Pololu Valley Hawaii – een avontuurlijke roadtrip

De majestueuze Pololu Vallei ligt aan het einde van de Highway 270 aan de noordoostkant van het eiland Kohala. Dit is het meest noordelijke punt van Hawaii en bestaat uit een oude vulkaan. Het strand dat de prachtige Pololu Vallei van de oceaan scheidt, is fijn zwart en omgeven door lavarotsen. De branding is echter ruig wat het niet ideaal maakt om te zwemmen maar dat maakt het niet minder mooi;) Tijdens mijn verblijf op Hawaii plan ik een roadtrip naar dit waanzinnige stuk natuur. We huren twee tenten en een auto en starten onze roadtrip. Muziek aan? Check! Dames in de auto? Check! Het avontuur begint!

Pololu-Valley

Als we aankomen in de Pololu Vallei is het al donker. We moeten dus naar beneden hiken met onze zaklampen aan en met al onze spullen, eten, tenten en slaapzakken op de rug. Nadat we veilig zijn aangekomen kiezen we een mooie plek uit om onze tenten in het bos en dichtbij het strand op te zetten. Nadat we alles hebben opgebouwd moeten we natuurlijk een kampvuur maken zodat we ons eten kunnen bereiden. We besluiten in het donker op zoek te gaan naar droog hout(expeditie Robinson 2.0;). Nadat we voldoende hout hebben verzameld lukt het ons, na een aantal pogingen, om het vuur aan te krijgen. Tijd voor wat welverdiende ontspanning! We braden hotdogs in het vuur en als toetje eten we heerlijke SMORES(een marshmallow traktatie met twee Graham-crackers en chocolade). Een mooi einde van een avontuurlijke dag, het is tijd om te gaan slapen. Ik word net voor zonsopgang wakker en snel me naar het strand om wat foto’s te maken. Het is de mooiste zonsopgang die ik ooit heb meegemaakt, hoeveel beter dan dit kun je wakker worden?

Sunset Pololu Valley Hawaii Camping Pololu Valley

Natuurlijke waterglijbaan

We hebben van te voren al een geweldig plan gemaakt voor deze dag. Er is een verborgen waterglijbaan midden in de natuur waar we over hebben gehoord en dat willen we niet missen. Om er te komen moeten we eerst over iemands terrein wandelen om de verdere route te kunnen vervolgen. Best een spannend grapje, want als we gepakt worden kunnen we hier een flinke boete voor krijgen. Gelukkig lukt het ons er doorheen te sneaken en komen we aan in een geweldig stuk jungle. Met elke stap die ik zet besef ik weer hoeveel ik van de natuur en haar schoonheid houd. Deze tocht leidt je door een verbazingwekkend stuk natuur. Ik kijk mijn ogen uit, met aan de ene kant een enorm groen ravijn en in de verte de prachtige waterval.

Om de natuurglijbaan te bereiken moeten we over een oude, enorme waterpijp klimmen. Lekker avontuurlijk allemaal;) Nog maar een klein stukje te gaan voor we er zijn! Het laatste stuk van de route leidt ons door drie donkere tunnels waar  ook nog eens een flinke laag water in staat. Als het regent vullen deze tunnels zich met water en kun je er dus niet doorheen, opletten wanneer je gaat dus! Een goed licht(van je mobiel of zaklamp) is ook wel handig om te kunnen zien waar je loopt. Het allerlaatste stuk moeten klimmen we langs een touw omhoog.

Eenmaal bovengekomen moet ik toch even slikken, de glijbaan is hoger en steiler dan verwacht. Gelukkig is er geen andere manier meer om naar beneden te komen dan via deze glijbaan, dus ik moet wel: no regrets;) Verstand op nul een gaan! Al gillend glijd ik naar beneden tot ik beland in het ijskoude water. Wat een epische ervaring, een absoluut hoogtepunt van mijn tijd op Hawaii!

Je kunt deze trip natuurlijk ook als excursie boeken. Je bent wat minder flexibel maar het is wel allemaal voor je geregeld. Of ga eens dichterbij Nederland op vakantie, op La Palma kun bijvoorbeeld schitterend hiken.

Hiking at hawaii nature waterslide Hawaii

Lisette Karten

‘Kijk deze mooie vrouw eens shinen op de foto! Dat is gastblogger Lisette die naast haar vrolijke persoonlijkheid ook hele mooie verhalen met ons gaat delen. Zo is ze afgelopen jaar o.a. in Nieuw Zeeland, Fiji, Australië en Dubai geweest en is ze nu haar backpack alweer aan het inpakken voor een tripje naar Vietnam en Indonesie. Naast reizen heeft ze een passie voor fotografie en schrijven en heeft ze natuurlijk een eigen website: Authentic Memories'.

Bekijk alle artikelen