Studio Koning: logeren in de mooiste B&B van Haarlem

Mogen wij zeggen dat dit een van de mooiste Bed & Breakfasts van Nederland is? Met meer dan 70 bezochte accommodaties op de teller vinden wij van wel. Je vindt hier perfectie – tot in detail. Een frisheid die de dag fijner maakt. Buitenlandse accessoires die het reisgevoel omhoog halen. Rust en reinheid waar je naar zoekt. Welkom bij Studio Koning.

Een locatie uit duizenden

Let’s keep it simple. Je gaat naar de stad voor de stad. Maar je gaat een nachtje weg voor rust & ontspanning. Hoe je die twee het beste kunt combineren? Door bijvoorbeeld te overnachten in een Bed & Breakfast die zich in hart van de stad bevindt, maar dan wel op een stille, groene plek. You found it right here: Studio Koning dus. Deze Bed & Breakfast huist in een monumentaal pand wat ooit dienst deed als varkensslachterij. Maar vergis je niet, deze feitjes zijn alleen maar leuk als background info want al het bewijs dat dit ooit zo was is verdwenen.

Studio Koning B&B – Gotta love it

Eigenaresse Marjan geeft ons een warm welkom en laat met een flinke vleug blijdschap de B&B aan ons zien. Hoe je er komt? Niet door haar huis wat zich bevindt aan de Kleine Houtstraat. Nee, nee, een klein steegje geeft je toegang tot een heerlijke groene tuin (oase) en het achterhuis mét entree tot Studio Koning. Best of both worlds: de fijne dynamiek van een binnenstad & de stilte van het groen.

Twee verschillende studio’s

Kiezen tussen twee fijne studio’s was zelden zo moeilijk. Wat beide studio’s gemeen hebben? Dat ze onwijs stijlvol zijn, ruim en licht en met een overload aan liefde ingericht. Ze hebben een licht minimalistische vibe waardoor het er sereen aanvoelt en tegelijkertijd vind je er vintage accessoires, uitbundig schitterende bloemen en fijne spullen van oma (oh dat kleed in studio 2…). Iets zo inrichten als dit is pure kunst en Marjan beoefend deze als geen ander.

Studio 1 bevindt zich op de tweede verdieping en maakt indruk door de grote ramen waardoor het er nog lichter, ruimer en frisser is. Binnen zitten mag, maar wanneer de zon schijnt kan je ook gebruik maken van het gezamenlijke terras. Studio 2 heeft een waanzinnig balkon waar het heerlijk borrelen is terwijl de zonnestralen over je gezicht glijden. Waarom Studio 2 onze favoriet is? Vanwege het vrijstaande bad natuurlijk. We love Studio Koning Studio 2.

Breakfast for champions

Een ontbijt om van-te-houden. Deze ga je zeker terugvinden in ons lijstje met B&B’s met beste ontbijtjes van NL. Een overdaad aan vers fruit, heerlijke pannenkoekjes en vitaminerijke sapjes sieren de tafel. Marjan noemt het een klein ontbijt, wij noemen het een breakfast for Champions. We zijn niet alleen verliefd op het kleurrijke spektakel maar voelen ons na het ontbijt ook nog eens reuze gezond. Win-win to the max.

Wat je absoluut niet mag missen in Haarlem

Het doet een beetje pijn om dit te zeggen, maar er is in Haarlem meer te doen dan binnen blijven bij Studio Koning. Ook al zouden we dat dus helemaal niet erg vinden, want het is er oh, zo fijn. Per voet ben je binnen no-time in hart van de stad. Het is hier niet alleen heerlijk shoppen, maar je vindt er ook een overload aan hippe winkels, fijne cafe’s en goede restaurants. Goed eten? Bestel dan (of duik het terras op) bij Bambu Kitchen & Bar. Asian streeftfood to die for. We waanden ons even in het mooie Azië

Wil je op pad in de omgeving? Ga dan lekker naar zee of wandelen langs de bollenvelden. Leuke sidenote is dat je de de fietsen van Studio Koning gratis mag lenen. Heerlijk toch?

Hoe reserveer je Studio Koning?

Logeren op deze schitterende plek? Reserveren gaat heel simpel, rechtstreeks via de website van Studio Koning.

Just so you know: onze bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Studio Koning. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen

1 comment