• Menu
  • Menu

Stedentrip Sevilla – de braadpan van Europa

Sevilla, met recht de hoofdstad van Andalusië. Daar waar ik enthousiast ben over mijn citytrip naar Valencia, ben ik nog veel enthousiaster over mijn bezoek aan Sevilla. Wat een prachtige stad! Ik bezocht Sevilla in de maand februari, waarbij we dagelijks een gemiddelde temperatuur van zo’n 20 graden hadden. De locals gaven aan dat dit behoorlijk warm was voor de tijd van het jaar. Sevilla staat overigens bekend om de extreem warme temperaturen in de zomermaanden en wordt daarom ook wel ‘de braadpan van Europa’ genoemd. Onthoud dus dat een zomertrip naar Sevilla géén aanrader is. Tenzij je het leuk vind om te citytrippen met temperaturen boven de 40 graden..

De beste reistijd voor Sevilla is in het voorjaar of juist in het najaar. Hier wat tips voor deze prachtige stad.

1. Tapas eten


In Sevilla wordt de siësta nog altijd nageleefd, wat maakt dat de mensen gewend zijn later te lunchen dan wij Nederlanders gewend zijn. Hierdoor schuift het tijdstip van avondeten ook meteen op. Lunchen doen de Spanjaarden gerust na 14:00 uur. ’s Avonds openen de meeste restaurantjes pas rond 20:00 uur. De stad barst van de gezellige Tapas-restaurantjes. En tapas is zowel geschikt als (late) lunch als lekker avondeten. Er zijn verschillende reisblogs die verschillende tapas-restaurantjes tippen. Ga lekker zelf op onderzoek uit (kan ook digitaal) en kies een restaurantje uit waar jij blij van wordt.

Voor de vegetariërs (en vegans) wel belangrijk om te weten: traditionele tapas-restaurantjes bieden over het algemeen weinig vega-opties aan. 

2. Pura Vida Terrazza Sevilla

Dit dakterras is fan-tas-tisch. Heerlijke zitjes, uitzicht op de kerktoren, een fijne bar met cocktails (ook non-alcoholisch) en last but not least.. een zwembad! Het dakterras wordt niet duidelijk aangegeven vanaf te straatkant. Daarom: Als je hotel Fontecruz ziet, loop daar dan naar binnen. Je pakt de lift naar boven en stopt pas op de bovenste verdieping. Zodra je het terras oploopt, weet je: dit is Pura Vida! 

GezondheidGezondheid

Adres: Calle Segovias 6, Sevilla.

Pura Vida Terrazza Sevilla stedentrip

3. Skip-the-line tickets kopen voor het Real Alcazar

Dit paleis is dé toeristische attractie van Sevilla en het schijnt prachtig te zijn. Je leest het goed, ik schrijf ‘schijnt’. Ik heb het namelijk niet zelf kunnen bewonderen. De rij voor dit paleis is láng! Ik heb het geprobeerd in de ochtend, maar toen we na twintig minuten welgeteld één meter vooruit waren geschoven heb ik het opgegeven. Learn from my mistake en koop een skip-the-line ticket. Wel even je creditcard tevoorschijn toveren, want je kunt niet met iDeal betalen.

4. Struinen door barrio Santa Cruz Sevilla

Smalle straatjes, kleurrijke huisjes en schattige pleintjes. Santa Cruz is heerlijk om doorheen te dwalen. Deze voormalig Joodse wijk grenst aan het centrum van de stad.

5. Ontbijten bij Jester

Sevilla telt niet veel ontbijtplekken waar je een healthy en hipster ontbijt kunt halen, maar mocht je hiervan houden dan is Jester de plek waar je wilt zijn. Werkelijkwaar alles hier is lekker! Kom hier om te lunchen, brunchen of lunchen. De açaï-bowl is een aanrader! Wel even cash meenemen, want je kunt hier niet pinnen.
Zin in een lekkere salade-lunch? Filo is ook een fijne spot om te eten. Je kunt er ook je eigen salade samenstellen. 

Jester Sevilla stedentrip

Andere tips voor Sevilla: bezoek een Flamenco-show, ga naar Plaza de España (gewoon gratis!) of neem een kijkje in de kathedraal.

Marianne

‘Naast een grote voorliefde voor vakantie en citytrips, is Marianne aan het onderzoeken hoe ze duurzamer kan leven. Duurzamer leven is een reis op zich. Ze deelt deze reis via haar instagram ‘Doemaarduurzaam’. Door deze andere kijk op reizen is ze een waardevolle toevoeging voor reistop5.com en hopen we veel van haar te lezen(en te leren).’

Bekijk alle artikelen