen!

Just so you know: ons bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Huize Druivelaar. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Merel van Scherpenzeel