5 reistips voor Denemarken met kinderen

Iets meer dan 20 jaar geleden ging ik met mijn ouders voor het eerst naar Denemarken. Liefde op het eerste gezicht, al duurde het even voor ik er weer kwam. De reis die we nu gemaakt hebben met mijn eigen gezin was een en al jeugdsentiment en herinneringen ophalen. Het leuke was dat ik niet de enige was: op de eerste camping waren er velen die er als kind er waren geweest en ook uit sentiment terug kwamen. Hierbij mijn top 5 van deze 10 dagen Denemarken.

1. Camping Vammen

Deze camping verdient al een top 5 op zichzelf. Een heerlijke camping voor mensen die houden van natuur, muziek en rust. Gelegen aan het langste meer van Denemarken kun je op het privé strand heerlijk zwemmen. Het entertainment bestaat uit gratis broodjes bakken voor kids, zelf pizza beleggen en opeten en elke avond live muziek in het über gezellige blokhut restaurant. In de ochtend word je gewekt door de hoorn en kan je je biologische warme broodjes gaan halen. Een geweldige plek voor jong en oud om te genieten en tot rust te komen.

kind wandelt door denemarken

2. Legoland

Ook hier kan ik een top 5 over schrijven. We hebben hier twee dagen genoten van de attracties, de creativiteit en gezelligheid. Overal op internet vind je kortingskaartjes zodat je een tweede dag gratis kan gaan en dat is ook echt een aanrader. Echt rustig is het in de zomervakantie zeker niet maar door dat je weet dat je nog een dag kan gaan ontstaat er een soort van rust en kun je op je gemak het park verkennen. Bij de meeste kortingskaartjes mag je binnen zes dagen na de 1e dag terug komen, ideaal, even een rustdag inlassen en nog een keer. Voor jong en oud zijn er veel toffe attracties zoals achtbanen, bootje varen, treintje rijden maar ook een toffe 4D film en een kleine versie van Sea Life is er te bezoeken. Voor de jongsten duploland, een walhalla voor de kleinsten. Mijn man waagde zich aan een pittige achtbaan en ik genoot met de kids van een van de vele voorstellingen in het park.

kinderen in legoland denemarken

3. Viborg

Een kleine stad, zo’n 30 minuten van Vammen Camping. Prachtige winkelstraatjes, een mooi stukje oude stad, een indrukwekkende Dom met botanische tuin en een geweldig park aan het meer. We haalden heerlijke broodjes en streken neer in het park. Een geweldige speeltuin naast ons,
picknicktafels en een kiosk. Waanzinnig uitzicht, wat wil een mens nog meer? Overal waar we kwamen zagen we de Denen picknicken. Echt leuk om te zien en daardoor zijn alle mooie plekjes in het land dus ook voorzien van picknicktafels, prullenbakken en meer van die dingen. Het lijkt echt een cultuur ding te zijn. Genieten van de mooie natuur en heerlijk eten.

4. Fur

Als je de kans krijgt is dit eilandje echt een aanrader om te bezoeken. Er wonen een kleine 1000 mensen wat het lekker rustig maakt. Er zijn prachtige stranden, je kunt er schitterende wandelingen maken en er is een heerlijke brouwerij van Fur bier. Hier is de rondleiding een aanrader af te sluiten met een lekkere lunch en Fur biertje.

vader met kind in denemarken
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

5. Monsted kalkgruber

Een natuur uitje, ook een aanrader voor een druilerige dag! Je kunt met een treintje richting de mijn en daarna vrij rondlopen in de mijn. Er is een leuke interactieve film die vertelt over de geschiedenis van de mijn, je kunt een stuk omhoog de mijn in waar je kan kijken naar het rijpingsproces van bijzondere kazen. Voor kinderen en volwassenen een leuk uitje voor een dagdeel. Je kunt er eventueel ook een mooie wandeling maken en het museum bekijken. Af te sluiten met een lekker biologisch ijsje in het restaurant.

café in denemarken met kinderen

Als je interesse hebt in Denemarken, vind je een bezoekje aan Stockholm misschien ook wel interessant.

Booking.com
Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen

1 comment