Vaker op vakantie op een eenvoudige manier

Leef je je leven of word je geleefd? Je bent blij met je eigen huis, maar je benut je weekenden niet zoals je eigenlijk zou willen. Één of twee keer per jaar geniet je van een heerlijke vakantie, maar je hebt toch het idee dat je meer uit je vrije dagen zou kunnen halen. Eigenlijk wil je gewoon vaker op vakantie.

Na een drukke werkweek kom je uitgeput thuis. Je gooit je al ingepakte tas in de auto, rijdt naar je vakantieplekje en ploft daar neer op de bank. De zaterdag gebruik je om te genieten van prachtige natuur, leuke dorpjes of een sportieve activiteit. Je gaat ergens een hapje eten en op zondag slaap je heerlijk uit. In de loop van de middag rijd je terug naar je huis. Opgeladen & vol energie start je je nieuwe werkweek.

Dit klinkt toch fantastisch? Wil jij ook vaker op vakantie?

1. Vaker op vakantie met een bootje

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: voor niets gaat de zon op. Om vaker op vakantie te gaan moet je dus ergens een investering doen. Het kopen van een (oud) bootje is dan een slimme investering en de perfecte manier om vaker op vakantie te gaan. Het leuke is dat je geeneens hoeft te varen om het maximale vakantiegevoel te krijgen. Ligt je bootje in een leuke haven dan kan je daar namelijk prima het hele weekend blijven. En wil je toch op pad maar niet te veel geld uitgeven? Gooi dan ergens je anker uit en overnacht gratis op de mooiste plekken van Nederland. (Wie weet zeil je net als wij ooit weg voor een wereldreis per zeilboot!)

2. Schrijf je in bij Home Exchange

Wil jij (bijna) gratis op vakantie naar de meest unieke plekken in Nederland, Europa of waar dan ook ter wereld? Schrijf je dan in bij Home Exchange. Via Home Exchange kan je kiezen voor een ‘klassieke ruil’ waarbij de mensen van het huis wat jij bezoekt dezelfde dagen in jouw huis komen. Ook kan je kiezen voor het betalen van ‘Guest Points’. Op deze manier slaap jij wel in het huis van een ander zonder dat zij in jouw huis komen. Voor €130,- per jaar kan je onbeperkt ruilen en daardoor dus vaker op vakantie!

3. Koop een chalet of stacaravan

Een chalet kopen is de ideale manier om vaker op vakantie te gaan. Dat lijkt een grote investering maar dat is het om verschillende reden dubbel en dwars waard. Ten eerst koop je een chalet in een omgeving waar je graag op vakantie gaat. Daarnaast hoef je natuurlijk geen nieuwe chalet te kopen, maar kan je ook kiezen voor een tweedehandse. Heb je zelf geen bezoekje aan je chalet gepland, dan kan je deze ook nog eens goed verhuren waardoor je een gedeelte van je investering weer terugverdient. Kijk in je zoektocht ook zeker of er een mooi vakantiehuisje of stacaravan te koop staat. Ergens staat jouw droomplekje namelijk te koop!

4. Verbouw een busje tot mini-camper

Voor de klussers onder ons: speur marktplaats af opzoek naar een leuk busje en tover deze om tot een mini-camper. Je kunt er natuurlijk ook eentje kopen die al ready to go is. Toch is het verbouwen van een busje een tof project en daarnaast kan je het dan precies zo maken als jij wilt. Femke Creemers schreef hier het leuke boek Happy Campers over. Veel meer dan een goed opklapbed en een uitschuifbaar keukentje heb je waarschijnlijk niet nodig. Ideaal om in de weekenden mee op pad te gaan. En wat denk je van een roadtrip door Montenegro of Oostenrijk in de zomer?

5. Vier vakantie in een ander huis

Hetzelfde principe als een Home Exchange, maar nu ruil je met vrienden of familie. Want dat jij vaker op vakantie wilt gaan, geldt voor bijna iedereen. Misschien heb je nog wel een oom en tante op het prachtige Schiermonnikoog. Of een goede vriendin in een leuke stad zoals Harlingen of Groningen. Als je het op tijd plant heb je gemakkelijk een hele hoop weekenden gevuld met leuke bestemmingen.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen