Villa Nicola – slapen in de mooiste B&B van Amsterdam

Combineer een monumentaal grachtenpand, twee knapper dan knappe suites, een droom van een keuken en een fantastische gastheer en je zou wel eens een 10 op Booking kunnen scoren. Wij kennen maar één accommodatie die dat lukt en dat is, jawel, Villa Nicola in Amsterdam. En nou gaat het niet perse om die 10, maar als dat je lukt doe je iets wel heel goed. Villa Nicola stond op ons wensenlijstje en we kregen de kans het een nachtje te ervaren. Op zoek naar een accommodatie uit duizenden? Dan is Villa Nicola in Amsterdam jouw spot.

Een locatie om van te dromen

Grachtenpanden geven dat heerlijke we-zijn-in-Amsterdam gevoel en het kan dan ook niet anders dan dat je Villa Nicola in exact zo’n schitterend pand vindt. En dan ook nog eens hartje stad: met op een steenworp afstand de levendige wijk de Pijp en de grachtengordel. Het is daarmee de ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht in het bruisende Amsterdam want je bent overal binnen no-time. Toch moeten we eerlijk zijn, wanneer je eenmaal binnen bent, blijf je binnen. Of op zonnige dagen hooguit op de intieme binnenplaats. Maar verder ga je waarschijnlijk niet komen (hoe leuk we Amsterdam ook vinden).

Lees ook: de mooiste accommodaties van Amsterdam

Marmeren trappenhuis

Via een trapje bereik je de statige voordeur die open vliegt voor de bel is ingedrukt. Naast een vrolijke groet van gastheer Werner is een waanzinnig mooi marmeren trappenhuis je warme welkom in dit monumentale pand. Ooit woonde hier een baron en wanneer je de met rood fluweel beklede trap naar de eerste verdieping zie waan je je even in vroegere tijden. Sta even stil om rond te kijken, het is niet te bevatten hoe een ruimte zo perfect ingericht kan zijn. Stijlvol, klassiek, modern, groots, fijn, gedurfd, fris en toch ongedwongen en warm: Villa Nicola.

De Garden Suite & de Urban Suite

Nu wordt het lastig, want verblijf je bij Villa Nicola dan moet je kiezen tussen de Garden Suite en Urban Suite (op basis van beschikbaarheid natuurlijk). We helpen je maar al te graag met deze keuze. Wordt het lekker weer en ben je een diehard liefhebber van bijzondere badkamers? Kies dan voor de Garden Suite met intieme binnentuin, een knipoog naar de sixties en het mooiste bad e-v-e-r gespot in Nederland. Fan van een meer moderne inrichting en een fantastische lounge-hoek? Dan valt je keuze zonder twijfel op de Urban Suite. Wat je in beide suites vindt? Bedden met lakens van Egyptisch katoen (waarna je nooit meer anders wilt), luxe badkamer producten van Marie-Stella-Maris en overal verse bloemen. Wat een parel is dit!

In dit boek vind je de leukste slaaptips & eetadressen. Is een musthave in je boekenkast!

Landelijke keuken voor ontbijtjes en shoots

Een keuken met een dubbele functie en dat begrijp je wanneer je er binnen wandelt. De keuken is, net als de Garden Suite, te vinden in het souterrain en geeft je door de ramen een kleine glimp van het Amsterdamse leven. En wanneer je daar dan geniet van het uitgebreide ontbijt van Werner, je voorbijgangers even ziet stoppen om te kijken naar het mooie pand en hond Kees nieuwsgierig om de hoek kijkt wie er nu weer in de keuken is neergestreken dan voel je je maximaal op vakantie. En nog even over die fotoshoots, dat begrijpen we natuurlijk helemaal. De ideale setting, de ideale gastheer, de ideale locatie: dan heb je je shoot locatie wel te pakken.

Alle Reistop5 droomplekken op een rijtje.

Over prijzen & reserveren

Villa Nicola is eenvoudig te reserveren via Booking. Je betaalt bij deze B&B iets meer dan de gemiddelde accommodatie die je vindt op Reistop5, maar dat is het dubbel en dwars waard. En vind je het tocht iets gortig voor zomaar een nachtje weg, onthoud dan dat dit bij uitstek de plek is voor je huwelijksnacht, verjaardag of wat voor feestgelegenheid dan ook.

Booking.com

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen