5 tips voor je Citytrip naar Groningen met kinderen

Als het niet zo afgelegen zou liggen, zou ik direct in Groningen stad gaan wonen! De sfeer, de mensen, de natuur. Een heerlijke plek om te onthaasten. Dit doen we als gezin dan ook bijna elk jaar wel een keer. Mijn tips voor Groningen met kinderen heb ik voor je opgeschreven.

Wanneer je meer tijd hebt, ga dan eens op ontdekkingstocht langs de Waddenkust.

Scandinavisch dorp

Wanneer we naar Groningen willen met onze kinderen verblijven we altijd in het Scandinavisch dorp in Eelderwolde. Super geschikt als je houdt van simpel, onthaasten, kleinschalig en genieten van de natuur en stilte. Een tiental houten huisjes aan het prachtige Paterswoldse meer op 10 minuten fietsafstand van de stad Groningen. Je verblijft met z’n allen in een ruimte, de slaapnissen worden alleen door een gordijn gescheiden van het woongedeelte. Gezellig en knus. Aanrader is om een arrangement te boeken met sauna, fietsen en ontbijt. Goed te betalen en het eten in het restaurant van het Scandinavisch dorp is verrukkelijk. 

Inspiratie nodig voor activiteiten met je kids? Look no further: 1000 dingen doen met je kinderen in Nederland

Kaap Hoorn

Met een mooie wandeling vanaf het Scandinavisch dorp kom je zo bij de heerlijke beachclub Kaap Hoorn tussen de Stad Groningen en het Scandinavisch dorp. Een heerlijke plek waar je zowel binnen als buiten heerlijk kan chillen met en zonder kids! Geweldige speeltuin in de buurt, een kleine binnen-speelplek en een WAANZINNIG terras met een weids uitzicht over het Paterswoldsemeer met al zijn watersporters. Als je via de andere kant terug loopt naar het Scandinavisch dorp kom je langs een een leuke en uitdagende speeltuin op het strandje. Super leuk voor alle leeftijden. 

Het Forum

Nieuw in de stad sinds eind 2019 is Het Forum. Vlak achter de grote markt verrijst een modern gebouw nog hoger dan de Martinitoren. Als je binnen stapt wordt je gelijk ondergedompeld in een futuristische en gezellige sfeer. Een groot aantal roltrappen leiden je langs alle verdiepingen met overal verschillende horeca, meerdere gezellige zitjes, de bibliotheek, een museum, een bioscoop en een dakterras met een waanzinnig uitzicht over de stad. Overal zitten studenten te studeren, spelletjes te doen en gratis tentoonstellingen te bewonderen. De bibliotheek voor kinderen is een absoluut walhalla. Een groot klimnet over de speelruimte heen, stop motion filmpjes maken met een ipad, overal lego om te bouwen en nog veel meer. Hier kun je je gerust een dagdeel met je kinderen vermaken! 

Folkingestraat

Wanneer je in Groningen bent met je kinderen mag een rondje stad niet ontbreken! We beginnen altijd op de grote markt bij de Drie gezusters. Een heerlijke studentikoze plek met de beste appeltaart van de stad. We lopen via de vismarkt naar de korenbeurs. Daar zit Huis de Beurs, hier geniet je van een goede kop koffie met een ijskoud korenwijntje en lees je even de krant te midden van de Groningers. Naast Huis de Beurs sla je de Folkingestraat in. Een bijzondere historische winkelstraat. Leuke antiekwinkels worden afgewisseld met aantrekkelijke kledingwinkeltjes, een frietje bij de frietwinkel en een bezoek aan de indrukwekkende synagoge. Let op! Sla geen zijstraten in met je kids: hier vind je namelijk de rosse buurt. Als je de Folkingestraat helemaal uit loopt kom je vanzelf langs het Groninger museum en eindig je bij het station. Hier kan je de bus terugnemen naar P+R Haren, vlakbij het paterswoldse meer! 

Martinitoren & Groninger museum

Mijn vijfde tip ligt aan je interesse en wat je aanspreekt: de Martinitoren is te beklimmen. Super leuk en vermoeiend maar zeker de moeite waard. Maar ook het Groninger museum met steeds wisselende exposities mag je eigenlijk niet overslaan. Zin om te shoppen terwijl de kinderen spelen? Ga dan naar Denderz. You Pick! Have fun. 

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen