• Menu
  • Menu

Logeren in een uniek Boutique hotel: Finch

Paris meets Deventer in een prachtig pand op een net zo’n schitterende plek. Back in the days deed het al dienst als statig hotel maar vervolgens werd het meer dan 100 jaar gebruikt als bank en kantoor. Maar: de geschiedenis is weer tot leven gekomen in dit monumentale pand. Het maakt Deventer nóg iets mooier: welkom bij Boutique Hotel Finch.

The Bar – daar waar je binnenkomt en blijft hangen

Twee statige deuren (zijn we nou in Parijs of Deventer? Wij weten het nog steeds niet) geven toegang tot The Bar. In deze so-called huiskamerbar blijf je kijken naar alles wat je ziet (en dat is beaucoup). De fraaie bar is een absoluut pronkstuk in deze ruimte en de reteknappe vakkenwand is om verliefd op te worden. Verder vind je er bankjes van stof, opvallende kunstwerken, de mooiste barkrukken ter wereld en een sfeer die zich niet perse laat omschrijven behalve dan dat vleugje Frans. Maar wat je dan precies doet wanneer je hier binnen bent? Koffie drinken, ontbijten, lunchen en borrelen. Niet de plek voor een diner maar wel voor alles daaromheen. The Bar kan niet anders dan een favoriet zijn bij zowel locals als toeristen die komen om Deventer te ontdekken.

Dol op Finch? Dan is de Stadsherberg in Alphen a/d Rijn ook helemaal jouw ding.

Verschillende wensen, verschillende kamers

Allemaal lekker fris, met een flinke hoeveelheid allure en ‘chic’ als standaard. Maar ieder dan toch weer anders, want verschillende mensen, verschillende wensen. Favorieten zijn er om genoemd te worden en dat is wat mij betreft dan toch wel kamer ‘The Corner’. Misschien omdat het ooit het kantoor was van de bankdirecteur maar verder ook zeker vanwege het heerlijke ligbad. Begrijp me niet verkeerd, ook in de andere kamers wil je net zo graag verblijven: van de boutique + tot de splitlevel studio: ze zijn allemaal net zo fijn. De grote raampartijen en oude houten balken vertellen een stukje van de geschiedenis van dit pand. En het is precies die combinatie: van historie, luxe en uniekheid dat je Finch wilt bezoeken.

Ontbijt als absoluut hoogtepunt

Hotel-ontbijtjes zijn onmisbaar wanneer je in een hotel slaapt natuurlijk. Want dat maakt de ervaring natuurlijk compleet. Wij hebben in ieder geval een grote liefde voor ontbijtjes buiten de deur en bij Finch is die he-le-maal top of the bill. Hier hebben ze de magische balans gevonden tussen gezond en ongezond. Geniet extra van het knapperige croissantje om vervolgens de gezonde fruitsalade te eten. Balance is key, right?

Jackies Deventer

The next best thing in Deventer is, na logeren bij Finch, toch zonder twijfel eten bij/van Jackies. Dit is meer dan een restaurant en dat blijkt ook wel uit hun missie: het creëren van een onvergetelijke ervaring voor hun gasten. Dat doen ze niet alleen met hun verse en goede gerechten, maar ook met de heerlijke sfeer in het restaurant zelf. Beide zijn geïnspireerd op de bruisende metropool New York en dat voel, proef en zie je wanneer je hier bent. En hoe je dat dan doet in deze corona-tijd? Gewoon afhalen en op eten aan de gedekte tafel in je kamer bij Finch. Hier wordt samengewerkt en dat is wat wij fijn vinden!

Ontdek Hanzestad Deventer

Even lekker to the point: een lijstje met de beste tips tijdens je verblijf in Deventer. Kan je zo alles afstrepen wat je al hebt gedaan en wat je zeker nog moet doen.

  • Stap terug in de tijd terwijl je slentert door de smalle straatjes van het Bergkwartier. Spot de mooiste panden en voel de historie van de stad. Gluur ook zeker even naar de mooie bergkerk. 
  • Steek met het pontje de IJssel over en geniet van de skyline (ja, heus waar) van Deventer. 
  • Haal de enige echte Deventerkoek bij de Deventer Koekwinkel en peuzel deze op terwijl je wandelt over de Brink en langs De Waag. 
  • Strijk neer bij Meadow Deventer op het Deventer Stadsstrand. Nu nog in diepe winterslaap maar straks dé hotspot in town. 
  • Laat de stad achter je, pak het pontje en maak een Hazepadwandeling van 6km door natuurgebied De Ossenwaard. 
  • Haal iets met chocolade, maakt niet uit wat, bij Choco Cafe Deventer. Nomnomnom.
  • Plan gelijk een volgend bezoekje aan Deventer tijdens het Dickens Festijn, dat wil je een keer meemaken! 
  • Blijf twee nachtjes in de stad,  want het is er zo leuk.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen