Over Corps de Garde – een boutique hotel in hartje Groningen

Ooooh, how we love Groningen. Een vaak bezochte stad die niet uit te spelen valt, want wanneer er links iets verdwijnt, komt er rechts weer iets tevoorschijn. En ja, we nemen het onszelf kwalijk wanneer we nieuwe spots missen, laat staan wanneer het in een van onze lievelingssteden is en dan ook nog eens van het kaliber ‘favo’ hotel. Maar eind goed, al goed: we hebben hotel Corps de Garde uiteindelijk gevonden en laten ‘m niet meer los. Want dit Boutique Hotel is een uniek gevalletje in Groningen.

Ben je een beetje bekend in Groningen dan weet je natuurlijk waar je de Oude Boteringestraat vindt. En zo niet: deze straat loopt vanaf de Grote Markt naar het noorden. Het is één van de oudste straten van Groningen en met de statige herenhuizen is het er verdraaid mooi wandelen. Aan het einde van de straat (of het begin, hoe je het maar bekijkt) shined Hotel Corps de Garde als geen ander. Het pand vertelt door zijn rijke verleden als wachthuis voor militairen, landbouwmuseum en faculteit (we noemen er maar een paar) een verhaal. En dat is niet alleen zichtbaar van buiten, maar is door de klassieke elementen ook binnen in het hotel goed zichtbaar. De in 2006 gevonden restanten van de oude stadsmuur zijn een absoluut hoogtepunt!

Hotel Corps de Garde

We beginnen bij het begin, namelijk daar waar je binnenkomt. Gotta love het kleurrijke Brasserie Corps, met luxe banken, rete knappe bar en de veelzijdigheid aan materialen. Dit is niet zomaar bij elkaar gezocht, maar tot in detail uitgedacht. Wij hebben van horen zeggen dat LC Interior Architects een flinke hand in die pap hebben and oh boy, they did a good job. Interieur perfectie waar liefhebbers en bloggers zoals wij van smullen en waar we met enthousiasme het hele land voor doorrijden. Maar dit soort plekjes heb je dus niet zo heel veel in Groningen (of we hebben ze gewoon nog niet gevonden) en dat maakt het dan nóg een tikkeltje leuker. Ben jij ook zo’n interieur fanaat schrijf Corps de Garde dan maar snel op je lijstje.

Corps de Garde bekleedt een prachtige positie tussen het luxere hotel Prinsenhof en het gemoedelijke Student Hotel. 

Hulde aan hotelondernemers Jan & Marloes die dit pand in drie (!) maanden tijd een volledige metamorfose hebben gegeven. Alles is gestript en verbouwd en daar is een flinke portie lef (en doorzettingsvermogen) voor nodig. Met naast de Brasserie en het souterrain (voor vergaderingen & meetings) 19 beeldschone hotelkamers als resultaat. En mogen we dan kiezen, stop ons dan vooral in de ‘superior room’ met uitzicht over de stad óf de ‘luxe kamer met bad’ (hoe kan het ook anders met onze toplist overnachtingsplekken met bad).

In de Brasserie staat met grote letters op de muur: ‘Waar Groningen begint’. En dat is met deze locatie zonder twijfel waar. Vanaf hier sta je binnen no-time op de Grote Markt en kan je ontdekkingstocht door Groningen beginnen. Feit is dat wij nog lang niet klaar zijn met Groningen en dat we some time soon echt wel weer deze kant op vliegen. Al dan niet om de nieuwste aanwinst van Jan & Marloes te bekijken: Hotel Halbert. Maar daarover later meer…

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen