rooftopbar mama shelter paris terrace tables

Parijs, de beste tips voor de mooiste terrassen

Oeh lala, in een stad met meer dan 8000 restaurants de leukste uitkiezen: c’est impossible! Toch kom je met wat goede voorbereiding een heel eind. Ik vind reizen op de bonnefooi heerlijk, maar als je ergens gericht naar zoekt kun je beter goed plannen. Ik zocht naar restaurantjes overspoeld met Parijzenaars in plaats van toeristen en bij voorkeur met een mooi, rustig terras. Die missie is geslaagd! Hierbij mijn beste tips voor leuke terrassen in Parijs. En houd ze een beetje tussen ons, dan blijven het ‘hidden gems’;)

Hôtel Particulier Montmartre

Hôtel Particulier Montmartre is één van de mooiste plekjes in Parijs waar ik tot nu toe ben geweest. Het is een verborgen pareltje en niet gemakkelijk te vinden, maar dat maakt het extra leuk. Om er te komen wandel je de Avenue Junot omhoog richting de Sacré-Cœur. Deze brede straat met hoge bomen en prachtige herenhuizen is al de moeite van het bezoeken waard. Als je aan de rechterkant een privé-straatje ziet genaamd Villa Leandra weet je dat je er bijna bent. Zoek nu de geheime doorgang naar het hotel, een beetje zoeken is namelijk ook wel leuk toch?

Na je entree door een groot hek kom je in een betoverende steeg met aan weerszijden weelderige groene tuinen en grote huizen. Aan de linkerkant zie je het statige, mooie Hôtel Particulier Montmartre.

Dit luxe hotel was ooit het huis van de Hermès familie en heeft een enorme binnentuin die uiteraard is ontworpen door een bekende architect. Het is een echte toevlucht middenin het bohémien Montmartre. Uiteraard is het interieur van net zo’n hoog niveau. Chic, jaren ’30, groen, tropisch en gedurfd. Niet gek dat menig Hollywood-ster hier verblijft tijdens een bezoekje aan Parijs. Er zijn maar 5 suites en de prijzen beginnen zo rond de €390,- euro per nacht. Mocht je hier niet zoveel geld voor (over) hebben kun je er natuurlijk wel een lekkere, veel te dure, cappuccino gaan drinken op het terras en je vergapen aan alle pracht & praal van dit hotel.

Nieuwsgierig naar tips & bezienswaardigheden in Montmartre? Lees dan eens het artikel van Food Travel Photography over Montmartre.

Le Café Suédois

De van oorsprong Joodse wijk Le Marais staat bekend om haar trendy restaurantjes, galeries en koffiespots. Het is een populaire wijk waar je een van de oudste pleinen van Parijs kunt vinden, het Place des Vosges. Centraal op het plein is een groot park aangelegd waar met lekker weer kinderen spelen, Parijzenaars lunchen en toeristen flaneren. Le Café Suédois is iets minder bekend(YAY) en bevindt zich op een minuut of 5 lopen van Place des Vosges achter een grote blauwe koetsdeur. Café Suédois is onderdeel van het Zweedse Culturele Instituut en heeft een heerlijk terras op een geplaveide binnenplaats. Een fijne plek om te ontsnappen aan het drukke Parijs en een oase in warme zomermaanden. Er zijn rookvrije gedeeltes op het terras(weer YAY) waar je kunt genieten van verse soepjes, sapjes elderflower limonade en salades.

Restaurant La Grande Mosquée de Paris

De grootste moskee van Frankrijk en tevens één van de grootste van Europa kun je vinden in Parijs. De moskee ligt in de mooie maar zeer drukke wijk Quartier Latin. Toch merk je daar weinig van tijdens je bezoek aan deze plek, het is er namelijk vrij rustig. In mijn blog(binnenkort online!) met Parijs tips kun je van alles lezen over deze magische plek. La Grande Mosquée de Paris bestaat naast een moskee uit een theesalon, restaurant en hammam. Het bezoeken van deze plek is een bijzondere ervaring en is weer eens wat anders dan de ‘standaard’ hotspots in Parijs. Zoals je kunt verwachten is het interieur betoverend mooi. Strijk neer in de, met mozaïek betegelde, theetuin en geniet van een echte mierzoete Marokkaanse muntthee. 

Au Vieux Paris

Au Vieux Paris is één van de beste ‘well-kept secrets’ in Parijs. Je vindt het in hetzelfde arrondissement als Le Café Suédois, vlakbij de Notre Dame op het eiland Île de la Cité. Het vrolijke mintgroene restaurant heeft een knus paars terras voor de deur en is begroeid met blauwe regen(tijdens mijn bezoekje helaas niet in bloei). Niet alleen van buiten is het mooi, ook van binnen is Au Vieux Paris waanzinnig. Het voelt als Parijs in de 18e eeuw. Romantisch en geheimzinnig, met rood fluwelen banken, plafons met donkere balken en chic gedekte tafels. Wil je eten in een historische Parijse setting en genieten van authentieke Franse gerechten ben je hier aan het goede adres! En voor alleen een wijntje op het leuke terras natuurlijk ook. 

parijs au vieux paris terrace flowers
© earhttrekkers

Mama Shelter // rooftopbar

In het 20e arrondissement, vlak buiten de kern van Parijs, vind je designhotel, restaurant en rooftopbar Mama Shelter. Wij verbleven in het 11e arrondissement, dus vlakbij, maar mocht je verder weg overnachten ben je er met een fiets of step ook zo. Het is absoluut een aanrader met de uitmuntende cocktails en het lekkere eten. Komt het dakterras nog eens bij, wat is bekroond als een van de mooiste van Parijs. De sfeer is er ongekend relaxed en als mooie bijkomstigheid is het ook nog eens een echte insta-hotspot. Daar bedoel ik mee: het ziet er gewoon lekker hip uit. GO GO GO.

parijs rooftopbar mama shelter paris terrace tables
© tripadvisor

Als je Parijs leuk vindt, is Valencia misschien ook wel een bestemming voor jou. Check de tips voor deze mooie stad via reistop5.com!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen

3 comments