De 5 leukste conceptstores van Groningen

Groningen is een fantastische plek om lekker te winkelen. Je vindt er alle grote bekende winkels en een hele hoop leuke boetiekjes. Maar waar mijn hart écht sneller van gaat kloppen zijn conceptstores. Van die plekjes waar eigenaren hebben gewerkt aan iets wat we bijna kunst kunnen noemen. Daar waar je een allegaartje aan producten vindt die door een thema of sfeer toch allemaal bij elkaar passen. Het is persoonlijk, divers en uitnodigend. Ik ging in Groningen op zoek naar de leukste 5, lees je mee?

Trouwens, wanneer je ook dol bent op alles wat met wonen & inrichting te maken heeft lees dan ook eens het boek ‘Into Interieur’ en ‘Urban Jungle’.

Tim Tom Vintage Conceptstore

Het voelt hip, groen, Scandinavisch en fris aan en bevindt zich in Groningen, rara wat is het? Klopt; het is Tim Tom Vintage Conceptstore. Van mooie planten, prachtige vintage meubels en hippe boeken tot aan kleding: je vindt het er allemaal. De meubels zijn prachtig maar net iets boven mijn budget. Gelukkig zijn er nog genoeg andere spullen te koop waar mijn portemonnee het wél mee eens is. Inspirerend is het hier in elk geval! Trouwens, ik zag het boek ‘Urban Jungle’ hier dus ook liggen.

Adres: Nieuwe Ebbingestraat 19

tim tom vintage conceptstore groningen

Bien

Zelf noemen ze Bien een ‘snoepwinkel’ voor dames tussen de 15 en 75 en dat is het inderdaad! Bij Bien verkopen ze kleding, sieraden en woonaccessoires en tsja.. ik werd er een beetje hebberig van. Zoveel mooie kleding! Ik denk nog steeds terug aan een broek die ik daar zag hangen, dus ik ben bang dat ik nog een keertje terug moet. Dat de eigenaresse oog heeft voor detail zie je terug in de inrichting van de winkel. Met de prachtig gestylde hoekjes en stellages vol mooie woonaccessoires is dit een van mijn favo conceptstores in Groningen.

Adres: Oosterstraat 54

Handmade hopes

Een conceptstore met een verhaal. Op deze plek werken namelijk jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Handmade hopes is dan ook een dagbestedingsproject waar jongeren (her)ontdekken waar hun talenten liggen. Prachtig toch? Dat maakt deze retro winkel voor mij (als ex-jobcoach) extra speciaal. Komen de brocante kasten en sfeerhoekjes met vaasjes, kussens en plantjes nog eens bovenop.

Adres: Oosterstraat 28

handmode hopes conceptstores Groningen

Koko Toko

Shoppen met een gerust hart. Dat willen we tegenwoordig toch allemaal? Gelukkig zet de trend van het bewust winkelen zich in rap tempo voort en komen er dus zulke toffe conceptstores als Koko Toko. Je vindt hier een assortiment dat fairtrade en biologisch gecertificeerd is. Naast kleding voor zowel dames als heren, vind je bij Kokotoko accessoires, kaarten, posters en tools voor in je huishouding. Een prachtige winkel die de moeite van het bezoeken waard is!

Adres: Oosterstraat 26

Koko Toko conceptstores Groningen

Denderz

Voor de lezers met kids is dit de ideale plek voor een shopsessie in Groningen. Terwijl je kinderen heerlijk spelen in een speelhoek, kan jij lekker koffie drinken en lunchen. Vervolgens is het er ook nog eens super leuk shoppen voor je kids (en jezelf). En mocht je in de buurt wonen, check dan ook eens de worskhops die hier gegeven worden. Denderz is een fantastisch ‘van alle markten thuis’ plekje dus.

Adres: Westerkade 5

conceptstores Groningen denderz

In Ouddorp vind je trouwens ook een hele leuke conceptstore: lees er hier over!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen