• Menu
  • Menu

Naar de Franse zon met de trein: Zon-Thalys Zuid Frankrijk

Een bezoekje brengen aan het mondaine Zuid-Frankrijk? Plekken als Nice, Saint-Tropez, Montpellier en Marseille zijn een trekpleister voor duizenden toeristen. Liefhebbers van wijngaarden, lange zandstranden, en een bergachtig landschap vieren vakantie in de regio Languedoc-Roussillon. De azuurblauwe kust van de Côte d’Azur met schilderachtige havens en chique steden is in trek bij weer een ander publiek. Feit is: Zuid-Frankrijk is ongekend divers en verveelt nooit. Nooit. En het goede nieuws: ook deze zomer rijdt de Zon-Thalys weer. Instappen in Amsterdam, uitstappen in Valence, Avignon, Aix-en-Provence TGV of Marseille St. Charles.

→ De ticketverkoop start 7 maart om 09:00: hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt op een voordelige ticket.

Wat mag de Thalys kosten?

Daar waar het stiekem om gaat, wat mag dat dan kosten? Je gaat het niet geloven (en daarom zijn wij zo super enthousiast), wanneer je er op tijd bij bent kan je al een enkele reis naar Zuid-Frankrijk boeken vanaf €49,- per persoon. Uiteraard 2e klas en excl. catering. Maar luister, daar kan je niet voor rijden hoor (tenzij je met heel veel mensen in een auto gaat). Sidenote: wil je een ticket bemachtigen voor deze prijs? Zorg dan dat je op 7 maart om 09:00 achter je laptop schuift. Of, heb later een flinke portie geluk. Handig: je kunt een timer zetten via de website van de NS, krijg jij op 7 maart om 09:00 een reminder.

De voordelen zijn reuze

Snel sneller snelst – met de trein naar Zuid-Frankrijk

Met de auto naar Zuid-Frankrijk, dat kennen we allemaal wel. Reuze gezellig natuurlijk, maar in de zomer sta je al snel uren in de file. En al helemaal wanneer je vertrekt op een zaterdag. En die zaterdag is maar lastig te vermijden want veel vakantiehuizen en campings kunnen in het hoogseizoen alleen maar van zaterdag tot zaterdag geboekt worden. Zonder file en pauzes ben je al snel 14 uur onderweg naar Marseille, terwijl de trein je er in zeven uur vanuit Amsterdam brengt. Dat is nogal een verschil.

Pauze? Dat kan wanneer jij wilt!

Dat betekent natuurlijk niet dat de trein stopt waar jij wilt (want dat gebeurt echt niet), maar wel dat jij je benen kunt strekken & eten kunt halen wanneer je dat wilt. En dat is al helemaal ideaal wanneer je reist met kids. Een einde aan de wc-stops onderweg, opstaan vanuit je stoel en gaan wanneer je maar wilt.

Vervelen bestaat niet

Van een wifi-verbinding aan boord (halleluja), tot het opladen van je telefoon tót een bakkie koffie drinken in de Thalys Welcome Bar: vervelen in de Thalys bestaat niet. Laat die koters maar spelen, kan jij rustig een boekje lezen. Of misschien wel je laatste werkzaken afronden, who knows.

Vliegen of de trein?

Laten we wel wezen, met vliegen binnen Europa kom je steeds minder goed weg. Vanuit duurzaam oogpunt goed te verklaren (ook al hebben wij daar nog fikse stappen in te maken) natuurlijk. En nu lijkt dat een beetje een tegenvaller voor de liefhebbers van stedentrips en vakanties met het vliegtuig, maar goed nieuws: reizen met de trein wordt per jaar populairder. En die populariteit gaat met rasse schreden, want de verkoop van internationale treintickets stijgt. De problemen op Schiphol en kwijtgeraakte koffers dragen daar ook een steentje aan bij. Terug naar het punt waar het om gaat: een stedentrip of vakantie binnen Europa maak je anno 2023, wanneer het enigszins kan, met de trein.

Combineren kun je leren – stop in Parijs

Combineer je vakantie in Zuid-Frankrijk met een citytrip Parijs. Beter gaat het niet worden mensen. Parijs, the city of love blablablabla. Ja, Parijs is natuurlijk de fijnste stad om te bezoeken met je lover, maar ook in je up, met vrienden of familie is het een fantastische stad om te bezoeken. Eerlijk moeten we wel wezen, in juli en augustus is het er warm, dus bereid je daar wel even op voor. Gelukkig is er een overload aan grote parken en koelt het er in de avond best iets af. Wij zeggen daarom alsnog: combineren die handel.

De Thalys doet er vanaf Amsterdam een kleine 3,5 uur over om je naar Parijs te brengen waar je uit stapt op station Gare Du Nord.

→ Hotel boeken in Parijs? Check dan hier alle mogelijkheden.

Auto huren op locatie

Easy as it is heeft NS International dat voor je geregeld. Want ieder weldenkend mens weet dat je op vakantie wel van A naar B wilt met een auto en al helemaal als het je zomervakantie betreft. Dorpje hier, strandje daar: het hoort er allemaal bij. Reis je met de Thalys naar Zuid-Frankrijk, dan krijg je 15% korting wanneer je een auto huurt via Europcar. Ook hiervoor geldt: hoe eerder je reserveert hoe meer kans dat je de auto voor een goede prijs kunt huren.

→ Reserveer hier je treintickets naar Zuid-Frankrijk + een auto met 15% korting

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen