Tips voor Canggu // de 5 hipste hotspots

Geschreven door Lisette Karten – Authentic Memories

Peloton Super Shop

Al voor mijn trip naar Canggu had ik gelezen over Peloton Supershop. En gezien trouwens, want Instagram staat vol prachtige foto’s van nog mooiere smoothie bowls. Op deze plek schijn je zo ongeveer de lekkerste bowls van Bali te kunnen eten dus uiteraard wilde ik er ook een proberen. Wat je krijgt zijn ware kunstwerken, explosies van kleur in een kommetje en ook nog eens reuze lekker. Bijna zonde om op te eten, maar goed dat is wel waar je voor komt. Wat mij betreft is dit vegan restaurantje in Canggu een absolute aanrader.

Adres: Jl. Raya Pantai Berawa No.46 Denpasar, Bali, Indonesië
Website: www.pelotonsupershop.com

Smoothie bowl Canggu Peloton Supershop

La Brisa

La Brisa is een waar paradijsje in Canggu. Deze luxe, bijzondere strandtent is de ideale plek voor een ‘day out’. De toegang is gratis en je kunt er genieten van een waanzinnig zwembad, heerlijk strand en onwijs mooi interieur: alles klopt. Door plekken als deze heb je bij je hotel geen zwembad meer nodig. De sfeer is ongedwongen en relaxed en niet alleen voor overdag een fijne plek maar ook voor de avond. Geniet van de zonsondergang terwijl je nipt van een cocktail met de heerlijke deuntjes van een live DJ op de achtergrond. Can it get any better?

Adres: Jl. Pantai Batu Mejan, Canggu, Kuta Utara, Kabupaten Badung, Bali 80361

Website: www.labrisabali.com

La brisa bar women Canggu

Pretty Poison

Pretty Poison(een hipster-art bar) is dé plek voor een goed feest op de dinsdag- donderdag- & zaterdagavond. De party begint in het lege(!!!) zwembad, waar een fanatieke skateboard contest wordt gehouden. Al chillend op de rand van het zwembad aanschouw je, met vele anderen, de bizarre trucs van de skateboarders. Ondertussen draait een DJ urban deuntjes.

Adres: Jalan Subak Canggu, Canggu, Kuta Utara, Canggu, Kuta Utara, Kabupaten Badung, Bali 80361

Meer info: Pretty Poison

Finns beachclub

Over Finns Beach Club had ik al een hoop positiefs gehoord, dus wilde ik er graag naar toe. Het is een luxe strandtent waar je ongeveer €30,- betaalt voor toegang tot een mooie strandlounge. Het betaalde geld kun je vervolgens weer gebruiken om te eten en drinken. Dat is een redelijk goed concept maar mocht je niet zo veel geld willen uitgeven kan het ook anders. Ik huurde een kluisje waar ik voor €3,- mijn spullen in stopte en vervolgens chillde aan de rand van het zwembad. Iets minder comfortabel maar nog steeds leuk natuurlijk. Finns beachclub bestaat uit 4(!) zwembaden, meerdere barren(waaronder een sushi bar), restaurants en een mooi strand. Je hoeft je dus geen moment te vervelen!

Adres: Jl. Pantai Berawa, Tibubeneng, Kuta Utara, Kabupaten Badung, Bali 80361

Website: www.finnsbeachclub.com

Finn beach club Canggu dj booth

Motion Cafe

Voor een goed ontbijtje is motion café de uitgelezen plek. Ze hebben veel lekkere opties maar ik adviseer je de bananenpannekoekjes. Ze maken deze in schattige hartvormen geserveerd met heerlijk fruit. Een feest op je bord én voor je lichaam!

Adres: MOTION Cafe Pantai Batu Bolong Street No.69B, Canggu, Bali 80351, Indonesië

Meer info: Motion Café

motion cafe breakfast Canggu

Ben je een natuurliefhebber en ga je op reis naar Indonesië? Lees dan hier onze tips voor de mooiste theetuinen op Java!

Lisette Karten

‘Kijk deze mooie vrouw eens shinen op de foto! Dat is gastblogger Lisette die naast haar vrolijke persoonlijkheid ook hele mooie verhalen met ons gaat delen. Zo is ze afgelopen jaar o.a. in Nieuw Zeeland, Fiji, Australië en Dubai geweest en is ze nu haar backpack alweer aan het inpakken voor een tripje naar Vietnam en Indonesie. Naast reizen heeft ze een passie voor fotografie en schrijven en heeft ze natuurlijk een eigen website: Authentic Memories'.

Bekijk alle artikelen