• Menu
  • Menu

5 bezienswaardigheden in ’the Middle Kingdom’ China

China is een land wat nog vrij onbekend is bij vele reizigers, maar het is een heerlijke bestemming om doorheen te reizen. De cultuur en schoonheid van het land is verbazingwekkend! Het contrast tussen megasteden en afgelegen prachtige natuur is groot. Net als de mensen in het land. Ja, de bewoners van China rochelen, spugen op de grond en smakken en boeren tijdens het eten. Dat is de eerste dag echt even wennen, maar daarna kan je er heerlijk om lachen. Als westerse toerist (lange blonde haren en 1.80) was ik ook echt een verschijning en sta ik op vele foto’s van Chinezen. Wij(mijn vriend en ik) hebben twee weken door China gereisd, van Beijing naar Hongkong (wat officieel geen China is). We hebben dit gedaan per trein, vliegtuig en bus. Twee weken is eigenlijk veel te kort maar toch heb ik toch ontzettend veel moois gezien. Wij gebruikten de Lonely Planet van China trouwens ook voor wat extra informatie en tips. In deze top 5 deel ik de meest bijzondere bezienswaardigheden.

Boek nu een voordelige vlucht met KLM naar China

1. Jinshanling

Als je aan China denkt, denk je aan de Chinese muur. Wanneer je in Beijing bent is het gemakkelijk om de muur te bezoeken. Je kan ervoor kiezen om naar Badaling gaan, dit is gemakkelijk te bereiken per trein. Maar dan sta je wel met heel veel Chinese- en andere toeristen op de muur. Wil je een meer unieke ervaring tijdens het bewandelen van de muur? Ga dan op avontuur en pak de lokale bus naar Jinshanling. Na een busrit van ruim anderhalf uur kom je terecht bij een benzinepomp waar je met een taxi verder moet om de muur te bereiken. Wanneer je uit de bus stapt zie je de muur al op de bergen liggen. Wanneer je door de taxi bij de muur wordt afgezet en een stukje doorloopt wordt het vanzelf rustiger. Wij hebben sommige gedeeltes van de muur helemaal voor onszelf gehad, hoe uniek! Het moment dat je daar alleen staat en voor en achter alleen maar de gigantische muur ziet is magisch.

China Chinese muur foto natuur

2. Ochtend wandeling over The Bund in Shanghai

Wanneer je in Shanghai bent is het de moeite waar een keer vroeg op te staan om in de ochtend over The Bund te wandelen. Langs het water vindt je een boulevard, met aan de ene kant grote zakelijke gebouwen en aan de andere kant de bekende skyline van Shanghai. Wanneer je er rond een uur of zeven al bent zie je allemaal sportende mensen (van vechtsporten tot yoga). Wanneer je iets later bent zie je veel boten voorbij komen die vanaf de rivier onderweg zijn naar de haven. Het is enorm genieten om in de vroege ochtendzon over een rustige boulevard te lopen en te genieten van het dagelijkse leven in deze stad.

Vind hier je accommodatie in Shanghai

the bund china

3. Zhujiajiao

Vanuit Shanghai kan je gemakkelijk met de lokale bus naar het Venetië van China: de oude handelsstad Zhujiajiao. Na ruim een uur in de bus stapten wij uit in deze stad en na een korte wandeling begrepen wij al snel waarom dit het Venetië van China wordt genoemd. Je vindt er schattige kleine huisjes langs helder groen water. Er zijn verschillende bruggen over het water heen en er varen klassieke houten bootjes door de wateren om toeristen te vervoeren. Langs het water en in de kleine straatjes zijn marktjes met lokale lekkernijen. Er lagen ook varkensoren en andere onderdelen waar ik liever niet te lang naar keek, maar een hele beleving is het wel! Wij hebben heerlijk langs het water gezeten en genoten van het uitzicht en de voorbij wandelende mensen. Het is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van Shanghai en tot rust te komen.

Zhujiajiao China picture

4. The Li River

Wij zaten in het plaatsje Yangshuo, wat grenst aan The Li River. Het plaatsje zelf was mega druk en vol toeristen. Niet per se een aanrader dus, maar Yangshuo was wel een hele goede uitvalbasis om de oevers van de rivier en het karstgebergte te ontdekken. Het huren van een fiets is een echte aanrader. Met behulp van de kaart die je mee krijgt kan je een prachtige route fietsen. De route ging langs de prachtige rivier, door kleine dorpjes en uiteindelijk naar de Moon Hill. Na een flinke klim was het daar genieten van het mooie uitzicht. Onderweg hebben we geluncht op een vlot, dus de lokale bevolking, dat was voor hun net zo bijzonder als voor ons;) Die dag fietsen was een heerlijk ontspannen manier om de omgeving in alle rust te ontdekken en te genieten van de prachtige natuur. We zijn en blijven fietsende Nederlanders toch?!

The Li River Yangshuo picture
the li river yangshuo nature

5. Longji Rice Terraces

Vanuit Guilin is het mogelijk om naar de Longji Rice Terraces te gaan. Wij  zijn met een tour meegegaan, omdat dit voor ons de snelste en makkelijkste manier was om daar te komen. Wat mij betreft is dit een echte aanrader. In een klein busje met nog 8 andere toeristen reden we in anderhalf uur naar de dorpjes waar je de rijstvelden kan bezoeken. De rijstvelden bestaan uit verschillende lagen en zien er bijzonder mooi uit. Ze zijn tegen een berg aan gemaakt, dus wanneer jij boven op de berg staat heb je een prachtig uitzicht over de rijstvelden om je heen. In elk seizoen zien de rijstvelden er net even anders uit. Wij bezochten de rijstvelden in de lente toen het zaad net was ingezaaid. Niet zo bijzonder als in de andere seizoenen, maar toch een bijzonder uitzicht.

Wanneer je China bezoekt dien je ook een aantal vaccinaties te halen. Regel dat nu gemakkelijk via Vaccinatie op Reis.

Lijkt China je een toffe bestemming dan is Maleisië misschien ook wel iets voor jou. Lees er meer over via deze link!

longji rice terrace china
Judith Hulsbos

‘Judith is 26 jaar en fulltime leerkracht. Het voordeel van leerkracht zijn, zijn de vele vakanties die ze heeft. Deze vakanties gebruikt ze graag om de wereld te ontdekken en dan het liefste per trein of met de auto. Plekken waar weinig toeristen komen hebben haar voorkeur. Een vage Chinese bus pakken waarbij de eindbestemming niet helemaal duidelijk is, is voor haar genieten. En al helemaal als die bus uiteindelijk uitkomt bij de Chinese muur op een plek zonder toeristen… Ervaringen creëren met de lokale bevolking maken haar gelukkig, net als een zonsopkomst midden in de natuur. Haar avonturen deelt ze met ons via reistop5.com’.

Bekijk alle artikelen

2 comments