5 Tips voor Schiermonnikoog in de zomer

Nadat goede vriendin en gastblogger Mirthe Rutgers een TOP 5 over Schiermonnikoog had geschreven was bij mij het enthousiasme over dit eiland aangewakkerd! Daarom besloot ik op een heerlijke voorjaarsdag, de boot te pakken en het te gaan bekijken. Uiteindelijk ben ik er gaan wonen en zou ik overal wel over kunnen schrijven;) Dat ga ik ook zeker nog doen, maar hierbij al vast 5 tips voor je bezoekje aan dit schitterende eiland!

Hotel De4dames

Van te voren hadden we online uitgezocht waar we graag wilden slapen en één van de accommodaties die ons direct op viel was hotel De4dames. Dit hotel is eind 2018 verbouwd, wat natuurlijk erg nieuwsgierig maakt. Hotel De4dames ligt midden in het centrum naast de mooie kerk ‘Got Tjark’ en aan de mooie ‘Langestreek’ met haar hoge bomen. Het leuke aan De4dames is dat je er voor (bijna) alles terecht kunt. Zo hebben ze een bistro met heerlijke gerechten op de kaart, is er een wijnbar- en proeverij met rond de 100(!!!) wijnen en is het een fijne plek om koffie te drinken. Daarnaast hebben ze een mooi terras met houtkachels en een kast vol bordspellen.

PS: uiteraard zijn er nog véél meer leuke overnachtingsplekken. Check ze hieronder.

Booking.com

2. Fiets huren

Bij goed weer(of laten we zeggen altijd zolang het niet regent;) is het ideaal om een fiets te huren op Schiermonnikoog. Doordat ik deze van te voren al had gereserveerd via Fietsenverhuur Schiermonnikoog stond de fiets zo ongeveer naast de boot op ons te wachten. Daarnaast was ons geadviseerd als een van de eersten van de boot te verlaten waardoor alles binnen vijf minuten geregeld was. Al fietsend ben je vervolgens binnen 10 minuten in het dorp Schiermonnikoog. In één dag zijn we het hele eiland rond gefietst. De grootste afstand was van het prachtige strand aan de westzijde naar het leuke strandpaviljoen De Marlijn: in totaal 15 minuten:) Voor een luxe damesfiets met versnellingen betaal je voor twee dagen €15,-.

3. Vliegeren By Chris op Schier

 Schiermonnikoog staat natuurlijk(net als de andere waddeneilanden) bekend om de langgerekte stranden, de weidsheid en de rust. Daarom ben ik graag op het strand en al helemaal als ik dat kan combineren met wat actiefs. By Chris op Schier kun je een vliegenworkshop doen als je nog nooit hebt gevliegerd en anders kun je er eentje huren. Lekker spelen in de wind dus:)

De leukste vakantiehuizen op heerlijkehuisjes.nl

4. De eilander balgexpres

Ja, het is een beetje toeristisch misschien, maar toch is de Balg Expres wel érg leuk om te doen als je op Schiermonnikoog bent. De Balg is een zandplaat aan de Oostkant van Schiermonnikoog en is alleen maar te bezoeken met deze Expres. Normaal gesproken mag je daar namelijk niet komen. Daarnaast weet de gids de mooiste plekken te laten zien én de zeehonden te vinden. Want de Balg is namelijk een favoriete hangplek voor zeehonden en die zijn natuurlijk geweldig leuk om te bekijken. Lekker de toerist uithangen en INSTAPPEN MAAR. 

5. Hotel van der Werff

In de TOP5 van Mirthe heb je al kunnen lezen over een hele hoop leuke (strand)tentjes en daar wil ik er nog ééntje aan toevoegen: Hotel van der Werff. Het leuke van dit oudste hotel van Schiermonnikoog is namelijk dat het voelt alsof je een tijdmachine in stapt: terug in de tijd. De obers werken er nog strak in pak, de inrichting stamt uit het gouden tijdperk en je kunt er koffie drinken voor 0,80 cent.

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen