TOP 5 – citytrip naar het Zweedse Malmö

Zin om er een paar dagen tussenuit te gaan, maar weet je niet waar naartoe? Ga eens voor het Zweedse Malmö in plaats van Stockholm. Malmö is de op drie na grootste stad van Zweden en ligt op zo’n 800 kilometer afstand van Utrecht. Kies je ervoor met de auto naar Malmö te gaan, verdiep je van tevoren dan even goed in je route en vervoer. Er zijn namelijk verschillende routes mogelijk. Mocht je besluiten de Ferry te nemen, boek dan vroeg van tevoren. Dat kan je behoorlijk wat geld schelen! Ik koos ervoor het hele stuk met de auto te gaan en stak daarmee drie bruggen over. De eerste brug was gratis. Bij de Grote Beltbrug (Storeb æ lt) en de Sontbrug ( Ø resundsbron) in Denemarken betaal je tol. Creditcard bij de hand houden dus!

Inspiratie nodig voor je trip naar Malmö? Lees dan snel verder!

1. Fietsen

Malmö is een fietsvriendelijke stad. Er zijn veel fietspaden aangelegd en overal in de straat staan leenfietsen. Download een app om fietsen te huren en cross lekker door de stad of fiets langs de boulevard. Het is een leuke manier om Malmö te verkennen en belangrijke plekken te zien, zoals het Turning Torso. Wij verbleven in het Story Hotel en konden daar gratis fietsen huren. Het Story hotel biedt trouwens een prachtig uitzicht over de haven en de stad!

uitzicht hotel malmö

2. De Oresundbrug

Wie The Bridge op Netflix heeft gekeken, weet waar ik het over heb. De grote brug die Malmö met Kopenhagen verbindt. Wat een bouwwerk!

3. Naar Kopenhagen

Na twee dagen heb je Malmö echt wel gezien. Dus trek erop uit en ga naar de Deense hoofdstad. Dit kan met de auto, maar met de trein is natuurlijk een duurzamere optie. In 40 minuten sta je op station Kopenhagen Centraal! De trein gaat, hoe kan het ook anders, via de Oresundbrug.

uitzicht kopenhagen boten
ReizenReizen

4. De natuur in

Wie aan Zweden denkt, denkt waarschijnlijk aan uitgestrekte natuurlandschappen. Ben je met de auto naar Malmö gekomen, trek er dan vooral op uit om de Zweedse natuur te verkennen. De kust schijnt een aanrader te zijn. Wij kozen voor het Söderasen National Park. Daar liepen we de gele route, die is 4,6 km lang. De tijd die hiervoor stond was anderhalf uur. Wij liepen ‘m in één uur en vijftien minuten. Goed te doen dus. Het mooie van de gele route is dat het eigenlijk een soort samenvatting van de hele park is: water, natuur, klimmen, dalen. Foto’s national Park

Söderasen National Park Malmö

​5. Fika

Fika is een heerlijk, Zweedse traditie. Het betekent dat je koffie drinkt met iets lekkers erbij, terwijl je bijkletst met je vrienden. Malmö telt genoeg koffietentjes waar je lekker Fika kunt ‘doen’.

National Park zweden malmö
Marianne

‘Naast een grote voorliefde voor vakantie en citytrips, is Marianne aan het onderzoeken hoe ze duurzamer kan leven. Duurzamer leven is een reis op zich. Ze deelt deze reis via haar instagram ‘Doemaarduurzaam’. Door deze andere kijk op reizen is ze een waardevolle toevoeging voor reistop5.com en hopen we veel van haar te lezen(en te leren).’

Bekijk alle artikelen