Deventer – de leukste hotspots van deze Hanzestad op een rijtje

Deventer is één van de oudste Hanzesteden van Nederland en dat klinkt niet alleen heel romantisch, dat is het daadwerkelijk ook. Met een ruime 80.000 inwoners is Deventer niet eens heel groot, maar er is van alles te zien en te beleven. Wij bezochten Deventer vanwege de mooie accommodaties (waarover later meer), maar ook vanwege de smalle steegjes, de fantastische horecazaken en de mooie pleinen. In dit artikel vind je de plekken in Deventer die je echt niet mag missen en dat houden we lekker up-to-date. Zo kan jij altijd de fijnste & nieuwste hotspots vinden in deze prachtige stad.

Bergkwartier – de mooiste straatjes van Deventer

We gingen naar Deventer om te fotograferen, we eindigden in een goed restaurant met lekkere wijn. Dat laatste terzijde: ga je Deventer, dan ga je Bergkwartier. Naast de grote Bergkerk (daar moet je een rondje omheen lopen) ga je hier vooral naartoe voor de bekende Walstraat. Want deze straat is fotogeniek ++. De authentieke straten gevuld met indrukwekkende historische panden zijn schitterend en nemen je mee terug in de tijd.

Slapen bij Finch is altijd een goed idee

Volg je Reistop5 dan weet je dat we forse voorstanders zijn van een overnachting bij Finch. We willen een plek natuurlijk ook niet teveel credits geven, maar Finch Boutique Hotel Deventer komt gewoon bovengemiddeld goed uit de test. Laat het de toffe bar zijn, de knappe kamers, het fijne personeel of de goede locatie: daar gaat het niet om. Wanneer je 24 uur (of langer) naar Deventer wilt gaan, dan is slapen bij Finch een heel goed plan.

Jackies NYC Deventer

The next best thing in Deventer is toch zonder twijfel eten bij Jackies. Dit is meer dan een restaurant en dat blijkt ook wel uit hun missie: het creëren van een onvergetelijke ervaring voor hun gasten. Dat doen ze niet alleen met verse en goede gerechten, maar ook met de heerlijke sfeer in het restaurant zelf. Beide zijn geïnspireerd op de bruisende metropool New York en dat voel, proef en zie je wanneer je hier bent. In de zomer waan je je trouwens ook in het buitenland wanneer je neerstrijkt op het terras. In één woord: subliem.

Secrets – cocktailbar

Een echte stad heeft een verborgen cocktailbar, right? Reserveren is nu al een probleem (want vol), maar dat maakt een gemiddeld mens niet minder nieuwsgierig naar deze vers van de pers spot in Deventer. En om het nog leuker te maken: Secrets Deventer heeft een jaren ’20 sfeer, eigen cocktails en het adres is geheim (pas met het reserveren krijg je een adres). Yes, wij smullen hiervan. Oké, nog één ding wat het nog spannender maakt: de leus ‘It’s gone before you know it’ pretendeert dat dat ze zo weer verdwenen kunnen zijn. Gaan dus, voor het te laat is.

Met het pondje de IJssel over

Want de skyline van Deventer is simpelweg fraai te noemen. Bij voorkeur pak je het pondje tijdens golden hour om te genieten van het mooiste uitzicht over de stad. Je bent er wel binnen no-time, dus pak de tijd op het pondje of vaar gewoon een paar keer heen en weer. En ben je nou dol op foto’s maken (join the club), dan is dit je moment. Ook leuk: aan de andere kant van de IJssel vind je het mooi Pillows Luxery Boutique Hotel. Dat is inderdaad een flinke mond vol, maar het hotel mag er zonder twijfel zijn.

Deventer Koekwinkel – J.B. Bussink

Zeg Deventer en je denkt aan Deventer koek, right? Wat zij zeggen: Deventer en koek zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. We gaan geen geschiedenisles geven, maar de eerste Deventer koek werd vo lgens de verhalen al gebakken in 1417. Je kunt Deventer niet verlaten zonder een koek te halen voor jezelf, je ouders, familie of opa en oma. Maak je iedereen gelukkig mee.

⇾ Lees ook: de mooiste slaapplekken op de Veluwe

Dickensfestijn Deventer

Het staat al jaren op ons lijstje, maar wij zijn er nog nooit geweest. Toch is dit een aanrader en doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor ons. Het Dickensfestijn vind altijd plaats in de december en trekt honderden bezoekers per jaar. In het Bergkwartier komen meer dan 900 personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven en het schijnt nog beter te zijn dan een sprookje én de Efteling. Je moet wel tegen veel mensen kunnen en daar houden wij dan weer minder van. Wil jij names ons gaan en foto’s maken?

Brink Deventer

De Brink is de plek waar het in de zomer gebeurd: dit mooiste plein dé plek voor de gezelligste terrasjes van Deventer. Met een mooi uitzicht op Museum de Waag begrijpen we dat ook wel. Neerstrijken doe je bijvoorbeeld bij St.Tropez Gastrolounge of Grand Café Samen.

Home » Alle berichten » Deventer – de leukste hotspots van deze Hanzestad op een rijtje

Trinibra Sushibar

Last in dit lijstje, maar zeker not least is Trinibra Sushibar. Alleen al vanwege de ‘looks’. Deze Sushibar huist in een prachtig pand wat je doet denken aan Griekenland. Of Zuid-Frankrijk. Bij Trinibra wordt aan sushi een exotische twist te geven en dat is iets wat je zonder twijfel wilt proeven.

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen