The Nox Hotel – een luxe hotelovernachting in het hart van Utrecht

Slapen in het hart van een stad doen we altijd graag en niet om de minste reden dat we dan lekker op ontdekkingstocht kunnen gaan in de omgeving. Utrecht hebben we veel te weinig bezocht (want we hadden onze pijlers de laatste tijd nogal gericht op Amsterdam & Groningen) maar het werd hoog tijd eens te bekijken wat er allemaal te vinden is in die prachtige, bruisende stad. En waar kan je dan beter verblijven dan in het verbazingwekkend fijne The Nox Hotel?

Een locatie uit duizenden

Hoe vaak we wel niet hebben gehoord dat een hotel zich in het hart van de stad bevindt, maar je dan toch nog 20 minuten in de benen bent voor je ergens bent? Mucho vaak. Bij The Nox Hotel spreken ze volledig de waarheid wanneer ze schrijven dat het zich als een verborgen schat bevindt op een steenworp afstand van de domtoren. Even slingeren met de auto door de smalle straatjes en dan opeens sta je voor het groene hek, die met een ‘hallo, we zijn er’ door de intercom soepel geopend wordt. Parkeren in het hart van de stad naast de deur van het hotel, dat is helemaal een unicum. Welkom in Utrecht!

Lees ook over andere accommodaties met bad.

The Nox Hotel – van buiten

Yes, dit is een gevalletje adembenemend mooi. Want The Nox Hotel huist in een historisch 17e eeuws pand met een grand extrance waar we statig naar binnen flaneren. Design & internationale allure stralen je tegemoet en het enige wat je nu graag wilt is linea recta door lopen naar óf restaurant Hemel & Aarde (waarover later meer) óf naar je kamer. Dat kan niet anders dan net zo’n verrassing zijn.

The Nox Hotel – de Full Moon kamer

Leer Reistop5 kennen en je begrijpt dat wij boven alle andere mooie kamers uiteraard kiezen voor een kamer met bad. En ons geluk kan niet op, want in de Full Moon kamer prijkt als ultieme eyecatcher een klassieke badkuip. En na een dagje in the city wil je niets liever dan een duik nemen in het bad vol schuim (mede dankzij de Lush Bath bomb die er voor je klaar ligt, waar vind je dat nou?). De kamer is +- 30m2 en dat is heerlijk ruim voor een stadshotel, heeft een heerlijk groot bed, een ruime inloopdouche mét Marie-Stalla-Maris producten en een comfortabel zitgedeelte. Perfect place, perfect room.

Werken in The Nox Hotel

Misschien een overbodig onderdeel voor jou. Of juist niet. Maar wij houden van werken op andere plekken (we zijn immers reisbloggers) en dat geldt anno corona (zucht) natuurlijk voor een heleboel mensen. Wat dan belangrijk is? Een kamer met goed internet, een fijn zitgedeelte en faciliteiten voor koffie en/of thee. Thank God voor de Illy espressomachine. Werken vanuit The Nox Hotel is retefijn, en daarmee een aantrekkelijke plek om ook doordeweeks neer te strijken. Het nuttige met het aangename combineren kan hier piekfijn.

Fan van Boutique Hotels? Check ze hier allemaal!

Hemel & Aarde – je hoeft de deur niet uit

We zeggen het wel vaker, je hoeft de deur niet uit. Doe je natuurlijk wel want je wilt sommige plekken echt niet missen (dat volgt zo). Maar het hoeft dus niet, want in The Nox Hotel vind je op de begane grond restaurant Hemel & Aarde. Dit is de plek waar je ’s ochtends geniet van een à la carte ontbijt (€19,- p.p.) of waar je ’s avonds neerstrijkt voor een exclusief diner. Hier wordt gekookt met respect voor de natuur met gebruik van regionale producten en met een focus op groente. Je kiest er voor een 5- of 7-gangenmenu en daarmee is het een avondvullend programma. Maar goed nieuws, na het uitgebreide diner hoef je maar twee minuten te lopen voor je bij onze favoriete cocktailtentjes bent:

  • Carmel Market: naast genieten van de lekkerste cocktails in een waanzinnige setting, kan je hier ook uitmuntend eten vanwege de ‘Modern Middle Eastern Mediterranean‘ keuken. Ze noemen het een georganiseerde chaos aan tafel, samen eten – samen delen. Daar zijn we dol op.
  • The Streetfood Club: zoals zij zeggen: een mix van luxe en straat. Zoals wij zeggen: knap knapper knapst maar stiekem wel heel erg populair. Wat we daarmee bedoelen? Dat menig influencer/reisblogger hier naar toe komt om foto’s te maken. En wij als bloggers passen dus ook in dat rijtje. Heel leuk, maar stiekem houden we óók van die onontdekte plekjes. Nou ja, best of both worlds dan maar. Want goed eten kan je hier zonder twijfel en de cocktails (en barmannen) zijn Next level fijn.
  • Ruby Rose: Allemaal te vinden in het zelfde rijtje hoort ook Ruby Rose in ditzelfde lijstje. Het geeft ons een beetje hetzelfde gevoel als The Streetfood Club, maar het is zo bijzonder mooi dat je hier echt even naar binnen wilt. En ja, zelden genoten we van zo’n lekkere lunch.

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen