Luxe overnachten bij Boutique Hotel Prinsenhof in Groningen

Een imposante poort geeft toegang tot een pracht van binnenplaats. Schitterende lampjes in de bomen en kaarsen bij de entree zorgen voor een warm welkom. Wanneer de deuren opengaan stap je de wereld van Boutique Hotel Prinsenhof binnen. En ben je eenmaal binnen, dan wil je niet meer weg. Ik vertel je waarom.

Boutique Hotel Prinsenhof – de ins en outs

Een gebouw met een verhaal, verpakt in een moderne jasje. Authentieke details en originele houten balken gecombineerd met een fancy bar en hippe inrichting. Het ademt klasse maar voelt toch warm en welkom. De Koning zou er, bij wijze van spreken, kunnen overnachten maar nét zo goed de liefhebber voor bijzondere overnachtingsplekken. Heb je het gevoel al een beetje te pakken? De diversiteit van Boutique Hotel Prinsenhof is groot en precies dat zorgt ervoor dat het geliefd is bij velen.

Verschillende wensen, verschillende kamers

Ondanks de verschillen in grootte en luxe hebben alle kamers bij de Prinsenhof iets gemeen: het zijn kleine oases van rust in een grote stad. Ze hebben ieder hun eigen charme, van een onbetaalbaar (figuurlijk…) uitzicht op de historische Prinsentuin tot kamers met een groot ligbad. Wil je flink uitpakken? Reserveer dan een van de suites, de crème de la crème onder de hotelkamers.

Prinsenhof & ontbijt

Slaapplekjes mét ontbijt zijn onze aller-lievelings. Want wat is er nou beter dan wakker worden en direct vanuit je bed aan tafel rollen. Haasten bij de Prinsenhof bestaat niet, want uitchecken kan tot 12:00. We zijn het vast met elkaar eens dat dat overal zo zou moeten zijn. En zelfs wanneer ik iets te laat aan het ontbijt schuif (blame it on the bed) voel ik me dankzij het sympathieke personeel nog steeds super welkom.

Ik bezocht de Prinsenhof al een keer eerder tijdens een persreis van Visit Wadden. Het was toen al gelijk duidelijk: hier moest ik een keer terug komen!

Eten in het bruisende Grand Café

Het Grand Café is de kern van Hotel Prinsenhof en gevestigd in dat wat ooit een fraterkerk was. Het is een bruisende ontmoetingsplek voor hotelgasten & Groningers en je bezoekt het voor een lunch, high-tea of diner. Voor alle gelegenheden net zo geschikt. Opdoffen mag, maar hoeft niet. Mijn belangrijkste boodschap? Of je nou wilt genieten van een goede hamburger of van een heerlijk meergangendiner, het Grand Café is van alle markten thuis. Logeer je niet in het Prinsenhof hotel, ga hier dan toch zeker een keertje eten.

Uniek omdat…

Plaats dit hotel in de randstad en je zou moeten oppassen voor een statige sfeer (whatever that may be). Wat is de Groningse nuchterheid heerlijk en wat zou ik die graag over heel Nederland willen uitstrooien. Bij boutique Hotel de Prinsenhof vind je kwaliteit tot in de puntjes, maar ondanks dat is het er heerlijk low-key. Vraag je mij om tips voor een luxe nachtje weg op een meer dan schitterende plek? Dan zeg ik bij deze: ga logeren bij de Hotel Prinsenhof. Je wilt er niet meer weg!

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen