De Bakkersmolen van Schuld – Elburg

Een bakkerij, bakkerswinkel, chocolaterie, ijssalon, en horecagedeelte met serre en terras op één plek. Wanneer je Elburg bezoekt, sla de Bakkersmolen van Schuld dan niet over.

De mooiste bakkerij van Elburg: over Elburg en De Bakkersmolen van de Schuld

Dat Elburg een pracht van een plek boordevol historie is, dat weten we allemaal. En ook al raak je niet uitgekeken in de kern van het oude vestingstadje, toch raden we je aan even een paar straatjes verder te gaan. Want daar vind je één van de verrassingen van Elburg: De Bakkersmolen van Schuld.

Want zoals ze zelf zo mooi zeggen: hier ruik je niet alleen de geur van versgebakken brood, maar snuif je ook de nostalgie van de voorvaderen op. En dat klinkt een beetje zweverig, maar wanneer je de drempel overstapt weet je wat we bedoelen.

Met de aankoop van Molen de Tijd heeft Bakkerij Schuld een ‘Worldwide Unique Bakery‘ concept weten te creëren. Een plek waar het graan van hun eigen akker door hun eigen molen wordt gemalen. Waar de voormalige graanschuur is omgebouwd tot een sfeervolle winkel waar je dat verser-dan-verse brood (en koek en gebak) kunt kopen. En wat denk je van de ‘Kleine Ijsfabriek’, waar de eigen ijsbereider Italiaans ijs van topkwaliteit maakt? Of de chocolaterie meesterchocolatier bonbons maakt van eigen label?

Dit is een one-stop shop pur sang. Een plek waar cadeautjes kopen voor een ander minstens net zo leuk is als lekkers kopen voor jezelf. En waar je na het rondneuzen nog even soepeltjes neerstrijkt in de brasserie voor koffie, een lunch of een borrel.

Nieuwsgierig naar De Bakkersmolen van Schuld? Ze zijn iedere dag van de week geopend, met uitzondering van de zondag.

Adres: Zuiderzeestraatweg Oost 18, Elburg

Blijven slapen in Elburg? Dan raden wij je Boutique Hotel Elburg aan.

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen