• Menu
  • Menu

Creative Retreats – haal meer uit je vakantiegeld

De zomer komt er weer aan en dus ook het vakantiegeld! YAY! Superfijn, dat extraatje halverwege het jaar. Hoewel, extraatje. Het vakantiegeld dat je jaarlijks uitgekeerd krijgt, kan al snel oplopen tot honderden of misschien wel duizend euro. Misschien goed om even bij stil te staan voordat je het klakkeloos uitgeeft aan yet another vacation.

Toegeven: twee weken met een cocktail aan het zwembad (voor de luxepaarden onder ons) of drie weken rondtrekken in Colombia (voor de avonturiers onder ons) is natuurlijk heel lekker maar je kunt je vakantiegeld ook op andere manieren besteden. Een rijbewijs halen, een nieuwe laptop kopen of een dagje schandalig shoppen en eindelijk eens die veel te dure …..kopen. Gewoon omdat het kan. Slechts 43% van de Nederlanders besteedt zijn vakantiegeld namelijk ook daadwerkelijk aan vakantie. De andere 57% van de werkende Nederlanders geeft het ergens anders aan uit. Uit research blijkt dat deze groep er voornamelijk van spaart of belegt. Tuurlijk is sparen en beleggen een slimme investering maar als je liever een instant goede investering in je toekomst wilt doen, kun je ook overwegen om mee te gaan op Creative Retreats. Een combinatie van reizen én investeren. The best of both worlds dus eigenlijk.

Creative WHAT?

Ja we snappen dat er niet zo 1,2,3 een belletje bij je gaat rinkelen bij de naam Creative Retreats. Het begrip creative retreats is nog tamelijk onbekend in Nederland, Europa zelfs. Wie aan retreats denkt, denkt in eerste instantie aan yoga en meditatie in een luxe oord op een tropisch eiland. Dit soort plekken zijn gericht op het verleggen van focus, op het compleet iets anders doen dan je dagelijkse bezigheden. Het kan heel nuttig zijn om even afstand te nemen en via een andere weg inspiratie op te doen. Maar onze retreats zijn juist bedoeld om je te verdiepen en je werkgeluk te vergroten. Dus geen escape plan maar een heel bewuste keuze om het vuurtje op professioneel vlak (weer) aan te wakkeren en je verder te professionaliseren. Voor een langlopende opleiding is in dit drukke leven vaak geen tijd, maar de behoefte om te leren en te blijven ontwikkelen, is nog nooit zo groot én nodig geweest. Een creative retreat kan dan de uitkomst bieden want het is de ontbrekende optie tussen kortstondige workshops en langdurige opleidingen.

Wat ga je daar doen?

Ok sounds pretty good maar wat ga je daar dan doen? Tijdens het Creative Retreat duik je in een heerlijke bubbel ergens op een mooie locatie op de wereld. Terwijl je de dagelijkse drukte achter je laat, word je geïnspireerd en creatief uitgedaagd door de beste creatives en gemotiveerde like-minded people. In korte tijd krijg je de meest essentiële en waardevolle informatie van één onderwerp tot je. Je deelt kennis met elkaar en je legt een mini-netwerk aan. Omdat er geen afleiding is van buiten en alles tot in de puntjes is verzorgd, kan je gefocust aan je eigen leerdoelen werken en dat zorgt ervoor dat leercurves door het dak gaan! Trust us, het is een geschenk aan jezelf en een investering in je toekomst. Terwijl je met elkaar aan het diner zit, start het netwerken en uitwisselen van ideeën. Een zeer waardevolle manier van leren dat nog ontbrak in een innoverende leercultuur.

Vanuit de werkgever

Vanuit de werkgever gezien zijn retreats trouwens ook van toegevoegde waarde. Wie zijn personeel niet lang kan missen met een volledige opleiding maar wel een kennis en inspiratieboost wil, kan een retreat aanbieden als onderdeel van de secundaire voorwaarden. Iets wat steeds belangrijker wordt bij GenZ en jonger. Dit is een mooie add-on op de geweldige baan en het fijne salaris. Tijdens onze retreats kunnen mensen in focus alle tijd besteden aan hun ontwikkeling. Dubbel zoveel resultaat dus.

