24 uur Koninklijke Veluwe – dompel je onder in de luxe van deze regio

Denk aan de Veluwe en je denkt aan uitgestrekte natuurgebieden, eindeloze rust, een overdosis aan groen, herten en zwijnen en lieflijke vakantiehuisjes. Maar dat het een regio is met allure, highend hotels, hoogstaande culinaire ervaringen en rijke cultuurhistorie, dat is voor velen onbekend. Wij mochten 24 uur vorstelijk genieten in dit gebied en delen onze tips met je.

13:00 Brasserie het Jachthuis

Je startpunt van 24 uur Koninklijke Veluwe is zonder twijfel bij Brasserie het Jachthuis. Je vindt deze brasserie in Hoog Soeren, een dorpje dat door de glooiende akkervelden ook wel klein Zwitserland wordt genoemd. Als dat je aandacht al niet trekt! De brasserie is gevestigd in het voormalige jachthuis van koning-stadhouder Willem III en je komt hier niet alleen vanwege de schitterende locatie en het pand, maar natuurlijk voornamelijk vanwege de goede lunch- en menukaart.

Unieke vakanties, weg van de massa

15:00 Paleis Het Loo

Wat is 24 uur Koninklijke Veluwe zonder een bezoek aan het statige Paleis Het Loo. En je hebt geluk, want nadat ze een jaar gesloten zijn geweest vanwege een grootscheepse renovatie hebben ze de deuren onlangs weer geopend. Klaar zijn ze nog niet, maar er is alweer voldoende moois te zien en te beleven. Paleis Het Loo is het grootste authentieke paleis van het Huis van Oranje en ondanks dat de laatste bewoners (prinses Margriet met haar gezin) in 1977 zijn vertrokken wordt het nog steeds regelmatig door de ‘Oranjes’, al dan niet om daar (eenmaal per jaar) te jagen.

Het Paleis tot leven laten komen doe je via de twee paleisroutes die zijn gecreëerd. Zie -tot in detail- hoe er in dit Paleis werd geleefd. De audioroutes duren 30 minuten en wanneer je klaar bent neem je natuurlijk de tijd om te wandelen door de waanzinnige Paleistuin.

17:00 neerstrijken in de Balzaal

Bijzonder, want dat wat ooit een paardenstal was werd later een bioscoop. Vandaag de dag is het ‘de Balzaal’ waar je kunt neerstrijken voor koffie, thee & ander lekkers. Wij zeggen altijd: kies hier voor ’the best of all worlds’ en reserveer een High Tea. Want lekkere hapjes maken kunnen ze hier als geen ander en de setting is om van te dromen.

18:00 dompel je onder in luxe bij de Echoput

Vanaf Paleis het Loo ben je binnen no-time bij de Echoput, een gastronomisch 5* hotel op een mooie plek in Kroondomein het Loo. Na een dag vol koninklijke indrukken is de Echoput de ideale plek om op te laden, te ontspannen en te genieten van nog meer luxe. De Echoput is een 5* hotel op een bijzondere plek in Kroondomein het Loo. Ooit was het een theehuis, vervolgens een sterrenrestaurant en vandaag de dag dus een uniek 5* hotel. Waarom je hier naar toe gaat? Voor de wellness, de locatie en de sublieme wijn-spijs arrangementen. Tijd om aan te schuiven in het restaurant.

20:00 eten van het hoogste niveau

Liefhebbers van natuurlijke (wild)bereidingen opgelet: de Echoput is de perfecte plek om te genieten van Veluws wild en alles wat uit de natuur komt in de directe omgeving. Eerlijk is eerlijk, daardoor heeft alles op je bord een flinke meerwaarde. En vergis je niet, ook als (flexi)tarier kom je hier ruimschoots aan je trekken. Komen de perfecte, bijpassende wijnen nog eens bij: vorstelijker dan dit ga je het niet krijgen.

13:00 ongekend genieten bij Huisje James

Het is vrij simpel, na een drukke eerste dag wil je de tweede dag lekker rustig aan doen. Neem de tijd om te genieten van een uitgebreid ontbijt, pak nog even de wellness mee en huur dan een elektrische fiets om je naar de laatste stop van 24 uur Koninklijke Veluwe te verplaatsen.

Huisje James is onderdeel van Hotel Apeldoorn – de Cantharel. En eerst even over de Cantharel, want dat is een uitzonderlijke plek. Dit Valk Hotel is namelijk uniek in z’n soort: groot maar gevoelsmatig kleinschalig en luxe met een uitgebreide wellnesstuin. Achter het hotel vind je dan Huisje James, een sprookjesachtig landhuisje verscholen in het bos. Voor je diner bij Huisje James word je ontvangen in ‘de Werkplaats’. Een net zo lieflijk huisje wat je ook kunt huren voor trainingen, workshops of borrels. Droomplek in het bos!

Ook 24 uur Koninklijk genieten op de Veluwe? Reserveer je overnachting en diner dan bij de Echoput & kijk voor meer informatie op de website Visit Veluwe.

24uurin Accommodaties achterhoek amsterdam appartement avontuurlijk bad bedandbreakfast bijzondereovernachting boutiquehotel corona-proof droomplek droomplekjes europa Friesland Gelderland Griekenland Groningen hanzestad hotel indenatuur indestad metdekinderen nachtjeweg Nachtje weg nederland nepal noord-amerika Noord-Brabant noord-holland Overijssel overnachtenindestad overnachtenmetbad reistips Reizen met kinderen Rondreizen spanje stedentrip utrecht vakantiehuis Veluwe wellness Zeeland Zeilen zuid-holland

Heidi Klein

Begin 2019 ben ik gestart met reistop5 omdat ik ontzettend blij word van schrijven & het delen van reistips. Ik wil woorden tot leven laten komen op papier en jou, als lezer, inspireren de wereld te ontdekken. Dichtbij of ver weg, er is overal iets moois te vinden!

Bekijk alle artikelen