Interieur de tropen amsterdam

Wereldculturen proeven in eigen land: Cafe De Tropen

Je hoeft niet ver te reizen om verschillende culturen te proeven. Bij Cafe de Tropen in Amsterdam vind je gerechten van over de hele wereld! 


Cafe de Tropen vind je bij het Tropenmuseum, gelegen aan het gezellige Oosterpark. Het zit in een mooi, oud gebouw met daaromheen een fijne binnentuin. Hier zit je net weg van de drukte van de stad, maar nog wel middenin de bruisende gezelligheid. Dit is een leuke plek om elkaar te ontmoeten, neer te strijken na een stadswandeling of museumbezoek, of zelfs om te gaan zitten werken (zoals ik deed tijdens het schrijven van deze blog)!

Cafe de Tropen in 5 woorden

Ruimtelijk

Het cafe heeft een hoog plafond, een doorkijkje naar het museum en is stijlvol ingericht.

Groen

Binnen staat het vol met mooie tropische planten en er is uitzicht op het park. Dus omring je je graag door natuur, dan ben je hier op de juiste plek.


Ontspannen

Het cafe heeft diverse zithoekjes, er staat sfeervolle muziek op de achtergrond en het is er subtiel gedecoreerd met museumstukken.

Gevarieerd

Er is keuze voor kleine en grote trek, uit zoete en hartige hapjes en je vindt er naast vlees- en visgerechten ook vegetarische en vegan gerechten. Ik proefde van een heerlijke Poke Bowl en een flinke zoete aardappelburger. Smullen!


Inspirerend

Omdat het cafe bij het Tropenmuseum aansluit, is er een wisselende kaart afgestemd op de tijdelijke tentoonstellingen. Zo waren er vorige maand couscous met falafelballetjes voor het Marokkaanse thema, en is er op dit moment Balinese maissoep die past bij de tentoonstelling over Indonesië.


Op zoek naar meer van deze fijne tropische sfeer? Reis dan Suriname, Java of Maleisië.


Lana Donse

‘Mijn naam is Lana, en ik hou enorm van reizen, yoga en natuur! Toevallig vind ik schrijven ook heel erg leuk, dus deel ik mijn ervaringen en verhalen graag met je in mijn blogs. Het liefst schrijf ik over de landen waar ik stiekem een beetje verliefd op ben geworden: Peru, India en Nepal. Mijn liefde voor Nepal is zelfs zo groot dat ik er elk jaar naartoe ga om met een bevriende Nepalese gids een yogareis in de Himalaya te organiseren. Een droom die waarheid is geworden! Met mijn verhalen wil ik je laten meegenieten en bovenal laten zien dat het best mogelijk is om je hart te volgen – als je open durft te staan voor het leven ;)’

Bekijk alle artikelen