Een flinke vleug design & glamour bij Hotel V Fizeaustraat

In Amsterdam Oost, op loopafstand van de schitterende Amstel en het ecologische park Frankendael, vind je Hotel V Fizeaustraat. In dit onontdekte stuk van Amsterdam is Hotel V dé grote verrassing. Het 4½ sterren design hotel is lekker nieuw maar met een overduidelijke retro twist. Heerlijk eclectisch zoals we het in de volksmond noemen. Ontdek Hotel V Fizeaustraat met ons mee.

Van locatie tot entree

Ooit een psychiatrisch ziekenhuis om vervolgens 12 jaar leeg te staan. Een jaren 70′ stijl gebouw pur sang waar je even twee keer naar moet kijken voor je de liefde kunt voelen. Maar dan zie je dat dit oude betonnen pand in een nieuw jasje is gestoken. Want waar het originele gebouw nog goed zichtbaar is, heeft Hotel V er toch een forse eigen twist aangegeven. De ingang is shiny en maakt je nieuwsgierig naar wat je binnen aantreft: we starten met The Lobby Fizeaustraat.

The Lobby Fizeaustraat: het paradepaardje van Hotel V

De vintage 70’s style is overal in deze 7000 vierkante meter grote Lobby terug te vinden. Het wordt ook wel een bruisende, culinaire plek genoemd en dat begrijpen we helemaal. Wat je hier kunt doen? Van ontbijten in de ochtend tot cocktails drinken in de late avond and everything in between. Een heuse wijnkas in het midden van het restaurant is een ware eye-catcher en dat is nog niet alles: hier worden maar liefst 50 fantastische wijnen aangeboden per glas. En die smaken wel heel goed bij het hoog kwalitatieve eten dat hier geserveerd wordt. We just love The Lobby Fizeaustraat.

Hotelkamers om van te houden

Wij worden euforisch van hotelkamers zoals deze. Een kamer vol moderne en oude stijlelementen met prachtige meubels en een meer dan waanzinnig bed. Wij sliepen in de Premium Deluxe Room met als groot voordeel dat deze kamers ruim & licht zijn. Extra fijn? De grote badkamer met ruime inloopdouche en unieke eigen verzorgingsproducten. Uiteraard rolden we de yogamat (want ook die vind je in deze kamer) ‘s ochtends even uit om rustig wakker te worden en te genieten van een easy morning in Hotel V. 

Ontbijt in balans

Waar je ‘s avonds geniet van veel eten, goede wijnen & lekkere cocktails is de ochtend bedoeld om in balans wakker te worden. Hotel V lost dat (anno corona) perfect op door je vooraf te laten kiezen welke twee gerechten je wilt ontbijten in de kamer. De voordelen? Je eet niet té veel + er wordt (als het goed is) niets weggegooid.

Much love. From Amsterdam. Hotel V.

Hotel V in Amsterdam Oost

Onze liefde voor Amsterdam is groot en over elke wijk kunnen we uren schrijven. Ook in Oost is er een hele hoop te doen. Onze beste tip? Huur een fiets bij Hotel V Fizeaustraat en ga lekker op ontdekkingstocht in de omgeving. Park Frankendael is een forse aanrader en dat combineer je uiteraard met een een hapje bij Huize Frankendael / restaurant Merkelbach. En maak ook zeker een pitstop bij Restaurant de Kas (love it) en De Tropen.

Met een voldaan geniet gezicht verlaten we het schitterende Hotel V Fizeaustraat. En we zijn begonnen met een #spaarzeallemaal, want ook Hotel V Nesplein & Hotel V Frederiksplein staan sky high op onze Amsterdamse wishlist.

Hoe reserveer je Hotel V Fizeaustraat?

Klaar om Amsterdam Oost te ontdekken vanuit dit heerlijke hotel? Dat is zo geregeld. Je kunt een kamer reserveren via de website van Hotel V Fizeaustraat.

Just so you know: onze bezoekje aan deze plek werd mede mogelijk gemaakt door Hotel V Fizeaustraat. Uiteraard delen wij altijd een eerlijke review.

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen