Lloyd hotel Amsterdam: een uniek één tot vijf sterren hotel

Slapen in een hotel met 117 (!) verschillende kamers, dat willen we allemaal wel. Want van te voren niet weten in wat voor kamer je terecht komt geeft toch wel dat lekkere vleugje spanning. Wat je wel in de hand hebt? De keuze voor het aantal sterren van de kamer, want het kan hier allemaal: Lloyd is een 1-tot 5 sterren hotel. Yes, dat vinden wij net zo bijzonder als dat jij dat vindt. Wij mochten Lloyd bezoeken en genieten van een flinke portie Dutch design met internationale allure. Klinkt lekker hè?

Een gebouw met een verhaal…

Even een flinke stap terug in de tijd. Want aan de oever van het Ij was Lloyd de plek vanwaar emigranten ooit vertrokken naar Zuid-Amerika. Of althans: de plek waar 900 mensen konden slapen voor ze aan boord gingen. Bizar toch? Wanneer rederij Koninklijke Hollandsche Lloyd in 1935 failliet gaat krijgt het pand vele andere bestemmingen. Het belangrijkste? Dat het in 2004 wordt omgetoverd tot een waanzinnig hotel en droomplek voor gasten uit binnen-en buitenland. Duik met ons mee in de wereld van Lloyd.

Van de een in de andere verrassing

Yes, wij noemen Lloyd het hotel van de verrassingen. Want in welke hotelkamer je van te voren terecht komt weet je niet, maar wanneer je door de gangen van dit iconische pand loopt val je ook van de ene in de andere verbazing. In de volksmond ook wel eclectisch genoemd kom je hier flink wat verschillende bouwstijlen tegen. Neem de tijd om door de gangen te wandelen, naar het toilet te gaan (ja, wij vonden het daar dus erg mooi) en om je heen te kijken. Dwaal ook zeker door het trappenhuis waar een heuse Lloyd-expositie te vinden is. Deze plek is een oase van design en inspiratie en precies dat maakt het fantastisch om te bezoeken.

Verschillende wensen – verschillende kamers

Bij Lloyd vind je dus 117 kamers die ieder volstrekt uniek zijn. Jij wenst, jij kiest. Het is het eerste 1-tot-5 sterren hotel ter wereld en is daarmee een plek waar iedereen welkom is: van backpacker tot de luxepoes. Hoe het concept dan precies werkt? Vrij simpel, kies voor het aantal sterren dat je wilt en reserveer een kamer: van budget kamers met gedeelde badkamer tot super-de-luxe suites. Je weet dan dus nog niet in welke kamer je exact terecht komt. Heb je nou tocht echt een voorkeur (begrijpen we) dan betaal je €35,- extra en mag je een specifieke kamer uitzoeken. Wat ons betreft is dat alleen maar relevant voor de suites…

Want die super-deluxe suites vallen in de categorie crème de la crème van Amsterdam. Vinden wij echt hoor! Waar anders slaap je in een suite met een 7-persoonsbed? Of wat denk je van de classical suite met gigantische vleugelpiano? Over de zoldersuites met vrijstaand bad en schommel nog niet gesproken…

Wij logeerden in een suite die gek veel weg heeft van de kluis van een bank en dat was toch wel een bijzondere ervaring. Art deco in een modern jasje is de beste omschrijving van deze kamer. Wat wij er zo fijn aan vonden? Het heerlijke en bizarre bad, het uitzicht op het restaurant (uniek doorkijkje) en de zee van ruimte. We komen nog eens terug om de andere suites te proberen!

Heb je Lloyd al eens bezocht en opzoek naar een ander hotel? Check dan dit hotel eens!

Het restaurant – freaking hot!

It’s that art-deco kind of vibe again! Niet alleen in de kamers reuze fijn, maar ook het restaurant is om van te houden. Verliefd zijn we op de zwarte bar met gi-gan-ti-sche spiegel en de zitbooths. Het is even treurig dat het restaurant (the C-situation) gesloten is, maar nog even en de deuren worden weer geopend. Kan jij gelijk genieten van gerechten van het seizoen en smullen van lokale producten: just what we love. Ook voor het proeven van the food komen we hier nog eens terug!

Locatie om van te houden

Gelegen in het Oostelijk Havengebied is Lloyd een ideale uitvalsbasis om Amsterdam te ontdekken. Niet alleen het centrum vind je op een steenworp afstand (huur wel even een fiets), maar gebruik je bezoekje aan dit hotel nou ook om het bruisende Amsterdam Oost eens flink te ontdekken. Want er is zoveel te doen! En pak ook zeker de boot naar het Vuurtoreneiland in het Markermeer waar je heerlijk kunt eten in een sfeervolle kas. Meer inspiratie nodig? Wandel dan door de Czaar Peterstraat met talloze unieke winkels en fijne food-hotspots. Genoeg te ontdekken dus, maar blijf vooral lekker hangen op het fijne terras van Lloyd zelf. Sfeerproeven, zoals we dat ook wel noemen.

Hoe reserveer je een overnachting bij Lloyd hotel?

We begrijpen het, na het lezen van dit stuk wil je natuurlijk direct een nachtje (of twee) slapen in het Lloyd hotel. Heel makkelijk te regelen: ga naar de website van Lloyd en kies het aantal sterren. Let the fun begin!

ust so you know: onze bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Lloyd. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen