Wikkelboat Rotterdam

Slapen op een Wikkelboat met jacuzzi in Rotterdam

Wakker worden naast een bouwput. Niet echt een aanrader voor Reistop5. Toch? Maar wat nou als ik vertel dat je wakker wordt op een Wikkelhouse? Een duurzaam huis dat gemaakt is van gerecycled en geperst karton. Daar wordt de ervaring al beter van. En als dat huisje dan ook nog op het water ligt én een jacuzzi heeft én in hartje Rotterdam ligt? Dat klinkt al een stuk aantrekkelijker toch? Wij sliepen op een Wikkelboat in Rotterdam en delen onze ervaringen.

Afgelopen weekend mocht ik samen met mijn man overnachten op een Wikkelboat in Rotterdam. Een vrij nieuw concept in het centrum van de stad, midden in het Maritiem District. De markthal, de kubuswoningen en de koopgoot zijn op loopafstand.

Voor het eerst een accommodatie boeken via airbnb? Reserveer dan via deze link om tot €40,- korting te krijgen.

Interieur Wikkelboat Rotterdam

De binnenkant van de wikkelboat is voorzien van allerlei technische snufjes. Op één schermpje kun je alle lampen bedienen en de muziek aanzetten in het voorste of achterste deel van het huisje. Ook kun je films met de beamer op de muur projecteren. Er is wel een keerzijde aan als die snufjes; er zit een dikke gebruiksaanwijzing bij. Aan de achterzijde van de wikkelboat heb je nog een stukje vlonder met een zitje en een bbq.

Tussen hoge bomen met een schitterend uitzicht op het groen vind je Wikkelhouse Apeldoorn.

Wikkelboat Rotterdam met jacuzzi

Gelukkig kun je met ieder weertype in de jacuzzi! Daar heb ik dan ook optimaal gebruik van gemaakt. Op de kade lopen mensen voorbij. Diep weggedoken in hun jas. Het regent, het is koud en het is donker. De hond moet worden uitgelaten of ze fietsen naar huis na een lange werkdag. Vanuit ‘mijn’ jacuzzi zie ik ze gaan en komen. Ik ben in de relax-modus. Een heerlijk contrast met de mensen die ik op een afstandje observeer. Soms is er even oogcontact. Laat ze maar lekker kijken. Ik zit hier goed en warm. 

Slapen op de Wikkelboat

’s Avonds gooien we de kussens van de bank en klappen we het bed naar beneden. Dat is zo gepiept. We hebben een tijdje een camper gehad, en dan was het veel meer werk. Vanuit het bed is het heerlijk om te kijken naar alle lichtjes op en langs het water. Als je goed oplet voel je zelfs de deining van het water. ’s Ochtends blijkt het water te zijn gestegen en zitten we ineens op het zelfde niveau als de kade.

Nieuwsgierig naar de hoogtepunten van Rotterdam? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De omgeving & het ontbijt

Er is de mogelijkheid om ontbijt te bestellen, maar ik maak liever gebruik van de service van mijn man. Die fietste even op en neer naar de markthal en kwam dan terug met de dingen die ik bij hem besteld had. Ook zeker een aanrader. De zwanen komen ook even buurten, in de hoop mee te kunnen eten. Maar het ontbijt dat met zoveel zorg speciaal voor mij is samengesteld, geef ik echt niet weg hoor! Heerlijk dat de Wikkelboat zo’n centrale locatie heeft in Rotterdam.

Wikkelboat Rotterdam van bovenaf
Boek het mooiste vakantiehuisje via natuurhuisje.nl 

Leuke extra’s

Je zou ook kunnen overwegen om in de buurt een boot met hottub (een HotTug) te huren. Wij keken wel even op toen dit voorbij ‘ons huisje’ voer. Verder kun je gebruik maken van de elektrische fietsen die je bij je overnachting kunt reserveren. Wat mij betreft blijft de fiets de ideale manier om een stad te verkennen. 

Al met al is deze unieke overnachting op Wikkelboat Rotterdam een bijzondere ervaring. 

Eindconclusie

5 pluspunten van een overnachting op de Wikkelboot Rotterdam:
– Een unieke ervaring
– In het hartje van Rotterdam
– Jacuzzi en elektrische fietsen
– Wakker worden met uitzicht op het water
– Van alle gemakken voorzien 

5 minpunten van een overnachting op de Wikkelboot Rotterdam:
– De (bouw)geluiden van de stad
– Weinig privacy
– Behoorlijk prijzig
– De lange gebruiksaanwijzing
– Niet super schoon en fris 

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heleen Vermeulen

'Van reizen moest ze tot haar 18e niet veel hebben. Heimwee maakte zelfs van het logeerpartijtje een straat verderop een ramp. Inmiddels is Heleen 37, getrouwd, en is er van die heimwee gelukkig niks meer te merken. Na in 2011 een half jaar in Lesotho (de minder bereisde personen vallen nu door de mand) te hebben gewoond en gewerkt, had ze de smaak helemaal te pakken. Als ze op stedentrip gaat, is ze in twee dagen wel uitgekeken en wil ze de stad uit. Heleen is verliefd op de bergen en de zee. Tijdens haar reizen wil ze altijd weer nieuwe plekken ontdekken. Ze probeert juist daarheen te gaan waar niet alle toeristen heen gaan. Met haar blogs hoopt ze dat anderen hier ook enthousiast over worden.'

Bekijk alle artikelen