Kathmandu – de 5 beste hotels in de stad

Ieder jaar ga ik naar Nepal om daar een yogareis in de Himalaya te organiseren samen met een lokale gids. Dit jaar was het even spannend: zou het wel door kunnen gaan? Gelukkig zijn er de afgelopen weken steeds meer hoopvolle berichten dat reizen binnenkort weer mogelijk is. De luchthaven in Kathmandu wordt voorbereid op internationale vluchten en Nepal Tourism Board heeft een uitgebreid protocol gepubliceerd om verantwoord te reizen na de COVID-19 lockdown.

Geïnspireerd door deze positieve berichten ging ik in gedachten alweer naar mijn favoriete plekken in Kathmandu. Ben jij ook van plan om binnenkort naar Nepal te reizen? Dit zijn de beste hotels, restaurants en winkeltjes in Kathmandu die ik kan aanraden!

Nu ik elk jaar naar Nepal ga, heb ik de gelegenheid gehad om in verschillende hotels te verblijven. Dit is een lijstje van de beste hotels in Kathmandu. Voor ieder budget is er wat wils!

International Guest House

International Guest House is een fijn hotel aan de rand van het levendige Thamel. Thamel is de buurt waar de meeste toeristen verblijven, waardoor het best druk kan zijn. International Guest House ligt in een wat rustiger zijstraatje en heeft een prachtige, ruime tuin waar je lekker kunt bijkomen. Hier wordt elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd. De kamers in International Guest House zijn ruim en mooi ingericht, met ieder een eigen badkamer. In dit hotel verblijf ik het liefste voor en na een yoga trekking in de Himalaya. De tarieven zijn voor een gemiddeld budget.

Kathmandu Guest House 

Kathmandu Guest House is eveneens een mooi hotel voor een gemiddeld tot hoog budget. Heel fijn als je behoefte hebt aan een klein beetje luxe na het afzien tijdens een trekking! Of gewoon na een lange vlieg- of busreis. Kathmandu Guest House is centraal gelegen en heeft ook een prachtige tuin waar je kunt ontspannen of kunt genieten van het ontbijt.

Karma Travellers Home

Karma Travellers Home is een populaire bestemming voor backpackers. Er zijn kamers en slaapzalen voor een laag budget en er wordt een gratis pick-up vanaf de luchthaven aangeboden. 

Mountain Backpackers Hostel

Mountain Backpackers Hostel is een hostel voor een laag budget met prima kamers, niet meer dan je nodig hebt. Deze werd aangeraden door een van de deelnemers van de yoga trekking vorig jaar.

3 Rooms by Pauline

3 Rooms by Pauline: zoek je een uniek plekje buiten Thamel, dan schijnt dit een aanrader te zijn. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar heb er enthousiaste verhalen over gehoord. Dus dit hotel staat nog op mijn lijstje om de volgende keer eens te slapen!

Wil jij ook graag een keer een trekking doen in Nepal maar weet je niet hoe je je moet voorbereiden? Check dan deze 5 tips voor bergwandelaars & hikers.

Yoga Kathmandu
Lana Donse

‘Mijn naam is Lana, en ik hou enorm van reizen, yoga en natuur! Toevallig vind ik schrijven ook heel erg leuk, dus deel ik mijn ervaringen en verhalen graag met je in mijn blogs. Het liefst schrijf ik over de landen waar ik stiekem een beetje verliefd op ben geworden: Peru, India en Nepal. Mijn liefde voor Nepal is zelfs zo groot dat ik er elk jaar naartoe ga om met een bevriende Nepalese gids een yogareis in de Himalaya te organiseren. Een droom die waarheid is geworden! Met mijn verhalen wil ik je laten meegenieten en bovenal laten zien dat het best mogelijk is om je hart te volgen – als je open durft te staan voor het leven ;)’

Bekijk alle artikelen