Overnachten in een luxe, boutique groepsaccommodatie: Herberg Spanbroek

Wat krijg je wanneer je een groepsaccommodatie mengt met de sfeer van een boutique hotel? Inderdaad, Herberg Spanbroek. Dit is dus wél een groepsaccommodatie, maar dan met een luxe vibe. Daar bestaat geen naam voor en dat laat dus wel zien hoe uniek zulk soort accommodaties zijn. Ik mocht er rond kijken en was blij verrast wat ik er ontdekte…

Verwachting VS realiteit

Wanneer je het hebt over groepsaccommodaties denk je al snel aan lange tafels met harde houten stoelen en ongezellige, kille ruimtes. Dat is dan ook precies mijn verwachting wanneer ik onderweg ben naar Herberg Spanbroek. Veel meer dan de titel ‘groepsaccommodatie’ weet ik er namelijk niet van.

Via landelijke weggetjes door een groen polderachtig landschap rijd ik richting het pittoreske dorpje Spanbroek. De opgang van het terrein van Herberg Spanbroek bevindt zich naast een monumentale kerk uit de 12e eeuw. Deze doet tegenwoordig geen dienst meer als kerk, maar als cultureel centrum. Deze kerk en een oud raadhuisje zorgen voor een prachtig decor.

Ik open de statige voordeur van Herberg Spanbroek en ben even overweldigd door wat ik zie. Een grote hal met schitterende vloer en authentieke accessoires zorgen voor een warm welkom. Verschillende robuuste deuren geven toegang tot verschillende vertrekken. De realiteit haalt mijn verwachting in. Dit kan nog wel eens een hele bijzondere groepsaccommodatie worden.

Herberg Spanbroek is met name geschikt voor families en vriendengroepen, bedrijven, retreats en trainingen voor maximaal 40 personen.

De Groepsaccommodatie

De eetzaal & keuken

Wanneer je de groepsaccommodatie binnenstapt kom je direct terecht in de eetzaal. Het woord eetzaal doet wat mij betreft geen recht aan deze ruimte. Liefhebbers van van klassieke en industriële interieurs kunnen hun hart hier ophalen. Het heeft de sfeer van een eigentijds en hip restaurant. Comfort staat hier hoog in het vaandel waardoor je er goede stoelen en een heerlijke loungebank vindt.

Een stoere schuifdeur verbindt de eetzaal met de keuken. Je hoeft niet bang te zijn voor een kille en steriele keuken bij Herberg Spanbroek. Ze hebben er juist voor gezorgd dat de keuken een gezellige plek is, met warme kleuren en een grote bar. De keuken vormt daarmee een belangrijk onderdeel van het grotere geheel en is geen aparte of afgelegen ruimte. Precies zoals wij van Reistop5 het graag zien!

De tuinkamer & buiten

Vanuit de keuken wandel je zo de sfeervolle tuinkamer in. Wat een fijne plek is dit! Hier klopt alles op een speelse en unieke manier. De tuinkamer is de ideale plek om even lekker te relaxen of bij te kletsen aan een van de statafels. De openslaande deuren geven het geheel een lichte en frisse uitstraling.

De tuin van Herberg Spanbroek is de plek voor zwoele zomeravonden. Barbecuen (of een fikkie stoken) doe je op de OFYR die tevens de eyecatcher is op het fijne terras.

De recreatieruimte

Vanuit de keuken wandel je de trap op waar je terecht komt in een heuse recreatieruimte. En die is zeker niet alleen voor de koters. Van een poolbiljart en een tafeltennistafel, tot beerpong en een sjoelbak, je vindt het er allemaal. Komt nog eens bij dat je vanaf het dakterras een schitterend uitzicht hebt over de weilanden en watertjes in de omgeving.

De kamers van Herberg Spanbroek

Last but definitly not least, de slaapkamers. Bij Herberg Spanbroek vind je tien verschillende kamers met ieder hun eigen charme. Alle bedden hebben goede matrassen en zijn uniek ingericht. Er zijn bijzondere stapelbedden, schitterende accessoires en goede regendouches. Zeven van de tien kamers hebben daarnaast een eigen badkamer en voor de overige kamers is er een mooie sanitaire ruimte met vier douches en drie toiletten.

Wist je dat er zelfs een kamer is met een vrijstaand bad? Die past zo in het artikel over favoriete-accommodaties-met-bad.

Een zakelijk bezoek aan Herberg Spanbroek

Het belangrijkste van een goede vergaderlocatie is natuurlijk de vergaderzaal. Verschillende grote organisaties gingen je voor en bezochten Herberg Spanbroek voor inspirerende vergadersessies. De zaal is een grote ruimte met een industriële vibe waar met name veel aandacht is besteed aan allerbelangrijkste: comfort. In de vergaderruimte vind je openslaande deuren die je brengen naar een groot terras.

Yoga & Retreats

Een unicum is toch wel de yogaruimte voor 15 personen. Deze ruimte is inclusief 15 matjes, blokken, bolsters en dekentjes en is los bij te boeken. Dit maakt deze locatie bij uitstek geschikt voor retreats, die er ook al regelmatig worden gehouden. Zelfs een yin yogales kan door een van de eigenaren van Herberg Spanbroek worden verzorgd.

Wat Herberg Spanbroek uniek maakt

Herberg Spanbroek wordt gerund door een familie waarbij ieder zijn/haar eigen talenten en krachten inzet. Hier is met passie en liefde gewerkt om deze locatie tot een succes te maken. Als gast voel je dat al wanneer je komt aanrijden. Er is geen achterstallig onderhoud en er zijn geen ruimtes die niet helemaal af zijn, bij Herberg Spanbroek hebben ze het gewoon dik voor elkaar. En wanneer ik me dan inbeeld hoe het er is wanneer het bruist van de gezelligheid van gasten dan word ik daar dus heel erg gelukkig van.

Sidenote: je kunt hier niet zomaar een kamer boeken voor een nachtje weg. Hoe jammer dat ook is;)

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen