• Menu
  • Menu

5 waanzinnige plekken voor adrenaline junkies

Voor de een is een huttentocht door de Alpen een fantastische uitdaging, voor de ander is dat een mooie trekking in Nepal. Toch zijn er ook avonturiers die nog net een stapje verder willen gaan. Ben jij altijd op zoek naar adrenaline kicks en heb je het liefste een overschot aan actie? Gelukkig is er op deze aardkloot genoeg te beleven en hoef je jij je dus niet te vervelen. De volgende 5 plekken zorgen gegarandeerd voor de ultieme adrenaline ervaring.

Hua Shan Trail – China

De Hua Shan Trail (of Cliffside Plank Path) in China is één van de gevaarlijkste trails ter wereld. En ondanks de geruchten dat er ieder jaar meerdere mensen het leven verliezen blijft het een druk bezochte trail. De totale route is maar 130 meter en bestaat uit drie delen. De eerste twee stukken zijn nog redelijk te doen maar het derde stuk gaat over een houten plank van 50 centimeter breed, met een enorm ravijn eronder. De enige (schijn)veiligheid die je hebt is het harnas wat enkel om je bovenlichaam zit. Wanneer je het einde van de trail hebt bereikt moet je hetzelfde stuk weer terug. Zie je het voor je? Twee-richtingsverkeer op een smal houten plankje op honderden meters hoogte. Duidelijk alleen voor de echte thrill-seekers dus.

Inca Trail 728x90
Photo by Frank Kehren

Volcano boarden – Leon, Nicaragua

Waar snowboarden voor de een al een uitdaging is (lees: voor mij), stelt het voor de ander niets voor. Ben jij nergens bang voor? Ga dan vulkaanboarden op de actieve vulkaan Cerro Negro in Nicaragua. Met meer dan 80 kilometer per uur knal je van de 728 meter hoge vulkaan naar beneden: adrenaline gegarandeerd. De meeste reizigers doen dit zittend, maar als je een snowboard-pro bent kan je het natuurlijk ook staand proberen. Kom jij zonder kleerscheuren beneden?

Photo by Christian Heeb

Big Swing Durban Stadium – Zuid Afrika

Werp jezelf naar beneden vanaf 80 meter hoogte in het Moses Mabhida voetbalstadion in Durban. Deze combinatie van een bungyjump en schommel brengt je met een boog van 220 meter van de een naar de andere kant van het stadion. Een zenuwslopende ervaring waar ik zeker niet aan zou beginnen. Jij wel?

Is dit allemaal iets te gek voor je maar houd je wel van actieve vakanties? Check dan eens deze 5 toffe trekkings.

Devil’s pool – Zambia

Om te dobberen in het gevaarlijkste ‘zwembad’ ter wereld moet je naar de grens van Zambia en Zimbabwe. Hier vind je de 100 meter hoge Victoria Watervallen waar over een breedte van 1708 meter 500 miljoen liter water per minuut naar beneden klettert. En het wordt nog leuker, want vlak voor de rand heeft zich een natuurlijk zwembad gevormd. De Devil’s pool is -afhankelijk van de waterstanden- alleen te bezoeken in het droge seizoen en uiteraard met gids. Deze upgrade van de infinity pool staat in ieder geval op mijn wensenlijstje!

Photo by Julia Ceasar

Cliff Jumping in Tyulenovo – Bulgarije

De Bulgaarse kust staat bekend om de mooie zandstranden, maar wist je dat de noordkant er heel anders uit ziet? Met ruige kliffen en rotsen waar menig waaghals vanaf springt. Ze zijn rond de 10 meter hoog maar vooral next level door de aparte vormen van de kliffen. Het is daarom goed uitzoeken waar je wel en niet kunt springen. Er is in Tyulenovo ondertussen een jaarlijks cliff-jumping-contest waar je aan mee kunt doen. Spring jij wel of niet?

Photo by Plamena Kirova

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hanzesteden hotel indenatuur indestad nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen