Straatjes Elburg

De mooiste straatjes van Elburg op een rijtje

(Ver)dwalen in Elburg is geen straf. Nou ja, laten we wel wezen, de weg kwijt raken gaat je hier niet echt lukken, maar dwalen door de magische mooie straatjes is fantastisch. Heb je een bezoekje aan Elburg gepland en ben je benieuwd naar de mooiste straatjes? Slenter dan zeker door deze 6!

1: Schapesteeg

Misschien wel het meest bekende straatje van Elburg maar dat maakt het niet minder mooi. Dit is een typisch gevalletje van ’terug in de tijd’ en wanneer je de Schapesteeg inwandelt vanaf de Van Kinsbergenstraat kijk dan zeker even naar de muur aan je linkerkant. Wat is die prachtig, alsof je dwaalt door een pittoresk Frans straatje.

2. Hondegatsteeg / Zuiderkerkstraat

Op de hoek van de Hondegatsteeg en de Zuiderkerkstraat vind je dit prachtige monumentale pand incluis schattig (voormalig) theehuisje. Niet alleen bijzonder fotogeniek, maar ook nog eens bijzonder origineel, want zo vaak kom je dit soort pandjes niet tegen.

3. Bloemsteeg

It’s all in the name, een straatje waar de bewoners de bloemetjes – letterlijk- hebben buiten gezet. Heeft iets weg van de Schapesteeg maar toch weer anders en – in our opinion – minstens net zo mooi.

Molke

4. Krommesteeg / Smeesteeg

We zagen dit pand op foto’s voorbij komen maar hadden geen idee waar we deze plek konden vinden. Dus we deden wat we jou ook aanraden: gewoon rondwandelen en je loopt vanzelf tegen de mooiste plekjes aan. Ook al hadden wij een artikel met tips zoals deze ook wel heel handig gevonden;) Anyway: op de hoek van de Krommesteeg naar de Smeesteeg vind je een schitterend pand: Handelsonderneming Elburg. We konden er niet achterkomen waar dit pand nu voor dient, maar fotogeniek is het wel. Potverdorie!

5. Noorderkerkstraat

Omdat we dol zijn op straatjes met (voornamelijk) witte panden. Want het geeft zo’n fijn -over de grenzen- gevoel.

6. Smeesteeg

We dachten al klaar te zijn, maar niets is minder waar. Aan de andere kant van de Smeesteeg vind je namelijk deze waanzinnige plek. Lijkt ook weer een beetje op de Schapesteeg en Bloemsteeg maar met een lekkere eigen twist. Meepakken wanneer je in Elburg bent. En mocht jij ons iets kunnen vertellen over de speciale bouw van het huisje, laat je het dan weten? We zijn reuze benieuwd!

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen