West-Amerika: 5x de mooiste campings

In drie weken tijd zijn we door West-Amerika gereisd in een jeep mét daktent. Een fantastisch avontuur met een enorm gevoel van vrijheid. Dit laatste kwam met name doordat we van te voren geen campings hadden gereserveerd. Zo konden we per dag bekijken wat ons het beste uitkwam.

Vanuit onze positieve ervaringen wil ik je graag vertellen over de mooiste campings die we in West-Amerika hebben bezocht. Vergeet ook niet om veel tijd door te brengen in de mooiste Nationale parken van West-Amerika. Er is zoveel moois te zien! Wij gebruikten de Lonely Planet West-Amerika en de Lonely Planet USA Planning map voor handige informatie en routes.

ReizenReizen

Travelhome en Worldwidecampers zijn trouwens expert op het gebied van camper-reizen. Dat zijn er natuurlijk wel meer, maar zorg dat je je auto of camper via een vertrouwde partij huurt!

Lone Rock Beach Campground

Een fantastische camping op het strand langs Wahweap Bay, een prachtig meer in een schitterende omgeving. We hebben ons eigen plekje op het strand. We zwemmen, barbecueën en sprokkelen hout voor een kampvuur. Het is gezellig druk en er hangt een relaxte sfeer. ’s Middags komen er Amerikanen naast ons staan en ze nodigen ons uit om bij hun kampvuur te komen zitten. De volgende ochtend worden we wakker, maken een frisse ochtendduik en vervolgen onze reis. Wat een fantastische plek was dit!

 • 1 nacht op deze camping kostte 14 dollar
 • Er waren toiletten aanwezig
 • Het zand is erg mul, wij hadden vierwielaandrijving met onze Jeep en reden zo het strand op. Wanneer je dit niet hebt zou ik je niet aanraden hier te gaan kamperen.
rondreizen west-amerika campings

Hualapai Mountain Park Campground

Tijdens het rijden van Route 66 kwamen we vlakbij Kingman een prachtig camping tegen. Wanneer we richting de camping rijden wordt de omgeving steeds groener en leidt de weg ons hoger de berg op. De eigenaresse van de camping vertelt ons at er hier veel dieren leven, zoals beren en herten. We mogen daarom geen eten laten staan. Wanneer we de tent hebben uitgeklapt en aan het koken zijn komt er een nieuwsgierig hertje kijken. Hij komt steeds wat dichterbij. Na en kwartiertje heeft hij het wel weer gezien en duikt weer de bossen in. De volgende ochtend worden we wakker met het uitzicht op een hele roedel herten. Hoe tof is het om zo tussen de dieren te kamperen?

 • We betaalden 18 dollar voor een overnachting. Dat is een redelijk gemiddelde prijs.
 • De camping had wel toiletten en stromend water, maar geen douches.
 • Er zijn hier een aantal hele mooie wandelroutes. In verband met onze planning konden wij daar geen gebruik van maken, maar mocht je tijd over hebben zou ik het je zeker aanraden. De natuur hier is prachtig!
jeep met daktent campings west-amerika

Sandpit Campground

Deze camping ligt tussen Zion National Park en Las Vegas en bevindt zich op een State Park. Wij vonden dit echt een pareltje! Je kunt kiezen of je op het strand of op de camping zelf wil staan. Voor ons was het geen moeilijke keuze, wij staan liever op het strand dan op een camping. Doordat wij reisden buiten het hoogseizoen en ook nog eens doordeweeks aankwamen was het heerlijk rustig. Met 34 graden, helder water en het strand voor onszelf was dit weer een droomplekje! We kwamen aan het einde van de middag aan en hadden het plan om de dag er na weer verder te gaan. Het beviel ons hier echter zo goed dat we nog een nachtje zijn gebleven. Met een prachtige sterrenhemel en het kabbelende geluid van het meer op de achtergrond vielen we die avond in slaap.

 • De kosten waren 25 dollar per nacht. Dit was dus wat duurder dan de gemiddelde campings in West-Amerika waar je ongeveer 15 dollar per nacht betaalt. Maar doordat het zo rustig was en we het een perfecte plek vonden, hadden wij dit geld er wel voor over.
 • Op het strand waren er geen voorzieningen zoals een douche of toilet.
 • Wanneer je richting de camping rijdt kom je langs een bedrijf waar je waterscooters kunt huren.
 • Het zand was weer erg mul op het strand, zonder 4-wielaandrijving is het niet aan te raden.
de mooiste campings west-amerika

Mather Campground Showers and Laundry

Deze camping vind je aan de South Rim van de Grand Canyon. Naar ons idee één van de campings van West-Amerika met de beste locatie. Met een kwartiertje lopen ben je bij een uitkijkpunt vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de Grand Canyon. Wanneer de zon begint te zakken wandel je dus snel naar de South Rim toe om dit te bewonderen. Daarnaast vind je een supermarkt in de buurt en is er een bushalte aan het begin van de camping.

 • Kosten van een nacht op deze camping staan waren 18 dollar.
 • Er waren douches en toiletten en daarnaast ook wasmachines en drogers. Voor de faciliteiten moet je betalen, 2,5 dollar voor 5 minuten douchen.
 • Doordat deze camping wat hoger is gelegen zijn de nachten (in september) wat kouder.

Carpinteria State Beach Campground

Je hebt op deze camping twee keuzes, je kunt op het strand kamperen of er vlakbij. Wij hebben vanwege de prijs gekozen om op de camping zelf te gaan staan. Het is ook maar 100 meter lopen naar het strand. Het water van de stille oceaan is helemaal niet koud en met hoge golven is het leuk om er in te zwemmen. Binnen een paar minuten ben je trouwens ook in het dorp. Wij vonden het een toplocatie en een geweldige camping!

 • Het was een van de allerduurste campings van onze reis door West-Amerika. Op de camping zelf betaalde je 40 dollar, op het strand 80. Wij vonden de prijs heel erg hoog, maar we hebben er van flink van genoten. Dit moet je alleen niet elke nacht doen.
 • Er waren douches, toiletten en stromend water. Voor de douches moest je apart betalen.
campings west-amerika reizen
Joanke van der Wal

‘Joanke woont samen met haar man op een binnenvaartschip. Ze varen door Nederland, België en Noord-Frankrijk. Het is niet alleen een beroep, het is een manier van leven. Varen en altijd onderweg zijn is waar ze van houdt. Ze wilde meer zien van de wereld en haar passie voor reizen is daar uit ontstaan. Een aantal landen waar ze is geweest zijn: Italië, Kaapverdië, Turkije, Kroatië, Oostenrijk, maar haar allermooiste reis was toch wel een roadtrip door West-Amerika waar ze jullie graag meer over vertelt haar blogs. Met haar verhalen hoopt ze je te inspireren en je te laten meegenieten.’

Bekijk alle artikelen

1 comment