Buitenlandse natuurproducten met een bijzondere werking

Moeder natuur heeft oneindig veel te bieden. Elk land heeft eigen unieke natuurproducten die een genezende of herstellende werking hebben. De vijf meest bijzondere deel ik met je in dit artikel.

1. Manuka honing

Manuka honing komt van de Manuka struik in het mooie Nieuw-Zeeland. De eerste bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori, gebruikten de bladeren en het schors al ter ondersteuning van een goede gezondheid. Dat Manuka honing veel gezondheidsvoordelen heeft werd door de rest van de bevolking pas veel later ontdekt.

De honing wordt maar een paar weken per jaar geproduceerd, enkel wanneer de Manuka-boom in bloei staat. De honing is met de krachtige eigenschappen van deze Nieuw-Zeelandse Manuka boom uitzonderlijk en daarmee ook schaars. Dit verklaart gelijk de relatief hoge prijs van Manuka honing. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen dat dat niet opweegt tegen de vele voordelen van deze honing. Het is namelijk één van de meest bijzondere natuurproducten ter wereld.

De verschillende niveaus van Methylglyoxa in Manuka Honing zorgen voor de mate van herstellende/genezende werking. Hoe hoger de MGO (methylglyoxa) hoe sterker de werking.

In mijn kast staat ondertussen een pot Manuka honing MGO 550+ te shinen. Deze gebruik ik alleen maar wanneer ik keelpijn heb of wanneer ik voel dat mijn weerstand wat lager is. Hierdoor gaat de pot lekker lang mee. De pot Manuka honing MGO 550+ die ik heb kost €141,95 voor 500 gram. Een flinke investering maar dan heb je wel wat: een wondermiddel uit de natuur.

In samenwerking met manukahoning mag ik 1 pot Manuka Honing MGO 550+ weggeven. Waarom zou jij graag een pot Manuka Honing willen winnen? Laat het weten in de reacties onder dit artikel en volg @reistop5 via instagram om kans te maken.

De winnaar wordt 1 augustus bekend gemaakt.

Wanneer je allergisch bent voor stuifmeel of andere bestanddelen van honing moet je uiteraard ook opletten met Manuka honing, het kan in zeldzame gevallen een allergische reactie veroorzaken.

Manuka Honey MGO 550

2. Aloë Vera

Aloë Vera wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege de helende eigenschappen. Het komt oorspronkelijk uit het Arabisch Schiereiland maar groeit tegenwoordig op veel meer plekken zoals Bonaire, Lanzarote, het Caribisch gebied en Indonesië.

De grote bladeren van de plant zijn gevuld met een gel-achtige substantie die bomvol mineralen, vitamines, aminozuren en antioxidanten zit. Het kalmeert de huid bij brandwonden en insectenbeten en hydrateert gigantisch waardoor je (zon)verbrande huid soepeler wordt. De antibacteriële werking zorgt er daarnaast voor dat wondjes, acne en een schrale huid sneller herstellen. Je kunt het sap van de plant zelfs drinken, wat een positief effect heeft op onder andere je darmflora.

Wanneer je geen Aloë Vera plant in huis wilt nemen, zijn er ook een hele hoop fijne producten met Aloë Vera te vinden. Zo gebruik ik altijd een aftersun met Aloë Vera omdat het zo’n heerlijk verfrissende werking heeft. Ook kan je een Aloë Vera drank kopen ter versterking van het immuunsysteem. Nomnomnom.

Natuurproducten Aloë Vera

3. Hibiscus thee

De hibiscus plant groeit in het tropische Azië en wordt ook wel een kruidenjuweel genoemd. Het staat bekend vanwege een scala aan gezondheidsvoordelen, zoals de bloeddruk verlagende werking. Ook kan het bacteriële infecties helpen te bestrijden zoals urineweginfecties en zorgen de vitamines voor een versterking van je immuunsysteem. Net als de andere natuurproducten verdient hibiscus thee een plek in je keukenkastje.

In de winter lekker warm met honing en in de zomer als frisse ijsthee uit de koelkast.

4. Lavendel

Het blauwe goud uit de Provence is voor niemand onbekend. De prachtige bloemen ruiken heerlijk en zijn daarom fijn in huis vanwege de geur. Maar Lavendel is veel meer dan enkel een lekkere geur. Dit paarse goedje heeft ook een geneeskrachtige werking en kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Zo werkt het antiseptisch en kan lavendelolie worden gebruikt om kleine schaaf- en snijwondjes mee te ontsmetten. Uit onderzoek blijkt tevens dat het een kalmerende werking heeft. Druppel dus wat lavendelolie op je kussen, of smeer het verdund onder je voetzolen. Uiteraard moet je wel een goede, pure lavendelolie hebben. Zelf ben ik een fervent liefhebber van Do Terra.

Lavender fields natuurproducten

5. Shea Butter

Last but not least verdient Shea Butter ook een dikke pluim. Shea Butter wordt ook wel Karitéboter genoemd en is afkomstig van de zaden van de vrucht van de Karité boom. Het komt all the way van de Savanne in Afrika en naast het intens hydraterende effect heeft dit zachte botertje nog meer voordelen. Doordat het van nature rijk is aan Vitamine A, E en F wordt het ook wel een superfood voor de huid genoemd. Het stimuleert de elasticiteit van de huid en vervaagt rimpeltjes en pigmentvlekken. Wil je lief zijn voor je huid? Dan is Shea Butter een must-have. Wel belangrijk dat je een pure variant op de kop tikt. Ik gebruik een biologische en ongeraffineerde Shea Butter van Natural Heroes.

Afrikaanse Savanne Shea bitter

Welke van de bovenstaande natuurproducten heb jij al in huis en welke wil je echt graag hebben? Laat het weten in de comments!

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen

1 comment