Ontdek Groningen vanuit het hippe The Student Hotel

Student of niet, The Student Hotel Groningen is een rete lekkere plek om te verblijven. Hartje Groningen, een lobby om van te houden, de ideale spot voor workations, een heuse gym en fijne kamers. En als we je nu nog niet overtuigd hebben om hier te gaan slapen, lees dan vooral even verder.

De locatie van The Student Hotel

Je vindt The Student Hotel in de hippe wijk Ebbingekwartier. Het is op loofafstand van de Grote Markt en het centrum en er heerst een creatieve vibe. Hier, net buiten de centrale Diepenring, vind je toffe conceptstores, te gekke cafe’s en het fantastische restaurant DOT. Ga je naar Groningen, dan breng je sowieso tijd door in deze buurt, dus waarom er niet slapen? Net zo handig.

Daar waar het om draait: de Lobby

Wij waren al wel eens wezen sneak peek-en in de lobby van The Student Hotel. Want het was ons natuurlijk allang ter ore gevallen dat het een waanzinnige plek is voor liefhebbers van speelse interieurs & eigenzinnigheid. True story dat, want wat een fijne plek is dit. Nadat wij de spullen op onze hotelkamer hebben gelegd lopen we snel terug naar de Lobby, dat is de plek waar het gebeurd. En wat HET dan precies is? Gewoon, de vibe meepakken die er heerst.

De kamers: eenvoudig maar speels

Je bezoekt The Student Hotel niet voor de grote kamers met vrijstaand bad. Waarvoor dan wel? Voor het goede bed, de speelse details, de fijne badkamer en natuurlijk vooral omdat je gewoon eens in dit hotel wilt verblijven. Wij slapen er heerlijk maar zijn zodra we wakker worden weer te vinden in de Lobby.

Ontbijt van restaurant The Commons

Oh, wat een heerlijkheid: ontbijten hoort er namelijk ook bij wanneer je hier verblijft. Restaurant The Commons is verbonden met de Lobby en dé plek voor lunch, diner of borrel. En om je ontbijtje af te halen dus (anno corona-tijd, wanneer dat voorbij is strijk je natuurlijk lekker neer in het restaurant zelf). Wat we ontbijten? Een lekker sapje, vers brood, beleg en yoghurt met muesli. Meer hebben we niet nodig om onze ontdekkingstocht in Groningen voort te zetten.

Wie gaat hier logeren?

We sliepen eerder in Groningen bij hotel de Prinsenhof (luxe) en Room 27 (uniek). Waarom nog een hotel toevoegen aan het rijtje accommodaties? Omdat we voor al onze volgers de ideale plek willen uitzoeken. The Student Hotel is uitermate geschikt voor jong volwassenen die zich heerlijk kunnen mengen in het studenten gepeupel. Maar luister, dat is nog niet alles. Want ook wij, 30+ers, voelen ons hier thuis. Eigenlijk is het gewoon voor iedereen geschikt die zoekt naar een betaalbare, schone, hippe en unieke accommodatie.

Hoe reserveer je The Student Hotel?

Klaar om Groningen te ontdekken? Gelijk heb je. Wij raken niet uitgekeken in deze hippe stad. Reserveer je kamer via de website van The Student Hotel en maak er een echte staycation van. Paar nachten blijven, lekker veel ondernemen en je onderdompelen in de fijnheid van deze stad.

Just so you know: onze bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door The Student Hotel. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen