Rotterdam Skyline

Een rondje Rotterdam langs de mooiste plekken van de stad

Geen enkele stad in Nederland heeft zo’n uniek karakter als de stad Rotterdam. Omschrijvingen als rauw en stoer, maar ook verrassend en bruisend zijn typerend voor deze Nederlandse havenstad. Door de jaren heen is het imago van het kille Rotterdam veranderd in inmiddels de hipste stad van het land. Rotterdam komt steeds vaker voor in toonaangevende reisbladen en is daarom een stad die je absoluut gezien en ervaren moet hebben.

Voor niet-Rotterdammers is de stad lastiger te doorgronden dan wanneer je andere Nederlandse steden bezoekt. Waar je in Amsterdam de hoogtepunten van de stad gecentreerd bij elkaar vindt, liggen de bezienswaardigheden van Rotterdam verspreid over de stad. En juist buiten het centrum vind je de plekken waar de Rotterdammers het liefst hun dagen spenderen. Met dit rondje Rotterdam nemen we je mee langs de mooiste plekken van de stad, waar je wellicht anders niet zou zijn gekomen. 

De Witte de Withstraat

We gaan er van uit dat wanneer je niet uit Rotterdam komt, je met het openbaar vervoer naar de stad reist. Met de auto is natuurlijk ook een optie, maar houd dan wel rekening met hoge parkeertarieven. Vanuit het Centraal Station wandelen we via de Westersingel naar de meest levendige straat van de stad: de Witte de Withstraat. Onderweg lopen we langs het water en passeren we meerdere kunst sculpturen. De Witte de Withstraat zit vol met leuke winkels, gezellige cafés, restaurants en je vindt er de leukste streetart. ’s Avonds is de Witte de Withstraat op zijn gezelligst, dus kom hier zeker nog even terug. 

Euromast Rotterdam

Op nog geen 5 minuten lopen vinden we de nieuwste eyecatcher van de stad: het Depot van Boijmans van Beuningen. In het spiegelende gebouw zien we de skyline van Rotterdam met onder andere de Euromast die hier heel dichtbij te vinden is. Via het Museumpark, één van de mooiste parken van Rotterdam, wandelen we door Het Park naar de Euromast. De entreeprijs is €10,25 per persoon waarmee je gebruik kan maken van de euroscoop die tot een hoogte van 185 meter gaat. Vanuit de Euroscoop heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Rotterdam.

Om naar de volgende spot te gaan is het aan te raden om gebruik te maken van een typisch Rotterdams vervoersmiddel, namelijk de watertaxi. We stappen voor de Euromast op de boot en scheuren in nog geen vijf minuten naar de Kop van Zuid. 

De Kop van Zuid

De Kop van Zuid is een plek in de stad waar wij graag komen. Rotterdam heeft als enige stad van Nederland een skyline die bestaat uit veel hoogbouw. De Kop van Zuid is het centrum van al deze hoogbouw en dit is dan ook de plek om het prachtige contrast tussen moderne hoogbouw en oude pakhuizen waar te nemen. Het echte icoon wat hier staat is Hotel New York, het voormalige kantoorpand van de Holland Amerika Lijn. Je kan hier overnachten maar ook lekker uit eten in het restaurant. Op de Kop van Zuid vind je ook andere heerlijke hotspots zoals de Foodhallen en de Fenix Food Market op Katendrecht. 

Erasmusbrug

De Erasmusbrug, ook wel De Zwaan genoemd onder Rotterdammers, is de brug die Rotterdam-Zuid met het centrum verbindt. En natuurlijk het icoon van Rotterdam. Vanaf de Kop van Zuid kan je een mooie wandeling maken over de brug en langs de Maas naar een historisch plekje dichtbij het centrum. Via de Willemsbrug en de Spanjaardsbrug lopen we de Oude Haven in om zo een prachtige doorkijk te hebben op Het Witte Huis, de Kubuswoningen en de oude schepen die in de haven liggen. Een leuk weetje: Het Witte Huis was de eerste wolkenkrabber van Europa. Wij Rotterdammers kiezen vaak de Oude Haven als hotspot om ’s avonds een drankje te doen!

Kubuswoningen

Via de Oude Haven kan je tussen de iconische Kubuswoningen wandelen die je leiden richting het centrum van de stad. De bekendheid van Rotterdam is onder andere te danken aan de inmiddels internationaal bekende bijzondere bouwstijl van de Kubuswoningen. Direct naast de Kubuswoningen staat de bekende woontoren ‘Het Potlood’. Maar het gebouw wat ongetwijfeld je aandacht zal trekken is de Markthal. Een overdekte markt waar je langs de leukste kraampjes kan wandelen en de meest lekkere gerechten kan proeven. Eenmaal hier zijn we bijna aan het einde van ons rondje Rotterdam. De Markthal is namelijk centraal gelegen in het centrum. Zo loop je via de leuke winkelstraat De Koopgoot binnen een kwartier naar Rotterdam Centraal. Met dit rondje door Rotterdam heb je al veel gezien van onze fijne stad, maar kom vooral een keer terug om nog meer toffe plekken te ontdekken!

Nieuwsgierig naar meer tips over Rotterdam en andere schitterende plekken? Neem dan eens een kijkje op de website van Travander.

Travander