Havana // 5 tips voor je trip naar deze bruisende stad in Cuba

Havana oh nana, je kent ‘m wel, die hit (geen dank, die heb je vandaag de hele dag in je hoofd). Havana is de plek waar voor de meeste mensen hun reis door Cuba begint. De stad met de oude Amerikaanse auto’s, prachtige gekleurde gebouwen, geur van Rum en sigaren.. je bent in de hoofdstad van Cuba! Met ruim 2 miljoen inwoners is dit de grootste stad van Cuba. Maar Havana is ook de stad waar al járen weinig aan onderhoud is gedaan. Veel gebouwen zijn daarom vervallen. Maar juist ook dit maakt Havana een unieke stad. Eigenlijk kun je niet beschrijven hoe Havana is, je moet het ervaren! In deze blog een top 5 over kleurrijk Havana.

Deze bestemming is trouwens goed te combineren met een bezoekje aan één van de andere Caribische eilanden, zoals Bonaire of Dominica.

1. Oldtimers

Laat je rondrijden in een felgekleurde Amerikaanse Oldtimer. Deze felgekleurde oldtimers maken een ritje door Havana een echt feestje. Op werkelijk iedere hoek van de straat bieden locals je een ritje in hun oldtimer aan. Tip; de prijs is onderhandelbaar, maar spreek dit wel vooraf af!

women in front of oldtimers havana

2. Hotel Nacional

Het bekendste hotel van Havana is Hotel Nacional. Dit prachtige vijfsterrenhotel is gevestigd aan de Malecon, de bekende boulevard aan de noordkant van Cuba. Met heerlijk zwembad en prachtige tuinen is dit een fijne plek om je reis naar Cuba te beginnen. In de tuin achter het hotel vind je nog kanonnen, loopgraven en ondergrondse tunnels van voor de revolutie. Iedere werkdag om 10.00uur start in de lobby een gratis rondleiding. In de directe omgeving van het hotel is niet veel te beleven, neem voor 10 CUC (€9) een taxi naar ‘Havana Vieja’, het oude centrum.

oldtimer in front of hotel nacional

3. Rooftops

Een zonnige stad is niet compleet zonder rooftops waar je van heerlijke cocktails kunt genieten. Op deze drie dakterrassen kun je even bijkomen van de stad.

– La Guarida; La Guarida is de bekendste paladar (Cubaans voor privérestaurant) van Cuba en is door vele beroemdheden bezocht. Deze plek heeft verschillende dakterrassen, op verschillende hoogten.

Iberostar Parque Central Hotel; Bovenop dit luxe vijfsterrenhotel kun je genieten van een uitzicht over de oude stad. Wil je een duik nemen in het zwembad bovenop het dak, dan zul je wel diep in je buidel moeten tasten.

Gran hotel Manzana Kempinski; Heb je (net als wij) geen €300 per nacht over om hier te overnachten, kun je ook gewoon alleen een drankje drinken. Het zwembad bovenop dit hotel heeft een prachtig uitzicht over het oude deel van de stad.

women enjoying view havana

4. Fusterlandia

Ben je op zoek naar iets unieks en kleurrijks in (de buurt van) Havana? Bezoek dan Fusterlandia, een wijk waar werkelijk alles met mozaïek is versierd. Kunstenaar José Fuster startte in 1990 met het versieren van zijn huis, wat zich heeft uitgebreid tot de straat en op dit moment zijn er ruim 80 huizen versierd. Hij zou (niet erg verrassend) geïnspireerd zijn door de Spaanse kunstenaar Gaudí.

Fusterlandia Havana woman colorfull

5. Havana Vieja; het oude centrum.

Dwaal rond in de straatjes in het oude centrum van de stad. Loop zeker even binnen bij La Floridita, de wereldberoemde cocktailbar waar ze de beste daiquiries van de hele stad schenken. Je vindt hier niet snel een leeg tafeltje, vooral de live muziek maakt deze bar een bezoekje waard!

streetview cuba maincity
Reisartikelen.nl
Marieke Suikerbuik

‘Marieke is het gezicht achter de website reizeniseenfeestje. Als ze niet op reis is, is ze juf van groep 3. Een van de voordelen van het onderwijs zijn uiteraard de vakanties! Iedere vakantie probeert ze op pad te gaan, vaak is dat een stedentrip en dan in de zomervakantie een verre reis. Meestal gaat ze met haar vriend(of eigenlijk: verloofde) en anders met vriendinnen. Op haar website vind je persoonlijke verhaaltjes met handige tips en inspirerende foto’s van reizen die ze maakt. Eenmaal op reis bezoekt ze graag de populaire trekpleisters, maar nog liever gaat ze op zoek naar verborgen pareltjes. Die ze vervolgens, onder andere via reistop5.com, met ons deelt.’

Bekijk alle artikelen