Bilderberg Grand Hotel Wientjes – een klassiek hotel in Hanzestad Zwolle

We hebben Hanzestad Zwolle laatst pas écht goed ontdekt en zijn nu bezig met het verzamelen van de mooiste accommodaties in deze stad. En dat zijn er nogal wat kunnen we je vertellen. Naast Boutique Hotel Staatsman voegen we in ieder geval ook Bilderberg Grand Hotel Wientjes toe aan het lijstje.

Over de hotels van Bilderberg

Met hotels in de Randstad, op de Veluwe, in Overijssel, Limburg én Duitsland is Bilderberg een flinke speler op de (hotel)markt. En ook al hebben ze wellicht een wat ‘ouderwets’ imago, ze zijn een flinke inhaalslag aan het maken om volledig mee te doen met andere eigentijdse en hippe hotels. Het grote voordeel van de Bilderberg hotels? Dat ze de mooiste panden van Nederland bezitten (of pachten). Ook leuk: ze werken met wisselende arrangementen en dat vinden wij voor een onbezorgde weekendje weg toch wel héél erg lekker. Vorig jaar bezochten we met veel plezier de Bilderberg Winterweken in Hotel Résidence Groot Heideborgh, dit jaar is het Hygge Arrangement in Grand Hotel Wientjes aan de beurt.

Eerst even over dat Hygge Arrangement…

Dat we niet vies zijn van een goed arrangement mag ondertussen wel duidelijk zijn. En dat gaat er dan puur om dat we soms ook wel eens een weekendje weg willen waarin alles al voor ons geregeld is. Hoef je niet meer na te denken wat je gaat doen of waar je moet eten, maar is alles al gewoon voor je bedacht. Bilderberg speelt lekker in op die behoefte door iedere keer weer nieuwe arrangementen te bedenken die perfect aansluiten op dat wat we allemaal zo nu en dan nodig hebben.  

Deze winter is het tijd voor het Hygge Arrangement, waarvan het woord Hygge bedacht is door de Denen. Koude winters vragen extra momenten van gezelligheid, bij een knisperend haardvuur, met de mensen waar je om geeft. En waar kan je die momenten beter beleven dan in een van de Bilderberg hotels

Het Hygge Arrangement bestaat uit: 

  • Keuze uit 11 hotels
  • 1x Overnachting
  • 1x Het Bilderberg Ontbijt
  • Kamerupgrade o.b.v. beschikbaarheid
  • Koffie, thee of warme chocolademelk
  • Winter wandelroute
  • Rituals verwenpakket
  • 10% voordeel voucher vrij te besteden in restaurant of bar

Bilderberg Hotel Wientjes

Ben je wel eens in Zwolle geweest, dan ben je zonder twijfel langs dit prachtige hotel gewandeld en dacht je net als wij: ‘daar wil ik ooit eens slapen’. Een klassiek pand met opvallende rode markiezen en een imposante ingang. De uitstraling van het pand maakt nieuwsgierig naar wat er binnen valt te ontdekken. Een prachtig, klassiek café om te lunchen en borrelen (die bar, zucht: love it), een sjiek restaurant om te genieten van de bijzondere gerechten van de kaart en een schitterende lobby incluis piano. 

We noemen dit soort plekken ook wel een one-stop-hotel: je hoeft nergens naar toe als je er geen zin in hebt, want het hotel heeft alles in huis. Ook al ga je natuurlijk ook even een kijkje nemen bij onze all-time-favo JaffaJaffa.

De kamers van Grand Hotel Wientjes zijn opvallend ruim en hebben een heerlijk bed. Het zijn geen nieuwe kamers, dus houd er rekening mee dat ze een tikkeltje klassiek zijn. Just so you know, want ze hebben verder alles wat je nodig hebt voor een uitstekend verblijf. 

Skip je winterdip

Dit zeggen we maar altijd, want duren de donkere maanden je nou net iets te lang, pak dan nog even zo’n Hygge Arrangement van Bilderberg mee. Nieuwsgierig naar de verschillende hotels? Check dan de website van Bilderberg voor meer info over dit arrangement. 

Good to know: wij hebben genoten van het Hygge Arrangement op uitnodigen van Bilderberg. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review. 

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen