• Menu
  • Menu

De 5 mooiste rooftop bars van Singapore

Singapore is een fantastische stad om een paar dagen (of weken te verblijven). Ben je op doorreis naar Java, Vietnam of Bali maak dan zeker een stopover in deze stad. Er is van alles te doen en te bezichtigen maar ook in de avonduren hoef je je niet te vervelen. De mooiste 5 rooftop bars van Singapore, met uitzicht over de bruisende stad, heb ik even voor je op een rijtje gezet.

Mr Stork

Op de 39e verdieping van het Andaz Hotel ligt de bar Mr Stork. De bar biedt een 360 graden uitzicht over het centrum van de stad. Je kunt hier genieten van heerlijke Europese en Aziatische hapjes. Wat deze bar zo bijzonder maakt zijn de tipi’s. Precies, Indianentipi’s boven op een dakterras! Je trekt je schoenen uit, neemt plaats en wordt zelfs bediend vanuit de tipi. Hier kun je gezellig met zijn tweeën zitten, perfect voor een romantisch avondje uit. De tipi’s hoef je niet te reserveren en zijn helemaal gratis! 

Mr. Stork rooftop bars Singapore

Potato Head Rooftop Bar

Voor de reizigers die naar Bali zijn geweest komt deze naam hen vast bekend voor. Inderdaad, de hippe Potato Head in Bali heeft ook een knusse variant in Singapore. Met uitzicht op de oude shop houses van Chinatown en de zonsondergang achter de wolkenkrabbers kom je hier niets te kort. Terwijl een DJ chille house muziek draait kun jij genieten van heerlijke cocktails en burgers van ‘Three Buns’ (heerlijke vegetarische opties zijn ook beschikbaar). Of wellicht verlang je terug naar de Potato Head in Bali? Dan zijn de sateetjes met satésaus natuurlijk onweerstaanbaar!

Neem de Lonely Planet Pocket Singapore mee voor tips over bezienswaardigheden, restaurants & hotels.

Cé La Vi

De bekendste en een van de mooiste rooftop bars van Singapore zit bovenop de Marina Bay Sands: Cé La Vi. Of je nu wilt genieten van een lekkere lunch, tot in de late uurtjes wilt dansen tijdens Ladies Night of wilt genieten van het mooie uitzicht op de skyline tijdens zonsondergang, alles kan hier! Entree tot de Lounge Bar of Skybar kost $23 SGD. In ruil ontvangt je vouchers waarmee je op het dakterras drankjes of eten kunt bestellen. Dit is een voordeliger deal dan het viewing platform van de Marina Bay Sands bezoeken.

view rooftop bars Singapore

Kinki Bar

Ben je op zoek naar iets minder glitter and glamour dan is Kinki Bar de plek voor jou! De atmosfeer is compleet anders dan de meeste bars rondom de Marina Bay: Grote muurschilderingen en veel graffiti. Hoewel het niet echt een rooftop bar is, heb je vanaf het terras toch een ontzettend mooi uitzicht over de Marina Bay. Vrijwel elke avond draaien hier lokale DJs de laatste dance muziek en kun je tot in de late uurtjes genieten van de lekkerste cocktails en hapjes.

Bekijk hier de mooiste 5-sterren hotels van Singapore

1-Altitude 

1-Altitude is de hoogste openluchtbar van de wereld. Vanaf de top heb je niet alleen een spectaculair uitzicht over downtown maar ook de rest van Singapore. Toegangsprijs is $40 SGD waarvoor je bonnetjes krijgt voor 2 drankjes. Op woensdagen hebben dames gratis toegang tot de bar! Aan het begin van de avond kun je hier heerlijk genieten van de zonsondergang met hapjes en een drankje. Hou je van een feestje? Bekende DJs uit Singapore draaien hier tot 4 uur in de ochtend bekende dance muziek. 

Karin Callaars