Zeven redenen om ‘ja’ te zeggen

Creative Retreats hebben superveel voordelen, maar dit zijn zonder meer de belangrijkste troeven voor “first time creative retreaters”:

Het voeden van je eigen dromen

In een maatschappij waar er zoveel van ons wordt verwacht en waarin we zo veel ballen tegelijkertijd hoog moeten houden, is het ontzehend belangrijk om zo nu en dan quality time te pakken voor jezelf en je verlangens. Op het Creative Retreat staan JIJ en je creatieve ambitie centraal en kun je er volledig aan wijden. Door deze ervaring herinner je jezelf weer hoe belangrijk het is om regelmatig je dromen te voeden en deze op de eerste plek te zehen.

Uit je comfort zone

Het is goed om van tijd tot tijd uit je bekende omgeving en comfort zone te stappen omdat het voor prikkeling en stimulatie zorgt. Het is niet voor niets dat mensen zo graag op vakantie gaan. Ook de Creative Retreats vinden plaats in inspirerende omgevingen. Maar niet alleen de mooie omgeving kan uit je comfort zone zijn, ook de ervaring van het Creative Retreat zelf aangezien je iets nieuws leert met mensen die je niet kent.

Investering in jezelf

“De beste investering die je kunt doen is de investering in jezelf”. Dit is een bekende uitspraak van de grootste beleggers Warren Buffet. Je kunt levenslang plezier hebben door de investeringen in jezelf. Een Creative Retreat is de ultieme investering in jezelf. Hiermee bedoelen we niet alleen de tijd die je in jezelf investeert maar ook kennis, inspiratie en ontwikkeling.

Inspiratiebron voor anderen

Jouw leven is je boodschap naar de wereld. Je kunt communiceren in woorden, maar daden zeggen zoveel meer. Wanneer jij laat zien dat je je hart volgt, inspireer je automatisch je omgeving; je vrienden, partner, kinderen. Wat wil jij je omgeving meegeven? Inspireer jezelf en anderen door je dromen waar te maken.

Hernieuwde passie

Albert Einstein had het bij het rechte eind toen hij zei dat ‘als je doet wat je deed, je krijgt wat je kreeg’. Omdat we steeds ouder met z’n allen worden en dus ook langer doorwerken, is ‘uitdaging’ een nieuwe basisbehoefte geworden. Het draagt bij aan de verbetering van werkgeluk, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Tijdens een Creative Retreat delen industry professionals hun enorme schat aan kennis en ervaring en gaan ze concreet met je aan de slag waardoor je behoorlijk uitgedaagd wordt. Mensen die zich (weer) uitgedaagd voelen, worden mentaal gestimuleerd en komen sneller met creatieve ideeën dan mensen die vervallen in routine.

Ontmoeten van gelijkgestemden

Het is heerlijk om met een groep gelijkgestemden met een gezamenlijk doel op een creative retreat te zijn. Soms komen juist de grootste inzichten en nieuwe ideeën voort uit de gesprekken met de andere deelnemers. Wie weet vind jij daar wel je partner in crime voor die een nieuwe start up? Of een co-schrijver voor je filmplan?

Doekoe

Omdat Creative Retreats is opgericht door Creative Academy Reducations zijn er allerlei belastingvoordelen. Zo kun je het STAP-budget bijvoorbeeld combineren met een belastingteruggave. Op deze manier zijn de kosten erg aantrekkelijk. Lees hier voor meer belastingvoordelen.

Ben je nieuwsgierig naar onze creatives retreats? Kijk dan hier welke creative retreats er van start gaan. Wie weet sta je straks te regisseren op het mooie Sardinië of bouw je aan je portfolio in het kunstzinnige Berlijn!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen