• Menu
  • Menu

Suites 9 Málaga – een belachelijk knappe overnachtingsplek

Dat Málaga de ideale skip-je-winterdip plek is, daar schreven we al over. Maar een stedentrip is pas compleet wanneer je ook nog eens slaapt op een van de mooiste plekjes van een stad. En natuurlijk vindt iedereen iets anders mooi, maar over deze plek kan geen twijfel bestaan: Suites 9 Málaga is een droomplek die je in een grote stad maar zelden tegenkomt. Waarom dat dan precies zo is vertellen we je natuurlijk reuze graag.

Een oase van rust – Suites 9 Málaga

Logeren doen we het liefst in het hart van de stad, maar dan wel net in een dat rustige straatje om de hoek. Om bij Suites 9 Málaga te komen moet je even een paar hoekjes om maar binnen 10 minuten lopen sta je vanaf de stad bij je eigen privé plungepool.

Je vindt de accommodatie aan een autoluw weggetje en je moet even wat passen heuvelopwaarts zetten om er te komen. Wat dat betekent? Dat je vanaf je appartement een heerlijk uitzicht hebt op de omgeving. Niks verstopt tussen betonnen muren, maar een (voor stadse begrippen) vrij uitzicht op huisjes met in de verte het heuvelachtige landschap van Andalusië en wat groen. Het is een oase van rust en daardoor een plek waar je meerdere keren per dag wilt terug komen om even op te laden.

Buiten als absoluut hoogtepunt

Jongens, waar maak je het mee. Tijdens een stedentrip verblijven in een appartement met een privé terras mét privé zwembad. Je hebt het al door, op dat woord privé gaan wij bovengemiddeld goed. Twee appartementen (de derde is in de maak) met beide net zo’n mooie buitenplek. Gestyled tot in de puntjes, zo ongeveer de hele dag in de zon en dan dus dat zwembadje. Ja, het is klein en je kunt er zeker geen baantjes trekken. Maar het enige wat je hier wilt is je er in dompelen en al hangend aan de zwembadrand nippen van een fris biertje. Het leven hoor. Deze luxe zorgt er gelijk voor dat deze plek niet alleen uitermate geschikt is voor een stedentrip maar ook om langer te verblijven. Wij zijn het unaniem met elkaar eens: ook in de zomer zouden we hier met gemak een week kunnen neerstrijken.

De kunst van inrichten

Betonnen muren in combinatie met terracotta geschilderde wanden, grote groene planten, een open badkamer met uitzicht op het zwembad en een keuken waar je naar kunt blijven kijken: ze doen het bij Suites 9 Málaga qua styling bovengemiddeld goed. Het geheel heeft karakter en is voorzien van de mooiste meubels en accessoires. Door buitenplaats heeft het geheel een mediterrane sfeer waar we stapelverliefd op zijn.

ATHENE PARIJS SPLIT FARO MADRID SEVILLA VALENCIA MALMÖ STOCKHOLM

Het bed – daar mag over geschreven worden

Een apart onderdeel met tekst over het bed, dat lijkt wat overdreven misschien. Maar geloof me, in dit geval niet. Zonder een goede nachtrust wordt je weekendje weg een anti-climax en dus zijn we op dit vlak vaak kritisch. Dit bed met kussens scoort wat ons betreft een 9,5 (had een 10 kunnen zijn, maar daar doen we niet perse aan). Het bed is breed en het matras hard (maar niet te) en is van het Spaanse merk flex (dat moesten we even navragen natuurlijk). De kussens zijn minstens net zo goed en o.a. van het merk El Corte Inglés (Spaanse Bijenkorf). Slapen deden we zelden zo vast én lang waardoor we overdag maximaal konden genieten van de stad. Blijer kan je ons niet maken!

De tien beste tips voor je stedentrip naar Málaga hebben we even op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je niets mist!

Gastvrijheid

Ons verblijf bij Suites 9 Málaga is mede door de gastvrijheid van de eigenaren Jeroen & Frens een groot succes geworden. Want de passie, blijheid en betrokkenheid van deze heren maakt de gehele ervaring af. Of ze een taxi moeten regelen bij aankomst op de luchthaven? Heel graag. Bij aankomst staan ze al klaar aan de straat om ons te helpen met de koffers en vervolgens delen ze de beste Malaga-tips met ons en hoeven we nergens meer over na te denken (als reisblogger ook wel eens lekker). De koelkast is gevuld met water, wijn en biertjes en als ik geen kurkentrekker kan vinden staan ze binnen no-time aan de deur met een nieuwe. We mogen hun fietsen lenen om de omgeving te ontdekken wat een fantastische ervaring is. Ja, Jeroen en Frens zijn helden, die je niet ziet wanneer je daar geen behoefte aan hebt, maar die er zijn wanneer je ook maar iets nodig hebt.

Reserveren doe je rechtstreeks bij de accommodatie.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen