• Menu
  • Menu
winkels op schiermonnikoog

Dit zijn de mooiste winkels van Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog vind je geen onpersoonlijke of grote winkels. De winkels die je hier vindt stralen passie en sfeer uit. Enthousiaste ondernemers die iets van zichzelf willen laten zien en daarmee weggeven aan de vakantiegangers.

Wie dacht dat er op Schiermonnikoog niet zoveel te winkelen valt heeft het mis, kijk maar eens naar deze vier pareltjes!

‘T Wente Schiermonnikoog

Geloof me, wanneer je hier binnen komt dan komen de oh’s en ah’s vanzelf uit je mond rollen. Wat een pracht van een winkel, met net zulke schitterende spullen.

Het inrichten van een winkel is een kunst opzich en één ding kan ik je vertellen: dat kunnen ze hier. Bij deze moderne woonwinkel koop je de mooiste kadootjes voor iemand anders, of nog beter: voor jezelf. Van sieraden met zand en Schiermonnikoog-posters tot hippe tassen: je vindt het er allemaal. Een ratjetoe aan  spullen voor een fashionable interieur met een strandachtige twist. Met stip één van de mooiste winkels op Schiermonnikoog.

Alle tips voor je bezoekje aan Schiermonnikoog zijn gebundeld in een (gratis) e-book over Schiermonnikoog. Download het e-book via deze link.

Kunstfaam Schiermonnikoog

De grootste fout die je kunt maken tijdens het winkelen op Schiermonnikoog? Niet even binnen hoppen bij KunstFaam. In elk hoekje vind je hier iets moois en unieks.

Kunstfaam is een open atelier, maar laat deze naam niet drempelverhogend wer-ken. Creatief brein Klasiena Soepboer is de oprichtster van deze winkel. Ze vult Kunstfaam niet alleen met briljante eigen kunstwerken maar ze verkoopt ook die van anderen. Klasiena weet precies waar ze vandaan komen en door wie het is gemaakt. Ben je zelf creatief? Dan koop je hier allerlei materialen om zelf mee aan de slag te gaan. Van alle markten thuis dus deze mooie winkel op Schiermonnikoog!

`t Peperhùsjen

Welkom in het winkeltje met een verhaal. Dat wat nu een nostalgisch snoepwinkeltje is was jarenlang een bakkerij waar menig eilander brood en  (eilander) koeken kocht. 

Wanneer Astrid met haar man en kids in 2005 verhuist naar het huis met het ‘oude bakkerswinkeltje’ is ze niet direct van plan er een winkel te beginnen. Toch vindt ze het zonde voor het dorp wanneer er niets met het winkeltje wordt gedaan.`t Peperhùsjen snoepgoed & lekkers is geboren en is nu niet meer weg te denken uit de Middenstreek. Zodra je `t Peperhùsjen binnenstapt heb je het idee dat je terug bent in de tijd. Grote potten met snoep en een antieke kassa zijn de pronkstukken van deze winkel. En bereid je vast voor: in de zomer kunnen hier lange rijen staan. Zo populair is dit winkeltje dus!

Kleur aan Zee

Omdat shoppen tijdens je vakantie nóg leuker is dan normaal en je nooit genoeg kleding hebt. Kleur aan Zee voldoet precies aan de wens die jij hebt. In de zomermaanden een luchtig jurkje, in de wintermaanden de ideale feestoutfit.

Maar, dat is nog niet alles. Want als je denkt dat het met kleding klaar is, heb je het mis. Kleur aan Zee is namelijk ook een lifestyle winkel. Hier koop je van alles voor je interieur. Typisch zo’n gevalletje van: mag ik misschien alles inpakken en meenemen? Nog een mooi feitje: bij Kleur aan Zee staat fairtrade hoog in het vaandel. In de kledingrekken vind je dan ook vooral merken die op een duurzame manier zijn gemaakt. Dat maakt het nog leuker om hier te shoppen.

Ben jij wel eens in een van deze winkels op Schiermonnikoog geweest? Welke vond jij de mooiste?

24uurin achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hanzesteden hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen